Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Belisol Ramen en Deuren

Belisol

Inventis wist Belisol, de specialist in ramen en deuren, te overtuigen voor de ontwikkeling van zijn corporate website met een onderverdeling tussen ‘Belisol Ramen en Deuren’ en ‘Belisol Duurzame Energie’. Aangezien Belisol Ramen en Deuren verspreid is over Nederland, Frankrijk en België diende elk land via een aparte url te bezoeken zijn, met nog een onderverdeling tussen nerderlands- en franstalig voor de Belgische variant. Ook de content hoorde apart aanpasbaar te zijn door middel van één centraal content management systeem. Verder moest ook ieder filiaal een eigen, zelf te beheren, subsite krijgen.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Webdesign
  • Webstrategie
  • Social Media Strategie
  • E-mail marketing
Gras Mill Window Mouse

Aanpak

Om dit technisch uitgebreide project tot een goed eind te brengen verdiepten we ons eerst in de basisbehoeften van Belisol door middel van brainstormsessies en gesprekken met de klant. Welke elementen zijn belangrijk, wat houden we best gescheiden en wat is de meest gebruiksvriendelijke navigatiestructuur waren de kernvragen?

Informatie architectuur

Wanneer we een correct beeld van het bedrijf hadden, vertaalden we in samenwerking met usability-experts Agconsult deze basisbehoeften naar een wireframe en toetsten we de mogelijkheden af. De definitieve versie werd in een prototype gegoten en werd de blauwdruk van onze verdere ontwikkelingen.

Design

Al gauw gingen we samen met Design is dead aan de slag met het design dat de Belisol huisstijl respecteerde, met hier en daar wat optimalisaties voor het wereldwijde web. De expertise van onze information architects, de inspiratie van de designers en de feedback van Belisol vormden de website zoals u ze de dag vandaag te zien krijgt.

Ontwikkeling

Maar ook de backend developers werkten een huzarenstukje uit. De database structuur werd opgesteld en externe data werd gemigreerd naar onze servers. Deze migratie is geautomatiseerd en zorgt er dagelijks voor dat de gegevens op de website synchroon lopen met de interne data van Belisol. Ook werden er tal van gebruiksvriendelijke CMS modules op maat van de Belisol organisatie uitgewerkt.

Resultaat


Splash- en homepagina

De splashpagina toont ons al één van de gemaakte beslissingen, namelijk het aparte luik voor ramen en deuren en voor duurzame energie. Op deze manier vereenvoudigen we de bezoeker keuze van de bezoeker door irrelevante inhoud achterwege te houden.

Belisol Splash

Ramen en deuren

Het grootste deel van de Belisol website wordt intuïtief door zijn strakke vormgeving. Gezien de grote hoeveelheid aan inhoud hebben we geopteerd om de belangrijkste categorieën naar voren te schuiven door de twee hoofdcategorieën in de kijker te zetten. De gebruiker vindt op die manier eenvoudig zijn weg naar de producten waar hij of zij op zoek naar is.


Duurzame energie

Gezien dit luik van het bedrijf niet zo uitgesproken is werd er geopteerd om te werken rond een toepasselijke afbeelding. Deze afbeelding moet de aandacht van de bezoekers trekken waarmee ze op hun beurt nog beter kunnen navigeren naar de gewenste pagina’s. Verder wordt de huisstijl van Belisol doorgetrokken, er zit slechts een verschil in kleur wat betreft de algemene look en feel.

Belisol Splash

Uitgebreide fotogallerij

Belisol heeft een groot aantal foto’s van ramen en deuren. Om hier eenvoudig door te navigeren hebben we een uitgebreide fotogalerij voorzien. De bezoeker kan zo filteren door middel van een aantal selecties binnen de productgroep, het materiaal of per land. Op die manier kan de bezoeker een hele reeks voorbeeld foto’s raadplegen en zich een beeld vormen bij de belangrijke keuzes die ze moeten maken.

Uitgebreide fotogallerij

Verkooppunten

Belisol heeft tal van verkooppunten in België, Nederland en Frankrijk, met elk hun specifiek adres, openingsuren, telefoonnummer, enz... . Wie de Belisol website bezoekt zal steeds de juiste informatie voor zijn of haar Belisol verkooppunt in de buurt willen vinden. We zorgden voor een duidelijke Google maps integratie om al de verkooppunten in kaart te brengen. Naast de openingsuren en de nodige adresgegevens is er ook de mogelijkheid om je route te berekenen. Een specifiek Belisol verkooppunt contacteren zal voortaan een fluitje van een cent zijn!

Verkooppunten

Filiaalwebsites

Aangezien elk filiaal zijn eigen partners, promoties, referenties enz... kan hebben, werd er de mogelijkheid voorzien om deze filialen een eigen subdomein toe te kennen. apeldoorn.belisol.nl kan eenvoudig via een apart content management systeem door de mensen van Belisol Apeldoorn zelf beheerd worden.

Filiaalwebsites

Foto wedstrijd

Als marketingactie ontworpen we een fotowedstrijd waar het publiek een zelf genomen foto kon uploaden waar een raam of een deel van een raam op staat. Hier kan je dan op stemmen door middel van Facebook likes te verzamelen. Enerzijds kan de persoon met de meeste likes een Canon Eos 550d winnen, anderzijds is er nog een juryprijs voorzien, namelijk een Apple iPad. Via deze actie kan Belisol zijn naambekendheid versterken via social media, want iedere like levert visibiliteit op Facebook op.

Foto wedstrijd

A/B testing

Uiteraard is niet elke website perfect en worden er in een later stadium vaak nog verbeteringen aangebracht, en dat was voor het innoverende Belisol ook wenselijk. Zo optimaliseerden we het contactformulier door middel van een aantal variaties te ontwerpen. Deze werden dan geanalyseerd door middel van AB-testing. De best converterende versie toonde een steiging van 32,5% wat betreft de contact aanvragen: dat zijn héél wat potentiële klanten die anders nooit werden bereikt!

A/B testing

Conclusie


Belisol heeft met zijn website een stapje voor op zijn concurrenten, en terecht! Het Belisol team voorziet zijn bezoekers van al de nodige informatie en voorziet up-to-date content.Het Inventis team is dan ook bijzonder trots op deze, tot in de puntjes uitgewerkte, corporate website.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}