E-mail marketing

Blogartikels in de categorie “E-mail marketing”

E-mails sturen voor dummies —  mailetiquette

Geschreven door: Saskia Hannon

Elke dag krijg je een massa aan e-mails te verwerken. Belangrijke mailtjes van klanten, marketing mails, flauwe grappen van collega’s, … maar ook veel spam. In deze blogpost wil ik het met name hebben over de non-marketing e-mails tussen collega’s en klanten en hoe je daar het best op antwoordt.

Lees verder

10 redenen waarom je e-mail in de spam kan terecht komen

Geschreven door: Saskia Hannon

Ongewenste e-mail is een van de belangrijkste nadelen van e-mail. Bijna 60% van al het e-mailverkeer is spam. Om je tegen een zondvloed van ongewenste mail te beschermen zijn er spamfilters uitgevonden. In de meeste gevallen doen spamfilters hun werk goed, maar soms kan het zijn dat jouw gewenste e-mails toch tegengehouden worden door de spamfilter. In dit artikel sommen we enkele zaken op die ervoor kunnen zorgen dat je onterecht in de spamfolder terecht komt.

Lees verder

De 10 meest gelezen internet marketing artikels van 2017

Geschreven door: Jente Kasprowski

Het begin van een nieuw jaar is een ideaal moment om even door de statistieken van je website te gaan, ook wij hebben dat gedaan en hebben even opgelijst welke artikels op Inventis.be het meest gelezen werden in 2017. Heb jij ze gemist? Een ideaal moment om even bij te lezen!

Lees verder

Een voorbeeld van e-mailmarketing met een meerwaarde

Geschreven door: Jente Kasprowski

Ik kreeg onlangs een e-mail van A.S. Adventure en was aangenaam verrast. In dit artikel vertel ik je waarom. Als internet marketeer is het altijd een goed idee om de promotionele e-mails die je in je inbox ontvangt goed te bekijken. Je kan altijd leren van andere marketeers, dus schrijf je niet meteen uit uit alle e-maillijsten. Bekijk, analyseer en probeer te leren van de e-mails die je krijgt.

Lees verder

Hoe we de openrate van een e-mail campagne tot meer dan 50% verhoogden

Geschreven door: Jente Kasprowski

E-mailmarketing is nog altijd een belangrijke pijler binnen marketing, e-mailmarketing is nog lang niet dood. Waarom? We kijken nog altijd met z’n allen massaal in onze mailbox. Daar zit onze aandacht en waar onze aandacht zit is het interessant om aan marketing te doen. We krijgen wel steeds meer en meer berichten te verwerken dus om de aandacht te trekken in de inbox moeten je al goed je best doen.

Lees verder

Het maximum uit een autoresponder serie halen

Geschreven door: Jente Kasprowski

Marketing automation en het goed inzetten van autoresponders kan een wereld van verschil voor je business betekenen. Met marketing automation, in dit artikel specifiek autoresponders, kan je met voorafgeprogammeerde e-mails mensen een vast traject laten volgen. Bovendien moet marketing automation niet duur zijn. Met bvb Mailchimp of Campaign Monitor kan je al vanaf een paar euro per maand automatisch e-mails gaan sturen. De software en de kosten voor de software mag geen excuus zijn om niet aan marketing automation te doen. Iedereen kan het. Maar hoe doe je het goed?

Lees verder

13 e-mails die iedere maand 2000 euro opleveren

Geschreven door: Jente Kasprowski

Ik ben een grote fan van e-mailmarketing. E-mails sturen is 1 van de beste tactieken om een relatie op te bouwen tussen je bedrijf en je (potentiële) klanten. Een nieuwsbrief sturen naar je mailinglijst is iedereen wel bekend mee en de meeste bedrijven doen dit ondertussen wel. (Als je dit nog niet doet, waar wacht je nog op?) Autoresponders of mailautomation gaat nog een stapje verder. Lees hier hoe we 13 e-mails opstelden die maand na maand 2000 euro opleveren.

Lees verder

Waarom E-mailmarketing beter saai en duidelijk is

Geschreven door: Jente Kasprowski

E-mailmarketing, het is een speciaal iets. Wanneer het goed gedaan wordt kan je er wonderen mee doen, maar als het niet goed gedaan wordt doe je soms meer kwaad dan goed. Om niet te theoretisch uit de hoek te komen bespreek ik een nieuwsbrief die naar mijn mening beter kan.

Lees verder

Hoe kan je de open rate van je e-mails verbeteren?

Geschreven door: Jente Kasprowski

Wanneer je een e-mailcampagne hebt gelanceerd, is het eerste wat je gaat doen naar de statistieken kijken! Klopt toch of niet? Wanneer de cijfers positief zijn, geeft je dit vaak een enorme voldoening! Een tegenovergesteld effect krijg je wanneer de e-mailcampagne ondermaats presteert… Dan is het jouw taak om volgende...

Lees verder

9 autoresponders die voor meer omzet zorgen

Geschreven door: Jente Kasprowski

Of je nu producten verkoopt, een dienst aanbiedt of gratis je kennis wil delen! Een autoresponder is het ideale verbindingsstuk tussen jouw bedrijf en je doelpubliek. In het kort: wat is een autoresponder? Een autoresponder is een e-mail die automatisch wordt uitgestuurd op basis van bepaalde criteria. Zo kan je...

Lees verder

3 e-mailcampagnes die de omzet via e-mailmarketing 500% deden stijgen!

Geschreven door: Jente Kasprowski

E-mails, je krijgt ze met hopen en er lijkt nooit een einde aan te komen. Je kan met moeite de belangrijke e-mails beantwoorden, laat staan iedere reclame e-mail lezen. Toch is e-mailmarketing nog steeds een niet te missen onderdeel van een goeie internet marketing strategie. Op 1 voorwaarde: het moet goed gedaan worden! In dit artikel geef ik geen klef advies maar deel ik 3 e-mailcampagnes die Blabloom.com naar een hoger niveau tilden.

Lees verder
{* Remarketing tag *}