Inventis op Rimpelrock en Pukkelpop

Inventis is niet vies van een uitdaging, het ticketingsysteem van Pukkelpop is een heuse uitdaging. Om zowel de online verkoop als het scannen van de tickets ter plaatse in goede banen te leiden hebben we met het hele team het beste van onszelf gegeven.

Ook dit jaar ging Inventis de uitdaging aan om de online verkoop van Rimpelrock en Pukkelpop voor zijn rekening te nemen. In de maanden voor Pukkelpop draaiden de servers op volle toeren om de online tickets voor het voor de eerste maal uitverkochte festival vlot aan de man te brengen.

Tijdens de festivals zelf zorgde Inventis voor de nodige hardware en infrastructuur om de duizenden bezoekers vlot door de toegangspoorten te loodsen. Door middel van 40 scanpunten verdeeld over de 5 toegangspoorten werden tijdens Pukkelpop duizenden bezoekers per uur tot het festivalterrein toegelaten. 62500 festivalgangers met een geldig ticket konden zo iedere dag vlot hun weg naar een van de vele podia vinden.

Naast de ticketing verzorgde Inventis op Pukkelpop ook de de live website, het controlesysteem van de pers/vip-ingang, de omruilkassa, het kassasysteem van de officiële merchandising standen, informatieschermen aan de infostand en het uitreiken van de online gekochte drank- en eetbonnen.

Onderstaand filmpje geeft een sfeerverslag van Rimpelrock met bijpassende muziek.


{* Remarketing tag *}