Blog

Blogartikels in de categorie “SEO”

Ontdek hoe goede SEO 34.000 euro extra omzet genereerde voor een webshop

Geschreven door: Jente Kasprowski 1 reactie

Een website moet bezoekers hebben om te renderen, je kan op verschillende manieren bezoekers naar je website lokken. Zoekmachine optimalisatie is nog steeds een goede manier om “gratis” bezoekers te krijgen. Ik plaats gratis bewust tussen aanhalingstekens want zoekmachine optimalisatie kost werk en tijd en is dus in principe niet gratis. In dit artikel laat ik zien hoe we voor Blabloom.com enkel met SEO voor bijna 500 online bestellingen met een waarde van meer dan 34.000 euro zorgden.

Lees verder

De 6 grootste misverstanden over SEO

Geschreven door: Jente Kasprowski 0 reacties

Als een SEO-specialist je site een boost wil geven door de belangrijkste keywords in de metatags te zetten en een tiental linkrequests te sturen, kun je maar beter een andere specialist zoeken. De tijd van overoptimalisatie via keywords of linkfarming behoort nu officieel tot het verleden. We zetten even 6 grote misverstanden op een rijtje:

Lees verder

Zoekt Google dieper en dieper?

Geschreven door: Jente Kasprowski 3 reacties

Als webdesign bedrijf willen we natuurlijk hoog scoren in Google op de term “webdesign”, al jaren slagen we er in een plaatsje te handhaven op de eerste pagina van de zoekresultaten. Geregeld neem ik een kijkje naar hoe het gesteld is met onze positie en onlangs stelde ik een verandering vast.

Lees verder

Je website aanmelden bij 1001 zoekmachines

Geschreven door: Jente Kasprowski 10 reacties

Meld je best je website handmatig aan bij alle zoekmachines of zijn er eventueel diensten die dit voor je doen? Er zijn tal van bedrijven die je graag voor wat geld helpen bij het aanmelden bij allerhande zoekmachines, zijn deze diensten hun geld waard?

Lees verder

NameChecklist, hoe uniek is jouw naam?

Geschreven door: Jan Raedschelders en Tom Claus 14 reacties

Sinds de komst van het internet (en globalisering in het algemeen) is het nog belangrijker geworden om een goede naam mee te geven aan je bedrijf of concept. Daarom ontwikkelde Inventis Namechecklist om in één oogopslag te kunnen testen hoe uniek je naam is. Zonder commerciele poespas, zonder onkosten, … gewoon een eenvoudige gratis online tool.

Lees verder

Vaak je site updaten om goed te scoren in Google

Geschreven door: Jente Kasprowski 4 reacties

Heeft de frequentie van updates aan je site invloed op je positie in Google? Matt Cutts klaart het even uit in een interessante video.

Lees verder

Een HTML sitemap of een XML-sitemap om te scoren in Google?

Geschreven door: Jente Kasprowski 10 reacties

IS een xml-sitemap nodig om goed te scoren in Google? In deze blogpost delen we even onze mening hier over.

Lees verder

Mijn site zakt maand na maand in Google

Geschreven door: Jente Kasprowski 10 reacties

Scoren in Google is niet vanzelfsprekend, vandaag op nummer 1 staan garandeert geen eerste plaats volgende week. Wat kan je doen om je goede positie te behouden?

Lees verder

Je website plots gezakt in Google?

Geschreven door: Jente Kasprowski 7 reacties

Een goede ranking in Google is belangrijk voor het slagen van de meeste websites.  Een goede positie in de zoekmachine zorgt voor gratis bezoekers op je website. Als je website plots zaakt in Google is dit een ramp. Wat kan je daar aan doen? Lees het hier.

Lees verder

Hoog scoren in Google is meer dan een technische aangelegenheid

Geschreven door: Jente Kasprowski 3 reacties

Niet enkel de technische opbouw van je website kan de positie van je website in Google beïnvloeden, de inhoud van je website is de belangrijkste factor om goed te scoren in zoekmachines.

Lees verder

Nieuwe site, wat met de pagina's van mijn oude site in Google?

Geschreven door: Jente Kasprowski 5 reacties

Wanneer je een oude site vernieuwd moet je niet vergeten om vriendelijk voor Google aan te geven wat er veranderd is en welke pagina's eventueel verplaatst zijn. Je bent natuurlijk niets verplicht aan Google maar om je bezoekers via de zoekmachine te behouden kan je best enkele regels in acht nemen.

Lees verder

SEO tip: vergeet het alt attribuut bij een afbeelding met een link niet!

Geschreven door: Jente Kasprowski 6 reacties

Het alt attribuut is een vaak vergeten iets, het alt attribuut omschrijft een afbeelding voor mensen en zoekmachines. Wanneer er een afbeelding als link wordt gebruikt is het alt-attribuut van belang voor zoekmachine optimalisatie. Het hoe en waarom kan je in dit artikel lezen.

Lees verder

Het belang van interne linkbuilding in zoekmachineoptimalisatie

Geschreven door: Jente Kasprowski 11 reacties

Linkbuilding is van cruciaal belang bij zoekmachine optimalisatie of SEO, niet alleen externe links van andere websites naar jouw website zijn van belang. Interne links zijn ook niet te onderschatten, met de juiste ankertekst kan je Google namelijk vertellen waar je pagina's van je website over gaan. Lees hier meer over het belang van interne linkbuilding bij SEO.

Lees verder

Bevoordeelt Google te zeer zijn eigen producten?

Geschreven door: Jente Kasprowski 0 reacties

Dat Google een machtspositie bekleedt op het internet moeten we u waarschijnlijk niet meer vertellen. Google heeft met zijn zoekmachine DE bron van bezoekers in handen. Zou Google zijn eigen initiatieven dan niet bevoordelen en hoger in de resultaten plaatsen?

Lees verder