Blog

Blogartikels in de categorie “Conferenties”

Inventis op WebTomorrow 2015

Geschreven door: Dennis Janssen en Martijn Knoops 0 reacties

Dinsdag 10 maart trokken we met 2 leden van het project managementteam richting Gent voor WebTomorrow. Dit is een event georganiseerd door Bloovi dat zich vooral richt op marketeers. Mensen die willen weten hoe de toekomst van de digitale marketing er gaat uit zien. Wij als Inventis kunnen ook steeds wat inspiratie gebruiken, dus wilden we het zeker niet missen!

Lees verder

Inventis op ConversionDay 2014

Donderdag 8 mei trokken we met het design & IA team richting Brussel voor de Conversion Day. Het was een goed georganiseerde conferentie rond conversiemarketing door Bloovi. “Een event met focus op méér conversies, méér omzet, méér winst. Kortom maximale ROI”, zoals zij het zelf zo duidelijk omschrijven. 18 Specialisten uit de sector deden hun ding op het podium en probeerden ons hun kneepjes uit het vak bij te brengen. Naast de verschillende interessante 'talks' was er natuurlijk ook de mogelijkheid om te netwerken en een kijkje te nemen bij de standhouders en partners van de organisatie.

Lees verder

PHPBenelux Conference 2014

Geschreven door: Stijn Janssen en Ruud Van den Dungen 0 reacties

Het laatste weekend van januari staat steevast voor een van de beste PHP conferences van heel Europa: PHPBenelux. Inventis was al op elke editie aanwezig en kon op deze 5de en dus jubileumeditie ook niet ontbreken. Stijn en Ruud brengen verslag uit.

Lees verder

Dutch PHP Conference 2012

Geschreven door: Wim Hendrikx en Tom Schuermans 0 reacties

Per toeval zijn we met Inventis beland op de Dutch PHP Conference. In de voorgaande week tijdens een user group meeting van PHP Benelux in het Inventis kantoor werd er een raffle gehouden waarmee je een toegangsticket van DPC voor 2 dagen kon winnen. Traditiegetrouw viel er weer iemand van Inventis in de prijzen: Wim Hendrikx. Van deze gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om nog iemand mee te sturen om inspiratie op te gaan doen op de conference in Amsterdam. DPC staat er om bekend om een van de betere PHP conferences te zijn in Europa en wij kunnen dit alleen maar bevestigen. We geven jullie nu even mee wat wij er hebben opgestoken tijdens de 2-daagse expeditie.

Lees verder

De eerste Inventis MasterClass was een succes!

Geschreven door: Tom Claus 1 reactie

Afgelopen woensdagavond vond de eerste Inventis MasterClass plaats en gaven we 12 studenten de kans om een kijkje achter de schermen van Inventis te nemen. Aan de hand van verschillende cases en onderwerpen, gaven we de studenten een beeld van de dagdagelijkse activiteiten op Inventis.

Lees verder

Inventis MasterClass

Geschreven door: Tom Claus 6 reacties

Geregeld krijgen we vragen binnen van studenten over onze manier van werken, welke literatuur we aanraden, onze cases, etc... Om die reden hebben we het concept MasterClass op poten gezet. Met een MasterClass willen we studenten een glashelder zicht geven op de manier van werken binnen een professioneel team.

Lees verder

PHPBenelux Conference 2012

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus 5 reacties

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de PHPBenelux conference en kwam het gros van de Europese developers samen in Ter Elst om 2 dagen lang allerhande PHP-gerelateerde onderwerpen te bespreken. In deze blogpost geven we een korte samenvatting van deze twee dagen.

Lees verder

Fronteers 2011, verslag van 2 schitterende dagen

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus 1 reactie

Op 6 en 7 oktober vond in Amsterdam het Fronteers 2011 congres plaats. 2 dagen, 1 track en 14 sessions later hebben Stijn en Tom weer wat bijgeleerd over de laatste technologieën op vlak van HTML(5) en CSS(3).

Lees verder

Kings of Code 2011, een conference om U tegen te zeggen

Geschreven door: Dirk Bonhomme en Bart Geraerts 0 reacties

Op maandag 19 september trokken Dirk en ik naar Amsterdam, om er de jaarlijkse Kings of Code conference bij te wonen. Op een voor ontwikkelaars onmenselijk vroeg uur ging het per trein naar onze noorderburen. Een kleine twee uur later kwamen we aan bij de locatie, waar we naast onze pasjes ook meteen een eerste koffie namen, die overigens niets te vroeg kwam.

Lees verder

PHP Benelux Conference 2011 - Het verslag

Geschreven door: Chris Ramakers , Stijn Janssen , Kim Ausloos en Tom Claus 3 reacties

Voor de tweede maal werd er een PHPBenelux Conference gehouden in Antwerpen. Naast de maandelijkse usergroup meetings die ze organiseren (waarvan er al twee zijn doorgegaan op ons kantoor) zorgt de organisatie van PHPBenelux sinds vorig jaar ook jaarlijks voor een uit de kluiten gewassen conference. Dit jaar was het niet anders en de lat lag hoog. De opkomst was talrijk en de talks van hoge kwaliteit. Ook Inventis was afgevaardigd, dit jaar door Kim en Chris die de conference bijwoonden, en Tom en Stijn die zich als vrijwilligers hadden opgegeven om alles helpen in goede banen te leiden.

Lees verder

Barcamp Genk

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus 0 reacties

Een barcamp in Limburg? Daar wil Inventis bij zijn! Zo gingen Stijn, Tom en Jan afgelopen weekend gewapend met een lading vers fruit en enkele presentaties richting de C-mine in Genk.

Lees verder

AnySurfer Certified - De dagopleiding rond webtoegankelijkheid

Geschreven door: Bart Vandebeek 2 reacties

Het "AnySurfer Certified" kwaliteislabel kenmerkt webbureaus die de expertise hebben om websites en webapplicaties te bouwen die voor alle bezoekers toegankelijk zijn, ook voor de mensen met een functiebeperking. Via een dagopleiding "webtoegankelijkheid" en een begeleidingstraject wordt een webbureau bijgestaan van begin tot het...

Lees verder

Mobile Camp Brussels, in woord en beeld

Geschreven door: Tom Claus 2 reacties

Mobiel internet, locatiebepaling, sociale netwerken, iPhone, Android, het zijn maar enkele termen die vaker en vaker voorkomen in het dagelijkse leven. Om meer kennis op te doen over deze termen was er afgelopen zaterdag Mobile Camp Brussels. Deze barcamp was gratis toegankelijk voor iedereen en je kreeg als bezoeker zelfs de kans om een presentatie of workshop te geven voor andere bezoekers. Inventis was aanwezig om eens te zien wat er zo al leeft op het mobiele vlak.

Lees verder

PHPBenelux meeting 28 april

Geschreven door: Bart Geraerts 3 reacties

PHP through the eyes of a hoster De eerste talk van de avond werd gegeven door Thijs Feryn, support manager bij Combell. Hij had het over wat PHP nu precies betekent voor de hoster. Via 7 hoofdstukken wist Thijs op een boeiende manier zijn visie over te brengen aan het publiek. Een belangrijk punt dat hij duidelijk maakt is dat...

Lees verder