Google speelt extra troeven uit om inkomsten op te drijven

Google is en blijft een geldmachine. De beurs krijgt dezer dagen klappen over de hele lijn, ook het Google-aandeel. Daar moet iets aan gedaan worden dachten ze misschien bij Google. Google kwam recent op de proppen met een aantal nieuwigheden die extra geld in heet laatje moeten brengen.

Google lanceerde de laatste tijd een heus advertentie offensief. Het bedrijf heeft natuurlijk alles om ieder advertentiemodel tot een succes te maken, dagelijks miljoenen bezoekers van alle leeftijden en van overal ter wereld. Advertenties die enkele (dollar)centen opbrengen per klik kunnen zo in een mum van tijd miljoenen aan inkomsten genereren. Een overzichtje van de laatste nieuwe advertentie markten die Google recent aanboorde.

YouTube click to buy links + YouTube advertenties

Google gaat in samenwerking met uitgevers van onder andere games en muziek links onder filmpjes aanbieden om producten te kopen via iTunes, Amazon of een andere partner. Zo zullen als eerste muziekclips en previews van games voorzien worden van reclame, wie weet wat er nog zal volgen? Borst vergroting advertenties bij filmpjes over Pamela Anderson lijken niet meer veraf.

Als je er 175.000 dollar voor over heb kan je trouwens 1 dag je reclamespot op de homepage van YouTube laten verschijnen. Een mooie prijs als je het mij vraagt.

Persoonlijk was ik het meest verrast door de reclame voor de Nintendo Wii die via YouTube verspreid werd. Deze advertorial was meer dan geslaagd als je het mij vraag, bekijk hem hier. Als we dan toch reclame moeten slikken mag het van mij meer van dat zijn! http://www.youtube.com/experiencewii

Wie dacht dat de aankoop van YouTube weggegooid geld was zou er wel eens naast kunnen zitten, volgens analisten zou YouTube een omzet van +500 miljoen dollar per jaar kunnen halen met de juiste aanpak van het advertentie beleid.

AdSense voor GoogleMaps

Sinds kort worden er ook advertenties of gesponsorde links zoals Google het graag verwoordt getoond op maps.google.com, bij bepaalde zoekacties zullen er beneden gerichte tekstadvertenties verschijnen die gerelateerde diensten of producten aanprijzen. Zo wordt GoogleMaps ook ingezet bij de jacht naar advertentiedollars.

AdSense for games

De duizenden aanbieders van flashgames zullen wellicht een gat in de lucht gesprongen hebben toen Google bekend maakte dat ook online flash games niet meer veilig waren voor reclame. Volgens comScore speelt meer dan 25% van de internetpopulatie iedere week wel een of ander flashgame. AdSense for games heeft dus wel zeker een doelgroep maar of het effectief zal blijken moet nog duidelijk worden. Bezoek de officiële adsense blog voor meer informatie.

0 Reacties op deze blogpost:

Er zijn momenteel nog geen reacties op deze blogpost.

Reageer ook op dit artikel

U kan optioneel inloggen met Twitter of Facebook. U krijgt dan de mogelijk om uw reactie ook te delen via Twitter of Facebook
Login with twitter
Aanmelden
{* Remarketing tag *}