De eenvoud van TeuxDeux als todosysteem

Geschreven door: Jan Raedschelders

De eenvoud van TeuxDeux als todosysteem

Een todolijst mag geen taak op zich zijn, het moet eerder een tool zijn die ervoor zorgt dat je een goed zicht hebt op je taken. Daarnaast is het het hulpmiddel bij uitstek om je werk in kaart te brengen en een beeld te geven van wat er vandaag nog bij kan, wat je best naar morgen verschuift of wat je best ooit (langere termijn) doet.

Veel todosystemen hebben tal van leuke features die het leven rond todo's eenvoudig moeten maken, voor de ene persoon zal dit een zegen zijn terwijl dat andere persoon moeite zal hebben om mooi binnen de lijntjes van het systeem te kleuren. Het systeem dat voor mij door de jaren heen het meest efficiënt bleek was een blad papier dat elke maandagmorgen werd opgesteld met de dagen van de week erop (spijtig genoeg stonden hier al te vaak zaterdag en zondag ook bij) en de taken per dag. Naar het einde van de week bleek deze lijst al wat moeilijker aan te houden door nieuwe taken die erbij kwamen, maar elke maandag was er weer een frisse start met een nieuwe verdeling zodat alles terug keurig verdeeld was. De nieuwe taken werden ingepland en de taken die niet afgewerkt waren kregen een plaatsje op de nieuwe planning. Een duidelijk overzicht, minder stress en een goed systeem dat perfect bij mijn manier van werken past.

Enkele weken geleden kwam ik op de website van TeuxDeux terecht na het lezen van een blogpost over timemanagement. Het vreemde was dat dit de exacte digitale versie was van het systeem dat ik al maanden gebruikte om mijn todo's op papier in kaart te brengen. Het schitterende aan dit concept is de eenvoud van het systeem. Geen toeters en bellen, beperkte mogelijkheden en een prachtig kiss-design zorgen ervoor dat dit naar mijn mening een van de betere todosystemen is. Net zoals mijn blad papier kan ik per dag todo's ingeven, deze eenvoudig weg verplaatsen naar andere dagen of weken en zelfs “someday”-todo's inplannen. Naast de extra functies van doorstrepen van afgewerkte todo's en het verwijderen van todo's moet je niet meer van TeuxDeux verwachten, that's it!

Ben je zelf nog op zoek naar het ideale todo systeem dan is TeuxDeux zeker een testje waard, een account opzetten duurt enkele seconden en je bent vertrokken. Baat het niet dan schaadt het niet...Meer informatie: www.TeuxDeux.com

Tags: teuxdeux todo

8 Reacties op deze blogpost:

Bjorn Moermans
Door Bjorn Moermans op 04 maart 2010

ik heb TeudDeux zelf ook al gebruikt en het is inderdaad een zeer handig en gebruiksvriendelijk systeem!
Het is zeker het proberen waard.

Junior Hemelaer
Door Junior Hemelaer op 04 maart 2010

Op professioneel vlak gebruik ik Redmine (http://www.redmine.org/). Voor persoonlijk gebruik heb ik lange tijd Remember The Milk gebruikt, maar uiteindelijk toch ook links laten liggen. Laat ons dus eens die Teuxdeux verkennen! Thanks voor de tip.

Herman dailybits
Door Herman dailybits op 04 maart 2010

Ik ben dit jaar volledig gegeaan voor een outlook-gebruik en werk nu met de outlook-tasks. Na wat customizing werkt dit perfect en daar outlook de hele dag openstaat heb ik steeds mijn tasks binnen bereik.

Voordeel is dan ook nog de continue synchro met mijn Nokia, waarbij de tasks ook daarop terug te vinden zijn (ideaal voor aan het onbijt eens te kijken wat er op de planning staat).

wannes
Door wannes op 04 maart 2010

Ik heb teuxdeux een tijdje gebruikt, maar wat me tegenviel was dat uiteindelijk alles bij elkaar schuift.
Niet afgewrkte todo's gaan naar de volgende dag en dat hoopt zich na een tijdje op.

Een todolist moet volgens mij ook niet op een dag gepind worden: het is een lijstje dat eerder aan een plaats/context gerelateerd is dan aan een datum.
En daar vind ik tadalists wel vrij goed.

Zeker te proberen: prism in combinatie met eender welke online todo applicatie...

Stef Verbeeck
Door Stef Verbeeck op 04 maart 2010

Ik ben het helemaal eens met Herman: Outlook + Blackberry = winning task management combo.

Ik heb TeuxDeux ook eens een testje gegund, is inderdaad een geweldig en eenvoudig systeem. Als de server offline is, heb je natuurlijk wel geen zicht meer op je takenlijst. Als ik het goed gelezen heb op Twitter, heb je er zelf ook al last van gehad, niet Jan?

Massimo
Door Massimo op 05 maart 2010

@wannes: In het begin had ik ook wat last met het feit dat een niet opgeloste todo naar de volgende dag schuift. Maar toen ben ik uiteindelijk gaan inzien dat dit helemaal nog niet zo slecht is. Een todo is toch iets dat moet gebeuren, en het gisteren oplossen kan je vandaag niet meer. Het gras dat gisteren moest gemaaid worden zal je dan vandaag toch moeten doen.

Hier heb ik ook vooral uit geleerd dat ik veel te veel todo's op 1 dag zette. Mijn dagen stonden zo vol dat na 3 dagen de lijst in teuxdeux inderdaad helemaal op een hoopje gekomen was. Nu plan ik minder dingen in op 1 dag en als er tijd over is begin ik al aan de todo's van morgen. Het is dus een beetje een evenwicht zoeken in het begin.

Chris R.
Door Chris R. op 05 maart 2010

Naast het feit dat teuxdeux goed is in hetgeen het voor gemaakt is wil ik toch even mijn opmerking over het systeem geven. In feite is teuxdeux een kruising tussen een planning en een todolist maar waar ik me vooral aan stoor is dat zoals wannes zegt je tasks automatisch opschuiven naar de volgende dag.

Ik had liever dat ik een rode popup kreeg ofzo waarin de overdue tasks staan en dat je ze dan zelf herschikt op je planning. Ik werk bijvoorbeeld vaak later dan middernacht maar als ik dan naar mijn teuxdeux lijst kijk is alles al naar de volgende dag verhuisd terwijl het voor mij gezien nog steeds vandaag is en morgenvroeg als ik opsta pas morgen.

Teuxdeux is simpel in zijn eenvoud en een geweldige tool als je de kleine gebreken erbij neemt.

trikke
Door trikke op 12 maart 2010

Hé,

Een van mijn favoriete onderwerpen.
Ik ben er zelf al 25 (jawel) jaar mee bezig, om mijn hectische leven (www.webalive.eu dus nu sinds 7 jaar, en 460 klanten managen....).
En toegeven, ik ben een hevige MS hater geworden (ik gaf ooit nog opleiding in MS-DOS 1.1 ...)
Maar Outlook is de enige office app die MSniet gestolen heeft, en die (als je het goed instelt) taken, appointments en mails (wat meer en meer een giga taaklijst op zich wordt) super pro beheert & synct met een mobile. pure ERM...

Voila,

trikke

{* Remarketing tag *}