Inventis is op zoek naar een Slicer / front-end webdeveloper

Het Inventis team is op zoek naar versterking, 15 teamplayers zijn op zoek naar nummer 16 om samen nog betere websites te bouwen. Op dit moment hebben we nood aan een digitale handige Harry die zich zal bezighouden met front-end ontwikkeling en slicing. Bekijk hier de vacature en laat ons iets weten als je geïnteresseerd bent in een nieuwe uitdaging in een bedrijf waar iedereen er voor gaat en waar een goede teamgeest heerst.

Inventis is op zoek naar een rasechte front-end webdeveloper om ons team te versterken. We zijn op zoek naar iemand die in iedere slicejob een nieuwe uitdaging ziet en samen met onze designers en developers websites met een hoge kwaliteit kan afleveren. Wat zijn de kenmerken van een Inventis Slicer / front-end webdeveloper?

  • Slicing is je hobby
  • Je bent goed op de hoogte van HTML en webstandaarden
  • CSS 2 en CSS 3 behoren tot je basiskennis
  • Je weet browserspecifieke problemen te voorkomen
  • Javascript en Javascript frameworks zijn je bondgenoten
  • Sifr en Cufon zijn je niet vreemd
  • Ook Internet Explorer 6 weet je te bekoren met je htmlcode


Ben je verslaafd aan webdesign of webdevelopment en lig je 's nachts wakker van de creative ideeën? Stuur dan onmiddellijk je CV en motivatie naar vacature@inventis.be.

11 Reacties op deze blogpost:

Maarten Tibau
Door Maarten Tibau op 17 mei 2010

Good luck finding the perfect candidate!
Snap alleen niet dat jullie IE6 blijven ondersteunen, time to move on?

Tom
Door Tom op 17 mei 2010

@maarten

IE6 is misschien al een verouderde browser, maar blijft toch nog steeds in de top 5 van meest gebruikte browser staan. Deze browser laten vallen, wil dus zeggen dat je maar liefst zo een 8% van je bezoekers laat vallen. Dit kan je nu eenmaal niet maken en vraagt een extra inspanning om ook deze groep mensen een deftig design te bieden.

Meer interessante browser stats kan je hier terugvinden: http://www.w3counter.com/globalstats.php

jente
Door jente op 17 mei 2010

@maarten, om er concrete cijfers op te plakken: Op www.take-a-trip.eu kwamen afgelopen maand 12.358 bezoekers die gebruik maakten van IE6. Dat is bvb meer dan alle Safari gebruikers. De IE6 gebruikers zorgen ook voor een deel van onze inkomsten en verdienen daarom een werkende site.

FF_GO
Door FF_GO op 17 mei 2010

In plaats van IE6 gebruikers te ondersteunen en hen het leven makkelijk te maken, moeten ze gedwongen worden om hun systeem te update. Dwingen klinkt dan wel negatief, zo is het niet bedoeld. Het moet de gebruiker gewoon duidelijk gemaakt worden dat een update goed is.

Welk voordeel kan het gebruik van IE6 mogelijk hebben?

Chris R.
Door Chris R. op 18 mei 2010

Ik ben niet voor het laten vallen van IE6, absoluut niet. Wel ben ik voor progressive enhancement waarbij je technieken toepast die alleen in nieuwere browsers ondersteund worden (css3, canvas, ...) maar gebruikers van oudere browsers een werkend en toegankelijk alternatief biedt. De functionaliteit die je kan bereiken met je website moet over de hele lijn gelijk zijn, van IE6 tot Opera 10, maar de visuele eigeschappen zijn voor oudere browsers wat mij betreft ondergeschikt. Border-radius, opacity, text-shadow, ... mag allemaal zolang de site maar leesbaar en bruikbaar blijft in alle browsers.

Dat neemt niet weg dat een front-end ontwikkelaar IE6 van binnen en buiten moet kennen, of we deze browser nu ondersteunen of niet. Het hoort bij de basiskennis van frontend ontwikkeling, zeker voor grotere web applicaties.

Cedric
Door Cedric op 19 mei 2010

@ FF_GO Je moet beseffen dat mensen die nog steeds met IE6 werken, héél weinig kennis van computergebruik hebben. Dus ook (meestal) niet in staat zijn om hun browser up te daten...hoe jammer het ook is.

Koen Stevens
Door Koen Stevens op 19 mei 2010

Inderdaad, denk zeker ook aan grotere bedrijven waarbij het voor de werknemers geen vrije keuze is om naar een recentere browser te upgraden aangezien het bedrijf mogelijk software in gebruik heeft die enkel tot en met een bepaalde browser expliciet ondersteunt is, en tal van andere factoren die hierbij kunnen meespelen.

Verder akkoord dat IE6 en alles wat er rond komt kijken nu eenmaal bij de interesses van een goede en geïnteresseerde slicer zou moeten aansluiten.

Bart Vandebeek
Door Bart Vandebeek op 19 mei 2010

@maarten, @FF_GO,

wat Chris R. zegt! Voor mij dient een website er niet volledig hetzelfde uit te zien in IE6 als in FF3.6 maar zorg er voor dat de functionaliteit overal gelijk is. onlangs nog ergens dit gelezen over het wel ondersteunen van IE6.0: "Wij straffen eindgebruikers niet voor incompetente beheerders.", ik denk dat dat voldoende zegt!

Sam Vloeberghs
Door Sam Vloeberghs op 19 mei 2010

Ik ben van mening dat je toch op zen minst een efforke moet maken om de gebruikers duidelijk te maken dat IE6 verouderd is h,oe noob ze ook zijn. Daarom kunt ge bvb met een cookie 1malig dit laten zien bij het bezoeken van een website:

http://www.ie6nomore.com/

Maar voor de rest veel succes bij het vinden van jullie kandidaat! Ik weet dat het tegenwoordig moeilijk is.. :)

Kevin Vanhove
Door Kevin Vanhove op 19 mei 2010

Trouwens, het IE6 compatibel maken van een basing is ook zo moeilijk niet hé. Als je de IE6 bugs al kent (en je wil IE6 support) dan hou je daar gewoon rekening mee terwijl je bezig bent met het basen. In de meeste gevallen heb ik zo'n 10 min. extra werk.

Maarten Tibau
Door Maarten Tibau op 20 mei 2010

@Chris R. - @Bart

Ergens deel ik jullie mening. 't Is niet altijd de fout van de gebruiker dat hij niet beschikt over een up-to-date browser en hem hiervoor te "straffen" door de website niet beschikbaar te maken voor IE6 is misschien idd wat grof. Maar gebruikers hier zelfs niet over informeren vind ergens fout, want zo gaan ze het natuurlijk nooit weten en zal er ook iets veranderen.

Dat je bv. verschillende toeters en bellen achter wegen laat in de layout, css van een IE6 ondersteunde website en deze wel integreert wanneer de gebruiker met een huidige browser surft, dat vind ik nu nog een redelijke oplossing, dat bespaart een front-end developer de vele hacks en omwegen, 't nadeel hier is denk ik dat een klant het niet zo leuk gaat vinden als er 2 versies van z'n site bestaan.

Hoe dan ook merk ik dat door een melding te plaatsen het aantal bezoekers met IE6 elke maand een klein beetje achteruit gaat en deze met IE8 stijgt en dus het totale aantal bezoekers hier niet onder lijkt te lijden. Misschien een leuk ideetje om eens te testen bij een van jullie sites.

Leuke discussie, goeie tegenargumenten, stof tot nadenken :-)
Nog veel succes met de zoektocht!

{* Remarketing tag *}