Project management

Blogartikels in de categorie “Project management”

6 tips voor een efficiënte virtuele meeting

Geschreven door: Isabelle Vancluysen

Bij Inventis werken collega’s regelmatig van thuis uit en hebben we klanten over het hele land. Dit leidt ertoe dat we veel gebruik maken van virtuele meetings, zowel voor besprekingen tussen collega’s als voor meetings met een klant. Met slechts enkele kliks ben je met elkaar verbonden en heb je een virtuele meeting opstaan, en toch zijn ze niet altijd even efficiënt. Lees hieronder onze 6 snelle tips voor het houden van efficiënte virtuele meetings.

Lees verder

Wat zijn de meerwaarden van een scope document in web development?

Geschreven door: Isabelle Vancluysen

Herken je de situatie waarbij een webproject slechts een beperkt budget heeft of een strakke deadline? Je wilt dan waarschijnlijk zo snel mogelijk starten aan de uitwerking van het project dus waarom tijd verliezen aan het uitschrijven van een scope document? Een scope document heeft een grotere meerwaarde dan je denkt! Ontdek hieronder hoe een scope document bijdraagt tot het succes van een project.

Lees verder

Tickspot, breng je tijd in kaart!

Geschreven door: Jan Raedschelders

Binnen Inventis gebruiken we Tickspot , een simpele online tool voor het beheren en evalueren van ons budget, een werkwijze die we graag even toelichten via deze blogpost. Wat is Tickspot? Tickspot is een online tool die de Project Manager en zijn team helpt met de budgetcontrole van projecten. Aan de hand van een...

Lees verder

De eenvoud van TeuxDeux als todosysteem

Geschreven door: Jan Raedschelders

Een todolijst mag geen taak op zich zijn, het moet eerder een tool zijn die ervoor zorgt dat je een goed zicht hebt op je taken. Daarnaast is het het hulpmiddel bij uitstek om je werk in kaart te brengen en een beeld te geven van wat er vandaag nog bij kan, wat je best naar morgen verschuift of wat je best ooit (langere termijn)...

Lees verder

Hoe een to do doorgeven?

Geschreven door: Niki Dubois

Het doorgeven van to do's lijkt een makkelijke taak. Als we dit echter in detail gaan bekijken, merken we al vlug dat er verschillende manieren zijn om een to do door te geven. Het is belangrijk om de to do's op een efficiënte en doordachte manier door te geven, en voor elk type to do de juiste methode te kiezen.

Lees verder

Hoeveel kost een website?

Geschreven door: Jente Kasprowski

"Hoeveel kost een website?" dat is een logische vraag met een niet altijd zo logisch antwoord. Iedere webdesigner wordt dagelijks geconfronteerd met deze vraag. wat is het juiste antwoord?

Lees verder

Projectmanagement van een hoog niveau

Geschreven door: Jan Raedschelders

Projectmanagement is geen eenvoudige opdracht, elk project is immers uniek dus een standaard manier van werken is er al te vaak niet. Zelf zijn we steeds op zoek naar een betere manier van werken en dit omschrijven we kort in deze blogpost. Hoe is onze zoektocht verlopen en op welke manier hebben we dit aangepakt.

Lees verder
{* Remarketing tag *}