Webdevelopment

Blogartikels in de categorie “Webdevelopment”

Developers leeshoek - maart 2017

Wat voor interessants hebben onze developers afgelopen maand zoal gelezen? CSS grid layout, front-end optimalizations, Laravel Mix, ECMAScript 6, GraphQL, User stories, sprints, ...

Lees verder

Developers leeshoek - februari 2017

Wat voor interessants hebben onze developers afgelopen maand zoal gelezen? HTML API's, Webpack, GrumPHP, A look into Navigation and Pagination, HTTPS Guide, ...

Lees verder

Je website automatisch testen

Geschreven door: Stijn Janssen - 0 reacties

Elke aanpassing aan een website brengt risico’s met zich mee. Hoe weet je zeker dat je niet iets kapot maakt op een andere plaats? Hoe complexer de website hoe groter het risico. Ga je bij elke lancering elke functionaliteit overlopen en testen? Ontdek hier wat je kan doen om een lancering vlekkeloos te laten verlopen.

Lees verder

Hoe correct een bug rapporteren?

Geschreven door: Chris Ramakers - 2 reacties

Bugs en software, ze zijn jammer genoeg onlosmakelijk met elkaar verbonden, alle software bevat bugs maar het belangrijkste is dat ze ook opgelost worden. Daar staan onze rockstar developers voor in, zij gaan door vuur om die ene vervelende bug te vinden, te analyseren en op te lossen. Maar jammer genoeg is bughunting over het algemeen geen leuk tijdverdrijf, en maar goed ook want we zouden nog met opzet bugs in onze software stoppen. Gelukkig kan iedereen zijn steentje bijdragen bij het verzachten van de pijn, dit door correcte, goed gedocumenteerde bugreports in te zenden.

Lees verder

PHP hackathon: het ultieme verslag

Geschreven door: Kim Ausloos - 6 reacties

Vrijdag 27 mei om 19 uur was het zover: de eerste PHP hackathon in het Inventis-kantoor kon beginnen. 4 Teams met verschillende achtergronden (studenten, webdevelopers, PM's en zelfs een eenzame flashdeveloper) kwamen samen met 1 doel: een mooi project afleveren. Gedurende 24 uur was er heel veel bedrijvigheid in het Inventis kantoor, overal zag je mensen die druk bezig waren met concept, design, copywriting en uiteraard development.

Lees verder

Front-end Optimalisatietechnieken, onze tips en tricks!

Geschreven door: Tom Claus - 5 reacties

Tegenwoordig bestaan websites meer en meer uit grafische elementen. Denk maar aan grote foto’s in de header of tientallen verschillende backgrounds en gradients die over de website gebruikt worden. De snelheid van het internet is mee geëvolueerd, maar toch kan het optimaliseren van je front-end een groot voordeel hebben.

Lees verder

Inventis Linkdump - April '11

Geschreven door: Bart Vandebeek , Tom Claus en Wim Hendrikx5 reacties

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die in de maand april tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Lees verder

Inventis Linkdump - Maart '11

Geschreven door: Dirk Bonhomme , Stijn Janssen en Tom Claus - 1 reactie

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die in de maand maart tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Lees verder

De developers toolbox, dit is ons gereedschap

Geschreven door: Jan Raedschelders6 reacties

Onze developers gebruiken heel wat interessante tools om hun workflow te optimaliseren. Sommige ervan zul je vast wel kennen, andere heb je misschien nog nooit gezien. In deze blogpost laten we de developers aan het woord, over de tools die zij gebruiken om door de code de website nog te zien. Wie weet vind je in deze blogpost wel een tool waarmee jouw coding experience een stuk aangenamer wordt.

Lees verder

Aftellen voor Internet Explorer 6

Geschreven door: Chris Ramakers - 4 reacties

Het ondenkbare is geschied. Microsoft heeft zelf, in navolging van vele anderen, een Internet Explorer 6 countdown website opgezet waarin afgeteld wordt naar het verdwijnen van Internet Explorer versie 6, een browser die thuishoort in een internetmuseum met zijn leeftijd van meer dan 10 jaar. Maar toch hebben we onze vragen bij de oplossing die Microsoft voorstelt.

Lees verder

Inventis Linkdump - Februari '11

Geschreven door: Dirk Bonhomme , Stijn Janssen en Jochen Vander Eecken2 reacties

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die in de maand februari tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Lees verder

HTML5: the new kid on the block

Geschreven door: Stijn Janssen - 6 reacties

Al gedurende lange tijd lezen we veel over HTML5. In deze blogpost gaan we je geen introductie of cursus geven in HTML5 maar proberen we toe te lichten wat HTML5 voor ons kan betekenen. Maar wat weten we er eigenlijk van?

Lees verder

Inventis Linkdump - Januari '11

Geschreven door: Stijn Janssen , Bart Geraerts en Tom Claus - 0 reacties

Innoveren is belangrijk maar zeker niet makkelijk, we hebben namelijk een vrij groot team van designers, developers en project managers met elk hun eigen specialiteiten. We vinden het echter ook belangrijk dat we ieders kennis en interesses zo veel mogelijk spreiden over het team zodat iedereen mee is en blijft met de nieuwste technologieën en trends in ons vakgebied. Om dat proces te vergemakkelijken hebben we intern een Play Blog opgezet waar ieder van ons links of artikels op kan zetten die hij of zij belangrijk vindt en met het team wil delen.

Lees verder

TweetForLife : Tweet mee of doe een bod voor het goede doel!

Geschreven door: Tom Claus - 2 reacties

Binnen enkel dagen zitten er weer 3 radiopresentatoren van Studio Brussel in het glazen huis voor Music For Life. Dit jaar staat de geldinzamelactie in het teken van weeskinderen van aidsouders in zuidelijk Afrika. Ook de Twittergemeenschap wil dit jaar Music For Life steunen en dat met het verkopen van één tweet die door enkele tienduizende mensen gelezen zal worden.

Lees verder
{* Remarketing tag *}