Conferenties

Blogartikels in de categorie “Conferenties”

Inventis op CSS Day 2018

Geschreven door: Rob Rijken

Donderdag 14 en vrijdag 15 juni trokken we met enkele collega’s naar de jaarlijkse CSS Day conferentie, een event in hartje Amsterdam dat volledig draait rond – je raadt het al – alles wat CSS is of ermee te maken heeft. De eerste dag werd daarnaast ingewijd als UX-special, waarbij de focus van de talks meer op User Experience lag. Kortom, twee dagen gevuld met 16 boeiende talks die we als front-end developers & designers zeker niet wilden missen! Lees hieronder mee over wat we zoal hebben bijgeleerd.

Lees verder

Wat we onthouden van PHPBenelux 2017

Geschreven door: Jan Esser , Ruud Van den Dungen en Jonas Reymen

Naar jaarlijkse gewoonte zakten een aantal developers van Inventis af naar PHPBenelux, de grootste conferentie over PHP van de Benelux. Naast vele interessante ontmoetingen hebben we ook wel wat opgestoken van de verschillende sprekers.

Lees verder

Wat we onthouden van PHPBenelux 2016

Geschreven door: Stijn Janssen , Jan Esser en Ruud Van den Dungen

Inventis was dit jaar ook weer vertegenwoordigd op een van de grootste webdeveloper-conferenties van de lage landen, namelijk PHPBenelux. We waren te gast in hotel Ter Elst in Antwerpen om weer geweldige talks, workshops en presentaties bij te wonen. Hieronder enkele impressies en hoogtepunten van verschillende talks die we daar gezien hebben.

Lees verder

Inzichten die we onthouden van Conversion Day 2015

Inventis was ook dit jaar weer met enkele personen aanwezig op Conversion Day, de conferentie in België op het vlak van conversie. Het programma was alvast veelbelovend. Hier kan je enkele inzichten terugvinden die wij onthouden van Conversion Day 2015. User experience is the intersection of disciplines (Paul Boag) User...

Lees verder

Inventis op WebTomorrow 2015

Geschreven door: Dennis Janssen en Martijn Knoops

Dinsdag 10 maart trokken we met 2 leden van het project managementteam richting Gent voor WebTomorrow. Dit is een event georganiseerd door Bloovi dat zich vooral richt op marketeers. Mensen die willen weten hoe de toekomst van de digitale marketing er gaat uit zien. Wij als Inventis kunnen ook steeds wat inspiratie gebruiken, dus wilden we het zeker niet missen!

Lees verder

Inventis op ConversionDay 2014

Donderdag 8 mei trokken we met het design & IA team richting Brussel voor de Conversion Day. Het was een goed georganiseerde conferentie rond conversiemarketing door Bloovi. “Een event met focus op méér conversies, méér omzet, méér winst. Kortom maximale ROI”, zoals zij het zelf zo duidelijk omschrijven. 18 Specialisten uit de sector deden hun ding op het podium en probeerden ons hun kneepjes uit het vak bij te brengen. Naast de verschillende interessante 'talks' was er natuurlijk ook de mogelijkheid om te netwerken en een kijkje te nemen bij de standhouders en partners van de organisatie.

Lees verder

PHPBenelux Conference 2014

Geschreven door: Stijn Janssen en Ruud Van den Dungen

Het laatste weekend van januari staat steevast voor een van de beste PHP conferences van heel Europa: PHPBenelux. Inventis was al op elke editie aanwezig en kon op deze 5de en dus jubileumeditie ook niet ontbreken. Stijn en Ruud brengen verslag uit.

Lees verder

Dutch PHP Conference 2012

Geschreven door: Wim Hendrikx en Tom Schuermans

Per toeval zijn we met Inventis beland op de Dutch PHP Conference. In de voorgaande week tijdens een user group meeting van PHP Benelux in het Inventis kantoor werd er een raffle gehouden waarmee je een toegangsticket van DPC voor 2 dagen kon winnen. Traditiegetrouw viel er weer iemand van Inventis in de prijzen: Wim Hendrikx. Van deze gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om nog iemand mee te sturen om inspiratie op te gaan doen op de conference in Amsterdam. DPC staat er om bekend om een van de betere PHP conferences te zijn in Europa en wij kunnen dit alleen maar bevestigen. We geven jullie nu even mee wat wij er hebben opgestoken tijdens de 2-daagse expeditie.

Lees verder

De eerste Inventis MasterClass was een succes!

Geschreven door: Tom Claus

Afgelopen woensdagavond vond de eerste Inventis MasterClass plaats en gaven we 12 studenten de kans om een kijkje achter de schermen van Inventis te nemen. Aan de hand van verschillende cases en onderwerpen, gaven we de studenten een beeld van de dagdagelijkse activiteiten op Inventis.

Lees verder

Inventis MasterClass

Geschreven door: Tom Claus

Geregeld krijgen we vragen binnen van studenten over onze manier van werken, welke literatuur we aanraden, onze cases, etc... Om die reden hebben we het concept MasterClass op poten gezet. Met een MasterClass willen we studenten een glashelder zicht geven op de manier van werken binnen een professioneel team.

Lees verder

PHPBenelux Conference 2012

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de PHPBenelux conference en kwam het gros van de Europese developers samen in Ter Elst om 2 dagen lang allerhande PHP-gerelateerde onderwerpen te bespreken. In deze blogpost geven we een korte samenvatting van deze twee dagen.

Lees verder

Fronteers 2011, verslag van 2 schitterende dagen

Geschreven door: Stijn Janssen en Tom Claus

Op 6 en 7 oktober vond in Amsterdam het Fronteers 2011 congres plaats. 2 dagen, 1 track en 14 sessions later hebben Stijn en Tom weer wat bijgeleerd over de laatste technologieën op vlak van HTML(5) en CSS(3).

Lees verder

Kings of Code 2011, een conference om U tegen te zeggen

Geschreven door: Dirk Bonhomme en Bart Geraerts

Op maandag 19 september trokken Dirk en ik naar Amsterdam, om er de jaarlijkse Kings of Code conference bij te wonen. Op een voor ontwikkelaars onmenselijk vroeg uur ging het per trein naar onze noorderburen. Een kleine twee uur later kwamen we aan bij de locatie, waar we naast onze pasjes ook meteen een eerste koffie namen, die overigens niets te vroeg kwam.

Lees verder

PHP Benelux Conference 2011 - Het verslag

Geschreven door: Chris Ramakers , Stijn Janssen , Kim Ausloos en Tom Claus

Voor de tweede maal werd er een PHPBenelux Conference gehouden in Antwerpen. Naast de maandelijkse usergroup meetings die ze organiseren (waarvan er al twee zijn doorgegaan op ons kantoor) zorgt de organisatie van PHPBenelux sinds vorig jaar ook jaarlijks voor een uit de kluiten gewassen conference. Dit jaar was het niet anders en de lat lag hoog. De opkomst was talrijk en de talks van hoge kwaliteit. Ook Inventis was afgevaardigd, dit jaar door Kim en Chris die de conference bijwoonden, en Tom en Stijn die zich als vrijwilligers hadden opgegeven om alles helpen in goede banen te leiden.

Lees verder
{* Remarketing tag *}