E-commerce omzet in België verdubbeld

De e-commerce omzet blijft steeds stijgen, in 2006 zouden alle e-commerce websites samen een verdubbeling van de omzet hebben mogen noteren. Een mooi resultaat!

In België zouden in 2006 alle e-commerce websites samen een omzet van 675 miljoen euro hebben gegenereerd, wat een stijging van 99% zou betekenen tegenover 2005. Belangrijk om weten is dat ticketverkoop en de verkoop van reizen hier niet inzitten, naar mijn bescheiden mening toch belangrijke sectoren op het internet.

Dit betekent volgens mij vooral dat belgen eindelijk vertrouwen beginnen te krijgen in het online aankopen van goederen. Zo maken we weer wat van onze achterstand tegenover onze buurlanden goed. Als er nu nog een "standaard" kan komen zodat iedereen veilig online kan betalen zou alles nog beter gaan volgens mij, veel mensen schrikken er nog van terug om online te betalen

In 2007 verwacht Becommerce alvast weer een verdubbeling van de cijfers, als dat geen goede vooruitgang is...

1 Reactie op deze blogpost:

BESHOPS keurmerk
Door BESHOPS keurmerk op 24 juni 2008

E-commerce blijft het in België steeds beter doen. Momenteel zitten de Belgische online bedrijven wel nog een stuk achter op de Nederlandse bedrijven. Maar door e-commercelabels als het BESHOPS keurmerk groeit het vertrouwen van de consument in de Belgische e-commerce.

{* Remarketing tag *}