Inventis Challenge 2013, weer een ervaring om nooit te vergeten!

Geschreven door: Jan Raedschelders

Na de 50 kilometer lange bergtocht door de Pyreneeën (2012) en de Midnight Sun Marathon in Noorwegen (2011) trekken we dit jaar naar Lapland om er de ijzige kou te trotseren en terwijl te genieten van het adembenemend schouwspel van het noorderlicht. Het Inventis-team wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de challenge.

Een ‘challenge’ is voor Inventis een ervaring voor het leven, iets wat niet iedereen al eens meegemaakt heeft. Iets dat je zou kunnen terugvinden in je bucketlist. Je weet wel, dat lijstje met unieke activiteiten die je ooit nog eens zou willen gedaan hebben voor het einde van je leven. Het is niet simpel voor Jan en Jente om steeds origineel uit de hoek te blijven komen. Er moet ook gekeken worden naar de praktische kant. Het budget kan in ieder geval al geen obstakel meer zijn voor het team, want Inventis sponsort deze reis voor het grootste deel.

Noorderlicht

Maar er staat natuurlijk iets tegenover. Qua fysieke voorbereiding is er zeker een lagere drempel dan de vorige jaren. De moeilijkheid zal nu eerder zitten in het feit dat we ons moeten wapenen tegen de barre koude. De temperatuur kan in die periode dalen tot -20°.

Hoe dan ook kan het zeker geen kwaad om ons toch ook op een sportieve manier voor te bereiden. De challenge luidt als volgt: “Engageer je om 30 keer een sportactiviteit naar keuze te doen gedurende de volgende 35 weken en doe geregeld mee aan de gezamenlijke teamactiviteiten als de dauwtrip en vrijdagrun.” De reactie van het Inventis-team was een luide unanieme “challenge accepted”!

Het was niet eenvoudig om contacten te leggen in het hoge noorden, want blijkbaar spenderen ze daar liever tijd met de husky’s in de sneeuw, dan te zorgen voor een inbox zero. Enkele telefoontjes verder is de planning klaar: 

  • KangosWe vliegen over Stockholm naar het Zweedse stadje Kiruna.
  • Een autorit door het sneeuwlandschap van Lapland brengt ons tot op 67° N boven de poolcirkel, naar een dorpje met slechts 252 inwoners genaamd Kangos.
  • Daarna vertrekken we op een 4-daagse trektocht met hondensledes. Ieder krijgt een speciale uitrusting tegen de kou en zal zijn eigen husky’s mogen verzorgen. Elke dag maken we met onze sleeën een tocht van ongeveer 50 km. Onze lokale begeleiders Johan en Sara zullen het team begeleiden langs bevroren rivieren, prachtige dennenbossen en glinsterwitte landschappen.
  • De overnachting zal gebeuren in authentieke houten hutten.
  • We gaan gezellige winteravonden spenderen met het team en kunnen genieten van de eenvoud, de rust, de prachtige sterrenhemel en misschien wel een welverdiend saunaatje.

Hopelijk hebben we het geluk om de magische ‘Aurora Borealis’ te mogen aanschouwen, want het noorderlicht is niet altijd zichtbaar.

Als het aan ons lag vertrokken we morgen al, maar we hebben beslist om pas op het einde van het jaar te gaan. Dan is er het minste zonlicht en hebben we bijgevolg het meeste kans om het effectief te zien.

Het is nu echt aftellen tot eind november!

HuskyTour

Hebben we je jaloers gemaakt? Sorry! Je kunt er nog bij zijn, maar dan moet je beschikken over het nodige talent, we zoeken namelijk momenteel nog een PHP-developer en een Front-end developer ;-)

Tags: inventis

7 Reacties op deze blogpost:

Sjoerd Maessen
Door Sjoerd Maessen op 26 maart 2013

Erg leuk vooruitzicht! Lijkt me een mooie ervaring!

Bjorn
Door Bjorn op 26 maart 2013

Aje nog ne westvlomink nodig hebt voor de vertalingen met die honden ... haha :)
Nice mannen! Enjoy

Bart Peters
Door Bart Peters op 26 maart 2013

Moet toegeven enorm jaloers te zijn, die vacaturepagina ga ik toch eens in de gaten houden!

Matthias Dobbelaere
Door Matthias Dobbelaere op 26 maart 2013

Zalig! Dit staat sowieso nog op mijn to-do. Succes ermee!

Frank Plessers
Door Frank Plessers op 26 maart 2013

Schitterende uitdaging en vooral straf om te zien dat een bedrijf als Inventis moeite doet om dergelijke initiatieven op te zetten. Dringend ook eens op onze werkvloer voorstellen!

Carl Vermost
Door Carl Vermost op 28 maart 2013

Jaloers, meer kan ik er niet over zeggen, dringend ook eens op mijn bucketlist zetten!

Steve Emplois
Door Steve Emplois op 08 oktober 2013

Dat gaat een prachtige ervaring worden. Die mannen & vrouwen van Inventis gaan dat goed doen daar!

{* Remarketing tag *}