Usability

Blogartikels in de categorie “Usability”

De navigatie van een website, waar moet je op letten?

Geschreven door: Jente Kasprowski

Dat de navigatie van een website belangrijk is moet ik je niet meer vertellen hoop ik, bezoekers moeten zo snel mogelijk hun weg vinden op je website via de navigatie. Hoe bouw je een goede website navigatie op?

Lees verder

9 usability fouten die mobiele gebruikers het leven zuur maken.

Geschreven door: Jente Kasprowski

Maar liefst 30% van onze bezoekers lezen deze website via een smartphone of tablet. Een niet te verwaarlozen aantal, temeer omdat dit cijfer blijft groeien. Onze aandacht gaat daarom uit naar de onaangename ervaringen die gebruikers soms moeten trotseren wanneer ze naar een website surfen die niet helemaal geoptimaliseerd is voor mobiele toestellen. We lijsten even 9 veel voorkomende fouten op:

Lees verder

Kleurenblindheid - waar rekening mee houden?

Geschreven door: Bart Geraerts

Kleuren vormen een gigantisch onderdeel van ons dagdagelijks leven. Toch is kleur niet voor iedereen hetzelfde. Vijf tot tien procent van de mannen zijn kleurenblind en kunnen een of meerdere kleuren of kleurtinten niet (goed) zien. Maar wat is het nu juist, welke invloed heeft dit op het dagelijkse leven én het internet.

Lees verder

Een week zonder Flash, ik ga de uitdaging aan

Geschreven door: Dirk Bonhomme

Met de opkomst van mobiele browsers en het totale gebrek aan Flash ondersteuning op iOS apparaten is de wereld van internetgebruikers- en ontwikkelaars tegenwoordig in twee grote kampen verdeeld: zij die gokken op de nieuwe HTML5 standaard met de canvas- en video tags en zij die geloven in de reeds lang bestaande Flash technologie.

Lees verder

Sign in with OpenID, aanmelden vereenvoudigd

Geschreven door: Chris Ramakers

De naam van deze manier van aanmelden is Single Sign on , Federated Login of Federated Authentication . Concreet wil dit zeggen dat je als ontwikkelaar het identificeren en authenticeren van je gebruikers overlaat aan een andere partij, een OpenID provider zoals het in vaktermen heet. OpenID is het protocol en de...

Lees verder
{* Remarketing tag *}