Blog

Blogartikels geschreven door Dieter Verjans

Waarom we bij Inventis websites optimaliseren met New Relic

Geschreven door: Dieter Verjans

Websites bouwen is meer dan snel wat code in elkaar steken en hopen dat alles vlot draait. Als je een website of webapplicatie ten alle tijden vlot wilt laten draaien is een goede monitoring van de processen nodig. Als een complexe website veel bezoekers moet verwerken is het belangrijk dat zaken die vertragingen zorgen aan het licht komen en geoptimaliseerd worden. Bij Inventis gebruiken we voor onze grotere projecten New Relic om het een en ander te monitoren, in dit artikel kan je lezen hoe en waarom.

Lees verder

Hoe we Blabloom.com meer dan 40% sneller maakten met behulp van Google PageSpeed Insights

Geschreven door: Dieter Verjans

Performantie van websites en webapplicaties is belangrijk, want gebruikers wachten niet graag lang op pagina’s die traag inladen. Niet alleen voor webshops is een snelle laadtijd zeker een meerwaarde voor de customer experience, ook zoekmachines houden van snelle websites. Het is dus zowel voor je gebruikers als om te scoren in zoekmachines belangrijk om een snelle website te hebben. In dit artikel laten we zien hoe we Blabloom.com optimaliseerden met behulp van Google PageSpeed Insights.

Lees verder

We zijn Google Analytics Qualified

Geschreven door: Dieter Verjans

Iedereen wilt weten hoe goed zijn website het doet op het wereldwijde web. Bezoekersaantallen raadplegen, trends analyseren, events tracken, doelen meten ... De meest gebruikte tool hiervoor is ongetwijfeld Google Analytics. Omdat de kennis omtrent het juiste gebruik van Google Analytics binnen het team niet voldoende was, hebben we besloten om met 4 teamleden de Google Analytics Individual Qualification (IQ) test af te leggen.

Lees verder

Ogone e-Commerce: Betere beveiliging door nieuwe versleuteling

Geschreven door: Dieter Verjans

In mijn vorige blogpost over Ogone e-Commerce in de praktijk legde ik kort en bondig uit hoe je een Ogone e-Commerce integratie kunt opzetten van A-Z. Hier werd gesproken over de SHASign, een unieke tekenreeks om de bestelgegevens te valideren. Ogone heeft echter onlangs een update gedaan van hun test- en productieomgeving. De belangrijkste update is de nieuwe manier van SHA-IN en SHA-OUT versleuteling. Via deze blogpost zal ik dan ook kort even toelichten hoe de versleuteling nu in zijn werk gaat.

Lees verder

Online betalen met kredietkaart via 3-D Secure

Geschreven door: Dieter Verjans

3-D Secure is een XML-gebaseerd protocol dat wordt gebruikt als extra proces voor het beveiligen van online transacties. Bij het online betalen wordt er een extra authenticatie stap toegevoegd waarbij de betaling enkel kan doorgaan nadat de kaartgebruiker zich kan identificeren als rechtmatige kaarthouder. Maak je als...

Lees verder

Kredietkaartfraude via webshops

Geschreven door: Dieter Verjans

Heb je een webshop en heb je de mogelijkheid om online te betalen. Neem dan zeker even deze blogpost door omdat er geen 100% garantie is dat je je geld zult ontvangen.

Lees verder

Google Maps API V3 routebeschrijvingen

Geschreven door: Dieter Verjans

Routebeschrijvingen genereren via de Google Maps API lukt sinds versie 2. Eind oktober werden de routebeschrijvingen voor versie 3 gelanceerd. In de blogpost worden de verschillen tussen versie 2 en 3 dan ook in beeld gebracht.

Lees verder

Weather.com API PHP Class

Geschreven door: Dieter Verjans

De weersverwachtingen ophalen via de API van weather.com kan op verschillende manieren. Binnen inventis maken we gebruik van een PHP Class die ik verder zal uitspitten in deze blogpost.

Lees verder

Weather API

Geschreven door: Dieter Verjans

Honderden websites tonen de weersverwachtingen van één of meerdere locaties. Je kunt dit ook zelf toevoegen op je eigen website dankzij de API van weather.com.

Lees verder

Ogone e-Commerce in de praktijk

Geschreven door: Dieter Verjans

Tegenwoordig heeft iedereen wel al eens een betaling online verricht. Binnen Inventis maken we hiervoor gebruik van Ogone. Ik zal kort even de verschillende stappen overlopen die nodig zijn om Ogone te integreren binnen je eigen website.

Lees verder
{* Remarketing tag *}