Adsense, wie verdient wat?

Via Adsense kan iedere website beheerder op een gemakkelijke manier reclame maken op zijn website maar hoe zit het met de inkomsten? Wie verdient wat?

Adsense opbrengsten

Ieder zijn deel

Wanneer een adverteerder via Adwords er voor kiest om te adverteren via het content netwerk van Google verschijnen zijn advertenties op alle mogelijke gerelateerde sites die gebruik maken van Adwords. De beheerder van de website krijgt dan per klik een deel van de reclame-inkomsten. Tot nu toe hield Google de verdeling angstvallig geheim en bestonden er enkel speculaties over de verdeling van de opbrengsten tussen Google en de publishers, nu heeft Google echter bekend gemaakt dat 68% van de inkomsten naar de Publisher gaat. Voor iedere 100 euro aan advertenties die op je website aangeklikt worden krijg je dus 68 euro en Google strijkt 32 euro op.

Is dit een eerlijke verdeling?

Ik vind deze verdeling zeker aanvaardbaar. Google heeft met Adsense een performant systeem op poten gezet wat voortdurend verbeterd wordt en Adsense heeft vooral een zeer groot aanbod van goede adverteerders. Google Adsense is tot nu toe voor onze eigen projecten veruit de beste manier om inkomsten te genereren, Adsense laat alle affiliate netwerken nog ver achter zich qua opbrengsten, Google mag de publishers natuurlijk altijd meer geven maar we klagen zeker niet en zijn Google dankbaar voor dit mooie systeem.

Lees hier de officiële mededeling op de Adsense blog.

7 Reacties op deze blogpost:

Barvee
Door Barvee op 25 mei 2010

Bij een netwerk is er ook een comissieverlies van ongeveer 30%. Te vergelijken dus met wat Google voor zich houdt.

bart
Door bart op 27 mei 2010

Net geen 70% voor google...vind het toch aan de hoge kant, maar andersom was ook niet eerlijk geweest. Alleen spijtig dat door het stijgend aantal ondernemingen die adsens ontdekt hebben de ppc ook op google.be aardig omhoog aan het gaan is.

hans
Door hans op 29 juni 2010

Adsense is echt veruit het makkelijkst om te implementeren daarnaast heb je er weinig omkijken naar. Zorg wel voor een privacyverklaring op je website, dit is verplicht. Daarnaast vind ik 32% voor google nog redelijk fair.

Webdesign DragolinDesign
Door Webdesign DragolinDesign op 29 juni 2010

je spreekt over eigen projecten, wanneer gebruiken jullie adsense? en brengt dit echt iets op op het einde van de rit ...

Jente
Door Jente op 05 juli 2010

@ DragolinDesign wij gebruiken adsense op projecten als take-a-trip.eu , adsense is de meest passieve manier van geld verdienen, code plaatsen en klaar. Geen onderhoud nodig en de verdiensten vallen in ons geval best mee.

Krediet
Door Krediet op 11 juli 2010

Adsense is inderdaad een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Natuurlijk moet men al vele sites hebben met veel content om maandelijks een leuk bedrag te hebben. :D

autoverzekering
Door autoverzekering op 13 september 2010

Adsense - al jaren de nummer 1 ppc service. Wat concurrentie zou geen kweed kunnen.

{* Remarketing tag *}