Website optimalisatie

Blogartikels in de categorie “Website optimalisatie”

Hoe we Blabloom.com meer dan 40% sneller maakten met behulp van Google PageSpeed Insights

Geschreven door: Dieter Verjans0 reacties

Performantie van websites en webapplicaties is belangrijk, gebruikers wachten niet graag lang op pagina’s die traag inladen. Zeker voor webshops is een snelle laadtijd een meerwaarde voor de customer experience. Ook zoekmachines houden van snelle websites, het is dus zowel voor je gebruikers als om te scoren in zoekmachines belangrijk om een snelle website te hebben. In dit artikel laten we zien hoe we Blabloom.com optimaliseerden met behulp van Google PageSpeed Insights.

Lees verder

9 cruciale items voor een homepage

Geschreven door: Martijn Knoops - 0 reacties

Als je het maximum uit je bestaande website wil halen of van plan bent een nieuwe website te (laten) bouwen of als je je afvraagt hoe je door middel van een website meer leads kunt genereren. Wel dan is deze blogpost eentje die je niet mag missen. Op een homepagina zijn er een héél aantal elementen cruciaal. Deze elementen...

Lees verder

9 redenen waarom je online communicatie in 2015 responsive MOET zijn

Geschreven door: Stefan Hellings0 reacties

Een website of e-mail is eenvoudig gezegd responsive te noemen wanneer de inhoud en vormgeving zich aanpast aan de grootte van het scherm waarmee je de website of e-mail bekijkt.

Lees verder

7 tekenen dat je website niet goed is!

Geschreven door: Martijn Knoops - 0 reacties

Vroeger was het ‘hebben’ van een website meer dan voldoende. De dag van vandaag is dit helemaal anders. Scoort je website slecht op bepaalde punten dan zal je dit met zekerheid zien in de statistieken. Neem nu als voorbeeld het design van je website. Een goed design gaat verder dan alleen de vormgeving. Een goed design start met een...

Lees verder

Eenvoudige tips om je website op een snelle manier te optimaliseren

Geschreven door: Martijn Knoops - 0 reacties

Via deze blogpost wil ik enkele tips weggeven die kort en krachtig zijn en toch bijdragen aan de verbetering van je website. Tips die ten eerste eenvoudig toe te passen zijn en ten tweede weinig tijd kosten!

Lees verder

Verdubbeling van omzet met 1 simpele A/B test

Geschreven door: Jente Kasprowski0 reacties

Een website is nooit af en perfect. Moet je daarom ieder jaar je website volledig vernieuwen? Nee, integendeel! Start met een werkende website en verbeter deze week na week door de juiste A/B tests te doen. Voor Blabloom, een webshop die baby- en kinderproducten verkoopt, stelden we een test op met een wel heel opmerkelijk resultaat.

Lees verder

22,5% meer aanvragen na A/B test contactformulier!

Geschreven door: Gert Bangels - 7 reacties

Belisol contacteerde Inventis om hun contactformulier te optimaliseren. Met de vraagstelling: “Hoe kunnen we het contactformulier aantrekkelijker maken zodat we meer aanvragen krijgen?” ging Inventis dan ook al snel aan de slag om die drempel te verlagen.

Lees verder

Hoe wij uw websites testen

Geschreven door: Chris Ramakers - 6 reacties

Mensen maken fouten, op zich is dat niet zo erg, zo lang ze maar gevonden en opgelost worden. We moeten uiteindelijk een eindproduct van hoogstaande kwaliteit af kunnen leveren, daar zijn we immers voor gekend. Eén van de manieren om deze fouten te vinden is door veelvuldig en grondig te testen.

Lees verder

1 gouden tip om uw eigen website te verbeteren

Geschreven door: Jente Kasprowski3 reacties

Een website kan altijd beter, de optimalisatie van een website is daarom een oneindig streven naar perfectie. Indien u uw website wil verbeteren heb ik 1 gouden tip: bekijk uw eigen website vanuit de ogen van uw bezoekers! In dit artikel gaan dieper in op deze gouden tip.

Lees verder

Inventis Playground: Must see video's voor developers

Geschreven door: Chris Ramakers - 3 reacties

Zoals elke vrijdag krijgen we bij Inventis een namiddag de tijd om te spenderen aan iets wat wij de “Playground” noemen, de bedoeling is ons bezig te houden met iets waar we van bijleren, iets van meerwaarde voor onszelf of het team. Deze week was het de beurt aan de developers.

Lees verder

Inventis op de MacBeurs

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus - 4 reacties

Op zondag 21 november organiseerde de lokale Apple User Group ‘MacLimburg’ de MacBeurs. Je kon er onder andere deelnemen aan enkele workshops over uiteenlopende onderwerpen, de verschillende standhouders bezoeken of rustig een praatje slaan in de MacBar met de andere bezoekers. Inventis werd er uitgenodigd om een workshop te geven over webdesign. We kozen er dan ook voor het bouwen en onderhouden van een website wat toe te lichten.

Lees verder

Leesbare en SEO vriendelijke URL's, do's and don'ts

Geschreven door: Tom Claus - 11 reacties

Een website url is het adres van een bepaalde pagina op internet. Waarom zou je dan liever een onleesbaar adres willen gebruiken in plaats van een duidelijker, korter en leesbaarder adres? In deze blogpost haal ik enkele voorbeelden aan hoe je het best de opbouw van je website url’s kan doen en wat hiervan de voordelen zijn.

Lees verder

A/B test: welke advertentie scoort het best?

Geschreven door: Jente Kasprowski11 reacties

Als designer kan je je afvragen wat het beste zal scoren bij je doelpubliek. Niets kan je een beter beeld geven van het succes van een ontwerp dan een A/B test waarin meerdere varianten tegen elkaar worden afgewogen. Google website optimizer biedt ons de mogelijkheid om testen op te zetten en het succes van ontwerpen te meten.

Lees verder

Hoe meer betalingsmogelijkheden op je webshop, hoe beter

Geschreven door: Jente Kasprowski8 reacties

Klant is koning, ook op gebied van betalingsmogelijkheden op een website, laat iedereen betalen op de manier die hij wenst, hoe meer mogelijkheden hoe beter.

Lees verder
{* Remarketing tag *}