Software

Blogartikels in de categorie “Software”

Github vs Beanstalk, the battle.

Geschreven door: Tom Claus

Tot enkele weken geleden hadden we binnen Inventis een eigen Git-server die moest instaan voor al het versiebeheer van onze projecten. Echter hebben we ervoor gekozen om over te schakelen naar een Software as a Service (SaaS) oplossing. In deze blogpost geven we even onze bevindingen mee van Github en Beanstalk die we enkele weken getest hebben.

Lees verder

PHPStorm, de IDE die bij mij past!

Geschreven door: Tom Claus

Doorheen de jaren als webdeveloper heb ik meer IDE’s versleten dan schoenen. Dit omdat ik nooit een IDE kon vinden die volledig met mijn manier van werken overweg kon. Maar sinds enkele maanden ben ik een gelukkige gebruiker van PHPStorm en wil ik graag mijn ervaring met jullie delen.

Lees verder

Hoe ziet de gereedschapskist van onze designers eruit.

Geschreven door: Jan Raedschelders

Een hele tijd geleden schreven we reeds een blogpost over de persoonlijke software keuze van onze teamleden, maar aangezien er heel wat kan veranderen op 2 jaar tijd, was het tijd voor een update. We laten in deze post onze webdesigners aan het woord, over hun aanpak en op welke manier zij hun applicaties gebruiken om tot een design te komen. Misschien leer je hier je nieuwe favoriete applicatie kennen, maar anders is het zeker een leuk overzicht van waar onze designers mee bezig zijn.

Lees verder

ActiveCollab: project management op hoog niveau

Geschreven door: Gert Bangels

Daar we onlangs gestart zijn met het gebruik van activeCollab binnen Inventis, willen we jullie graag op de hoogte houden van de vele voordelen die deze handige project management tool met zich meebrengt. ActiveCollab laat immers ruimte voor structuur toe binnen het bedrijf, al zijn verschillende processen en zijn medewerkers. Wat zijn de voordelen, welke bedrijfsprocessen kan je er mee verbeteren en hoe streeft deze tool naar de perfecte interne communicatie? Tot slot vergelijken we activeCollab met het toch wel alombekende Basecamp en een relatief nieuwe speler op de markt, Goplan.

Lees verder

Van Exchange naar Google Apps: onze ervaringen

Geschreven door: Chris Ramakers

Een tijdje geleden zijn we met z'n allen overgeschakeld van Exchange naar Google Apps voor ons mail- en kalenderbeheer. Google biedt een erg aantrekkelijk alternatief voor het vaak dure Exchange platform van Microsoft. Maar was het de moeite waard en waar moet je op letten wil je zelf overschakelen?

Lees verder

Internet Explorer 9 Beta getest en goedgekeurd

Geschreven door: Tom Claus

Gisteren is Internet Explorer 9 gelanceerd en Inventis was aanwezig op het officiele IE9 Beta Launch Event in de Microsoft gebouwen in Brussel. In deze blogpost zullen we IE9 aan een grondige test onderwerpen en de nieuwigheden even bespreken.

Lees verder

Dashboard widgets voor webdevelopers

Geschreven door: Tom Claus

Als Mac OS X gebruiker ben je soms wel eens op zoek naar leuke en vooral handige dashboard widgets die je het leven iets gemakkelijker kunnen maken. In het onderstaande overzicht haal ik enkele widgets aan die van vooral handig kunnen zijn voor webdevelopers.

Lees verder

Charles Web Debugging Proxy

Geschreven door: Chris Ramakers

Een HTTP sniffer is tegenwoordig onmisbaar bij het ontwikkelen van websites. Charles biedt alles wat je nodig hebt in een HTTP sniffer en meer.

Lees verder

Verwijder de autocomplete waarden voor forms in Firefox

Geschreven door: Chris Ramakers

Heb je te veel auto-complete opties in je browser formulieren staan? Je kan ze makkelijk opruimen, hier volgt hoe.

Lees verder

6 Online image editors vergeleken

Geschreven door: Chris Ramakers

Fotobewerking is niet langer een aangelegenheid exclusief voor Photoshop of Paintshop. Tegenwoordig kan je je foto's niet alleen online opslaan maar ook bewerken. We vergelijken 6 online image editors voor jullie.

Lees verder

De zoektocht naar een PHP IDE

Geschreven door: Chris Ramakers

Een IDE of Integrated Development Environment is voor een programmeur de belangrijkste tool tijdens zijn dagelijks werk. Daarom is hiet kiezen van de juiste IDE ook een belangrijk gebeuren. We lichten onze keuze toe.

Lees verder

Firefox? ... waarom geen Opera?

Geschreven door: Chris Ramakers

Opera is een heel degelijke browser met meer en betere features als de meeste andere browsers en toch vindt deze browser weinig aanhang bij webdesigers en -developers. Waarom?

Lees verder

Blame it on vista

Geschreven door: Chris Ramakers

Bij Inventis hebben we een tijdje geleden de stap gemaakt naar het nieuwe Operating System van Microsoft: Vista. Maar hoe staan we er een maand later voor? Wat zijn onze bevindingen? Je leest het in deze blogpost.

Lees verder

Dreamweaver CS3 8kb bug

Geschreven door: Jente Kasprowski

Last van volgende error? “Adobe dreamweaver CS 3 werkt niet meer. Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt. Het programma wordt gesloten en u krijgt een melding als een oplossing beschikbaar is” Kijk dan eens of er niet toevallig een file van exact 8kb in je site folders staat, dit zou wel eens het probleem kunnen zijn.

Lees verder
{* Remarketing tag *}