Inventis Linkdump - Januari '12

Geschreven door: Jan Raedschelders , Dirk Bonhomme en Stijn Janssen

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. In deze blogpost bieden we jullie graag een korte samenvatting aan van de meest interessante links die deze maand tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn en speciaal voor jullie werden geselecteerd door het Inventis-team!

Inventis Linkdump

Dankzij onze Play Blog blijft iedereen op een makkelijke en vlotte manier op de hoogte van het reilen en zeilen in onze sector. Regelmatig stromen er ook technieken en optimalisaties door van de Play Blog naar onze projecten. Maar … omdat we niet egoïstisch willen zijn en aangezien onze Play Blog niet public is laten we maandelijks een selectie van de meest interessante links doorstromen naar de Inventis Blog. Een beetje zoals #linktuesday maar dan maandelijks.

Ben je zelf nog een leuke of interessante link tegengekomen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten op deze blogpost!

Geheugenverbruik van arrays in PHP

http://nikic.github.com/2011/12/12/How-big-are-PHP-arrays-really-Hint-BIG.html/
ingezonden door Dirk Bonhomme

Eén van de voordelen van PHP zijn array’s en de tientallen functies om hier bewerkingen op uit te voeren. Toch neemt een array, in vergelijking met bv C++, enorm veel geheugen in. Een zekere "Nikic" plaatste een uitgebreide testcase online en toont ons welke alternatieven er zijn binnen PHP.

Own your URL's

http://aralbalkan.com/3986
ingezonden door Dirk Bonhomme

In navolging van de SOPA en PIPA heisa begon Aral Balkan na te denken over zijn online data. Hoeveel controle heb je over je data bij Youtube en Flickr? Je kan wel alle data verhuizen naar een andere dienst of je account verwijderen, maar de url naar die ene foto blijft wel steeds naar flickr.com verwijzen.

Rethinking the Mobile Web by Yiibu

http://www.slideshare.net/bryanrieger/rethinking-the-mobile-web-by-yiibu
ingezonden door Jan Raedschelders

Hoewel de Slideshare presentatie van Bryan Rieger al een hele tijd online staat blijft het één van de beste als het over responsive webdesign gaat. Een doordachte visie, heldere cijfers en sterke cases zorgen voor een presentatie die je zeker gezien moet hebben. Neem zeker je tijd om door de 140 slides te gaan!

The ultimate responsive web design roundup

http://www.webdesignerdepot.com/2011/09/the-ultimate-responsive-web-design-roundup/
ingezonden door Jan Raedschelders

Stretch je scroll vinger zeker even om deze “ultimate roundup” door te nemen want het is een enorme blogpost. Hoewel er weinig structuur in dit overzicht zit, geeft het wel een meer dan volledig beeld van responsive webdesign. Voldoende tekst en uitleg gecombineerd met meerdere goede voorbeelden als leidraad tot het responsive verhaal.

HTML5 Please

http://html5please.us/
ingezonden door Stijn Janssen

Het gebruiken van nieuwe technologieën brengt vaak met zich mee dat je niet exact weet in welke browser welke technologie wordt ondersteund. Je kon al gebruik maken van When can I use... om te zien of je een bepaalde technologie al kon gebruiken maar sinds kort heb je ook HTML5 Please. Deze website gaat iets verder en laat je ook weten of je wel zou moeten gebruiken en welke polyfills je dan best inschakelt. Deze 2 websites verdienen een vaste plaats in je bookmarks!

Tags: linkdump

1 Reactie op deze blogpost:

Maurice
Door Maurice op 17 februari 2012

De Yiibu presentatie was best wel inspirerend, wist niet dat iPhone slechts door 4-6 % gebruikt wordt, en toch heeft bijna iedereen een iPhone...

Reageer ook op dit artikel

U kan optioneel inloggen met Twitter of Facebook. U krijgt dan de mogelijk om uw reactie ook te delen via Twitter of Facebook
Login with twitter
Aanmelden
{* Remarketing tag *}