Conferenties

Blogartikels in de categorie “Conferenties”

Inventis op CSS Day 2018

Geschreven door: Rob Rijken

Donderdag 14 en vrijdag 15 juni trokken we met enkele collega’s naar de jaarlijkse CSS Day conferentie, een event in hartje Amsterdam dat volledig draait rond – je raadt het al – alles wat CSS is of ermee te maken heeft. De eerste dag werd daarnaast ingewijd als UX-special, waarbij de focus van de talks meer op User Experience lag. Kortom, twee dagen gevuld met 16 boeiende talks die we als front-end developers & designers zeker niet wilden missen! Lees hieronder mee over wat we zoal hebben bijgeleerd.

Lees verder

Inzichten die we onthouden van Conversion Day 2015

Geschreven door: Jente Kasprowski , Bart Vandebeek en Saskia Hannon

Inventis was ook dit jaar weer met enkele personen aanwezig op Conversion Day, de conferentie in België op het vlak van conversie. Het programma was alvast veelbelovend. Hier kan je enkele inzichten terugvinden die wij onthouden van Conversion Day 2015. User experience is the intersection of disciplines (Paul Boag) User...

Lees verder

Inventis op WebTomorrow 2015

Geschreven door: Dennis Janssen en Martijn Knoops

Dinsdag 10 maart trokken we met 2 leden van het project managementteam richting Gent voor WebTomorrow. Dit is een event georganiseerd door Bloovi dat zich vooral richt op marketeers. Mensen die willen weten hoe de toekomst van de digitale marketing er gaat uit zien. Wij als Inventis kunnen ook steeds wat inspiratie gebruiken, dus wilden we het zeker niet missen!

Lees verder

Inventis op ConversionDay 2014

Geschreven door: Jente Kasprowski , Bart Vandebeek , Stefan Hellings en Saskia Hannon

Donderdag 8 mei trokken we met het design & IA team richting Brussel voor de Conversion Day. Het was een goed georganiseerde conferentie rond conversiemarketing door Bloovi. “Een event met focus op méér conversies, méér omzet, méér winst. Kortom maximale ROI”, zoals zij het zelf zo duidelijk omschrijven. 18 Specialisten uit de sector deden hun ding op het podium en probeerden ons hun kneepjes uit het vak bij te brengen. Naast de verschillende interessante 'talks' was er natuurlijk ook de mogelijkheid om te netwerken en een kijkje te nemen bij de standhouders en partners van de organisatie.

Lees verder

De eerste Inventis MasterClass was een succes!

Geschreven door: Tom Claus

Afgelopen woensdagavond vond de eerste Inventis MasterClass plaats en gaven we 12 studenten de kans om een kijkje achter de schermen van Inventis te nemen. Aan de hand van verschillende cases en onderwerpen, gaven we de studenten een beeld van de dagdagelijkse activiteiten op Inventis.

Lees verder

Inventis MasterClass

Geschreven door: Tom Claus

Geregeld krijgen we vragen binnen van studenten over onze manier van werken, welke literatuur we aanraden, onze cases, etc... Om die reden hebben we het concept MasterClass op poten gezet. Met een MasterClass willen we studenten een glashelder zicht geven op de manier van werken binnen een professioneel team.

Lees verder

PHP Benelux Conference 2011 - Het verslag

Geschreven door: Chris Ramakers , Stijn Janssen , Kim Ausloos en Tom Claus

Voor de tweede maal werd er een PHPBenelux Conference gehouden in Antwerpen. Naast de maandelijkse usergroup meetings die ze organiseren (waarvan er al twee zijn doorgegaan op ons kantoor) zorgt de organisatie van PHPBenelux sinds vorig jaar ook jaarlijks voor een uit de kluiten gewassen conference. Dit jaar was het niet anders en de lat lag hoog. De opkomst was talrijk en de talks van hoge kwaliteit. Ook Inventis was afgevaardigd, dit jaar door Kim en Chris die de conference bijwoonden, en Tom en Stijn die zich als vrijwilligers hadden opgegeven om alles helpen in goede banen te leiden.

Lees verder

AnySurfer Certified - De dagopleiding rond webtoegankelijkheid

Geschreven door: Bart Vandebeek

Het "AnySurfer Certified" kwaliteislabel kenmerkt webbureaus die de expertise hebben om websites en webapplicaties te bouwen die voor alle bezoekers toegankelijk zijn, ook voor de mensen met een functiebeperking. Via een dagopleiding "webtoegankelijkheid" en een begeleidingstraject wordt een webbureau bijgestaan van begin tot het...

Lees verder

Mobile Camp Brussels, in woord en beeld

Geschreven door: Tom Claus

Mobiel internet, locatiebepaling, sociale netwerken, iPhone, Android, het zijn maar enkele termen die vaker en vaker voorkomen in het dagelijkse leven. Om meer kennis op te doen over deze termen was er afgelopen zaterdag Mobile Camp Brussels. Deze barcamp was gratis toegankelijk voor iedereen en je kreeg als bezoeker zelfs de kans om een presentatie of workshop te geven voor andere bezoekers. Inventis was aanwezig om eens te zien wat er zo al leeft op het mobiele vlak.

Lees verder

FeWeb landt binnenkort op Inventis

Geschreven door: Jan Raedschelders

Feweb vzw, de federatie van Webontwikkelaars, komt binnenkort een infosessie geven in het Inventiskantoot in Houthalen. De sessie, naar aanleiding van het FeWebPlus peterschapsproject, dat van start gaat in 2010, zal plaatsvinden op donderdag 19 november om 20u00.

Lees verder
{* Remarketing tag *}