Inventis Linkdump - Oktober '11 - deel2

Geschreven door: Jente Kasprowski Jente Kasprowski en Dirk Bonhomme

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die deze maand tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Inventis Linkdump

Dankzij onze Play Blog blijft iedereen op een makkelijke en vlotte manier op de hoogte van het reilen en zeilen in onze sector. Geregeld stromen er ook items door van de Play Blog naar onze projecten. Maar … omdat we niet egoïstisch willen zijn en aangezien onze Play Blog niet public is laten we maandelijks een selectie van de meest interessante links doorstromen naar de Inventis Blog. Een beetje zoals #linktuesday maar dan maandelijks.

Ben je zelf nog een leuke of interessante link tegengekomen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten op deze blogpost!

7 SEO tips for developers

http://www.distilled.net/blog/seo/7-technical-seo-wins-for-web-developers/
ingezonden door Jente Kasprowski

SEO of zoekmachine optimalisatie moet doorheen het hele webdesignproces gaan als een rode draad vanaf de informatie architectuur van de website over de ontwikkeling tot en met de invulling van de website. Dit artikel geeft 7 interessante SEO tips voor developers, verplicht leesvoer voor developers die zoekmachine vriendelijke websites willen maken.

JSLint plugins

ingezonden door Dirk Bonhomme

Met tools als Firebug kunnen we Javascript tegenwoordig behoorlijk uitgebreid testen en analyseren. Dit gaat dan echter over het uitgevoerde script en enkel in de browser waarin je op dat moment werkt. Voor diverse editors zijn er JSLint plugins beschikbaar die de effectieve Javascript code test op fouten (ontbrekende puntkomma, vergeten declaratie van variabelen …) en best-practices (gebruik van haakjes, vermijden van global scope etc). Een mooie uitdaging om ieder Javascript bestand valid te maken!

Enkele plugins:

9 things designers can learn from Target’s checkout form

http://uxmovement.com/forms/9-things-designers-can-learn-from-targets-checkout-form
ingezonden door Jente Kasprowski

Het checkout proces van een webshop is een cruciaal onderdeel in het koopproces, voor designers is het belangrijk om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken om zijn aankoop af te ronden. Dit artikel haalt 9 positieve punten aan van het checkout proces van target.com.

Tags: linkdump

0 Reacties op deze blogpost:

Er zijn momenteel nog geen reacties op deze blogpost.

Reageer ook op dit artikel

U kan optioneel inloggen met Twitter of Facebook. U krijgt dan de mogelijk om uw reactie ook te delen via Twitter of Facebook
Login with twitter
Aanmelden
{* Remarketing tag *}