Inventis Linkdump - Oktober '11

Geschreven door: Jente Kasprowski Jente Kasprowski , Stijn Janssen , Jochen Vander Eecken en Wim Hendrikx

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij dezen de meest interessante links die deze maand tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Inventis Linkdump

Dankzij onze Play Blog blijft iedereen op een makkelijke en vlotte manier op de hoogte van het reilen en zeilen in onze sector. Regelmatig stromen er ook dingen door van de Play Blog naar onze projecten. Maar … omdat we niet egoïstisch willen zijn en aangezien onze Play Blog niet public is laten we maandelijks een selectie van de meest interessante links doorstromen naar de Inventis Blog. Een beetje zoals #linktuesday maar dan maandelijks.

Ben je zelf nog een leuke of interessante link tegengekomen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten op deze blogpost!

Inventis Slice template 2.0

https://github.com/Inventis/slice-template/tree/2.0
ingezonden door Stijn Janssen

Technologie staat niet stil, en zeker niet voor een frontend developer. Onze slice-template kreeg vorige maand dan ook een grondige update. We zorgden o.a. voor een betere mappenstructuur, de introductie van LESS en Bootstrap (die van Twitter) en nog een aantal kleine, maar niet onbelangrijke, verbeteringen. Wil je meer weten of direct starten met de slice-template? Bekijk het project dan op GitHub.

72 Versions of IE on the wall, 72 versions of IE ...

http://paulirish.com/2011/browser-market-pollution-iex-is-the-new-ie6/
ingezonden door Wim Hendrikx

Ik moet de webdevelopers onder ons niet te vertellen dat je website testen in oudere versies van Internet Explorer niet altijd van een leien dakje gaat. Dit leidt vaak tot frustraties en het ziet er zo naar uit dat we hier in de toekomst nog niet snel vanaf gaan zijn. Erger nog, het gamma van IE browsers breidt alleen nog maar uit! Ongeveer ieder jaar brengt Microsoft een nieuwe versie uit van zijn browser, wat we alleen maar kunnen aanmoedingen. Het probleem hierbij is echter dat deze browser versies gemakkelijk 10 jaar mee gaan. Windowssurfers blijven nog veel te vaak hangen bij hun verouderde versie. Soms bewust, vaak onbewust. Een bijkomend probleem is dat gebruikers die werken met Windows XP vastzitten met IE 8 en niet kunnen upgraden naar een nieuwere versie, wat maakt dat we versie 8 nog zeer lang gaan moeten meedragen. Andere moderne browsers (Chrome, Firefox, …) krijgen op één of andere manier hun gebruikers wel sneller mee om te genieten van de laatste nieuwe upgrades, zelfs al brengen ze frequenter nieuwe versies uit.

Voor een uitgebreide uitleg verwijs ik je naar de blogpost van Paul Irish.

Google Analytics realtime launches

http://analytics.blogspot.com/2011/09/whats-happening-on-your-site-right-now.html
ingezonden door Jente Kasprowski

Google Analytics is ongetwijfeld de meest gebruikte webanalytics tool, je kan bijna alles meten en analyseren van bezoekers van je website. Wat ontbreekt er nog? Een realtime weergave van wat er nu op dit moment op je site gebeurt, daar maakt Google Analytics realtime binnenkort een einde aan, dan kan je realtime het gedrag van je bezoekers analyseren. Lees er meer over op de officiële Google Analytics blog.

Hands Per Device (HPD)

http://noteandpoint.com/2011/10/hands-per-device-hpd/
ingezonden door Jochen Vander Eecken

Hugo Manilla werpt met zijn presentatie ‘Hands Per Device’ een interessante kijk op de optimalisatie van web content en de interactie met de verschillende (mobiele) platformen.

Niet alleen biedt de presentatie je meer informatie over de manier waarop je deze content het beste kan overbrengen aan de potentiële bezoekers van je website, maar ontdek je ook waarom het belangrijk is om rekening te houden met de verschillende (mobiele) platformen en browsers.

Tags: linkdump

1 Reactie op deze blogpost:

Stijn De Lathouwer
Door Stijn De Lathouwer op 12 oktober 2011

Mijn theorie:

mensen die Chrome, Firefox, etc… installeren maken daarbij een bewuste keuze. De kans is dus ook groter dat ze weten wat updates zijn, en waarom ze belangrijk zijn.

Veel Internet Explorer gebruikers hebben 'een computer met internet', waarop af en toe zo'n vervelend venstertje met updates komt.

Daarnaast heb je in grote bedrijven natuurlijk nog de kost voor ondersteuning en upgraden voor honderden of duizenden computers.

Reageer ook op dit artikel

U kan optioneel inloggen met Twitter of Facebook. U krijgt dan de mogelijk om uw reactie ook te delen via Twitter of Facebook
Login with twitter
Aanmelden
{* Remarketing tag *}