Ons Werk
Case studies

Niets kan u meer over ons vertellen dan het werk dat we reeds deden. Bekijk zeker deze selectie uit onze meer dan 500 gerealiseerde projecten.

Visit Oostende

Toerisme Oostende

De dienst toerisme van Oostende had nood aan een online totaalconcept om Oostende via het Internet te promoten. Het is al lang niet meer voldoende om enkel een website te hebben om online succes te boeken. Visit Oostende had nood aan een grondige aanpak waar een duidelijke gebruiksvriendelijke website de solide basis vormt maar samen met andere kanalen zoals sociale media, een iPhone app, online marketing en e-mailmarketing bundelen we de krachten om zo online het verschil te maken.

Volgende diensten werden voor dit project uitgevoerd:

  • Webdesign
  • Webstrategie
  • Social Media Strategie
  • E-mail marketing
Visit Oostende

Aanpak

Voor een project van deze omvang werkten we, in samenspraak met de klant, graag een complete online strategie uit met als doel de online aanwezigheid te versterken. Het resultaat van deze intensieve brainstormsessies was een duidelijke strategie en een uitgekiend plan van aanpak. Het concept is steeds het resultaat van kennis van de klant gecombineerd met de kennis van Inventis.

Visitoostende.be: het startpunt

De website moest het centrale punt zijn van de online aanwezigheid, na het maken van een doordachte en gebruiksvriendelijke informatie-architectuur met de nodige aandacht voor de integratie van sociale aspecten voor de site Visitoostende.be konden onze designers aan de slag gaan met de layout.

Vanuit de eerste ontwerpen zouden we dan, in een continu proces van verbeteringen en bijsturingen, werken aan de website zoals u ze de dag van vandaag te zien krijgt.

ONLINE HUISSTIJL
Op basis van de stijl van de website werd een
heuse online huisstijl ontwikkeld die werd
gebruikt over al de verschillende online kanalen.

Aangepaste mobiele aanpak

Voor de mobiele website en iPhone app werkten we een aangepaste informatie architectuur uit aangepaste informatie archtectuur uit met de informatie van de reguliere visitoostende.be als basis

Social media strategie

Omdat het voor een toeristische trekpleister als Oostende belangrijk is om een zo groot mogelijk bereik te hebben, speelt sociale media een enorme rol. Medium per medium werkten we samen met Oostende een uniforme aanpak uit voor de belangrijkste sociale media met de Oostende Facebookpagina als speerpunt.

Resultaat


Visitoostende.be de solide basis

Visitoostende.be, het informerend orgaan achter al de toeristische activiteiten die je kan beleven in Oostende is het startpunt geworden voor toeristen die in Oostende verblijven of van plan zijn om naar Oostende te gaan.
We lichten graag enkele belangrijke pagina’s toe.

Visit Oostende


Homepagina

Het is duidelijk dat we in samenspraak met de klant onze homepagina af hebben kunnen stemmen naar het doelpubliek.De gebruikte kleuren zijn jong en modern, iets wat we in een badplaats zoals Oostende zeker terugvinden. De homepage biedt naast de items in de kijker (via de slider) en de laatste nieuwe artikels, een aantal features die belangrijk zijn voor de bezoeker zoals de boekingsmodule en de evenementenkalender. Omdat sociale media een belangrijke rol speelt staat de timeline van de vier voornaamste kanalen: Facebook, Twitter, Flickr & YouTube centraal.

Boekingsmodule

Het boeken van overnachtingen is een van de doelen van de site met een duidelijke zoekmotor voor boekingen kan de bezoeker zijn ideale hotel zoeken en boeken.

Visit Oostende - Book Hotel

Evenementen en bezienswaardigheden

De unieke evenementen en bezienswaardigheden zijn de speerpunten van Oostende en verdienen daarom de nodige aandacht binnen de site.

Visit Oostende Evenementen

Social media en interactie doorheen de hele website

Door de integratie van tal van sociale aspecten doorheen de hele visitoostende site kan de bezoeker op bijna ieder moment zijn stempel drukken op de website en samen met anderen delen, beoordelen en leren van anderen.

Social media

Mobiele website & officiele gids in de App Store

Gebruikers die met hun smartphone of tabletcomputer naar de website van Visit Oostende surfen krijgen een alternatieve versie van de website te zien die afgestemd is op hun gebruikte medium. Op deze manier kunnen we de beleving versterken en laten we deze toenemende groep van mobiele gebruikers niet in de kou staan.
Er werd ook een VisitOostende-app ontwikkeld die te downloaden is in de appstore voor je iPhone of iPad.

Mobiele website

E-mail Marketing

Als populaire badstad verzorg je tal van evenementen die je aan de man wil brengen met doeltreffende acties. Inventis werkte verschillende e-mailtemplates uit:

E-mail Marketing

Social Media

We namen dan ook de voornaamste sociale mediakanalen onder handen om de unieke stijl en imago van Visit Oostende door te trekken. Spread the word en vind Visit Oostende leuk op Facebook, bekijk de foto’s en filmpjes op Flickr en YouTube of blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via Twitter!

Welkomstpagina Facebook

De facebookpagina van Oostende kreeg een unieke layout met als doel het aantal fans van Oostende te verhogen, bezoekers op de facebook pagina van Oostende worden aangespoord om Oostende leuk te vinden.

Visit Oostende

Evenementen timeline op Facebook

De evenementen in Oostende zijn belangrijke publiekstrekkers, voor de evenementenkalender een in het oog springend overzicht gemaakt waar bezoekers per evenement kunnen aangeven als ze aanwezig zullen zijn.

Visit Oostende

Fotowedstrijd via Facebook

De meer dan 20.000 fans van Oostende op Facebook waren het ideale doelpubliek voor een fotowedstrijd, Oostende moedigde zijn fans aan om foto’s in te zenden en zo mooie prijzen te winnen.

Visit Oostende

Facebook app: Uw favoriete locatie

Via deze Facebook applicatie konden bezoekers hun favoriete locaties in Oostende aangeven en met hun vrienden delen.

Visit Oostende


Conclusie


Oostende is als kuststad hot en fancy op het internet en daar hebben we samen met de dienst toerisme van Oostende voor gezorgd.
Uiteraard is een website nooit helemaal klaar en werken we samen steeds nieuwe en betere features uit en bouwen we aan een steeds groeiende online strategie.

Heeft u ook nood aan een uniek totaalconcept voor uw internetstrategie?
Geef ons gerust een seintje en dan steken we de hoofden eens bij elkaar!{* Remarketing tag *}