Varia

Blogartikels in de categorie “Varia”

Help, ik ben gehackt!

Geschreven door: Saskia Hannon

Just kidding! :) Vandaag is het Nationale Verander-Je-Wachtwoord-Dag om internetters bewust te maken van het goed beveiligen van je digitale accounts. Heel veel mensen hebben een te zwak wachtwoord en staan niet stil bij de gevolgen daarvan. Daarom enkele tips om je beter te beveiligen tegen hackers!

Lees verder

3 belangrijke zaken als je resultaat wil boeken

Geschreven door: Jente Kasprowski

In dit artikel wil ik 3 dingen duidelijk maken: 1. waar het in marketing om draait, 2. zonder over te gaan tot actie gebeurt er niets en 3. content kan overal en altijd geproduceerd worden!

Lees verder

Klantenservice is belangrijk, enkele statistieken en tips

Geschreven door: Isabelle Vancluysen

Iedereen die een product of dienst aanbiedt zal ook een zekere vorm van support of klantenservice moeten verlenen. Er zullen namelijk altijd klanten zijn die een vraag of klacht hebben. Maar je kan support beter goed aanpakken, de kost van slechte dienstverlening is namelijk groot als je ziet dat 78% van de consumenten hun aankoop niet afronden omwille van een slechte service ervaring. Of je nu een webdesigner bent, een webshop runt, een reisbureau runt, … Iedereen heeft een goede klantenservice nodig. Ontdek hieronder snel onze tips voor een goede supportdienst.

Lees verder

Offertes voor websites vergelijken

Geschreven door: Dennis Janssen

Een gegeven waar veel van onze klanten (of potentiële klanten) mee worstelen is het vergelijken van offertes bij de opstart van een nieuwe website. We begrijpen goed waarom. Je schrijft een grondige briefing uit met de elementaire zaken, maar wil natuurlijk ook de opdracht breed houden, want alle input is welkom om een zicht te krijgen op wat mogelijk is. Uiteindelijk kijk je naar 2, 3, 4 (bij meer dan 4 wordt het helemaal onmogelijk) offertes die telkens iets anders voorstellen, qua prijzen ver uit elkaar liggen en lastig zijn om langs elkaar te leggen en te vergelijken. Appelen met peren vergelijken is nooit gemakkelijk, daarom schrijven we hier graag een artikel over. We doen een poging dit zo objectief mogelijk te schrijven, maar onze voorkeur zal hier en daar natuurlijk wel doorschemeren. Toch moet dit een grondig beeld geven van de zaken die je in offertes tegenkomt, waarom ze belangrijk/onbelangrijk zijn en waar je zeker op moet letten.

Lees verder

13 zaken om op te letten wanneer je een webdesign bureau zoekt

Geschreven door: Jente Kasprowski

Je wil een website laten maken maar door wie? Ieder webdesign bureau prijst zichzelf aan als een jong en dynamisch team dat voor jou de beste website kan maken. In dit artikel bespreken we enkele criteria die je kunnen helpen bij je selectie van een geschikte partner om een goede website te bouwen.

Lees verder

Goede voornemens give-away, heb jij sportieve plannen?

Geschreven door: Jan Raedschelders

Op Twitter en Facebook gonst het dezer dagen van de goede voornemens voor het nieuwe jaar, vaak op sportief vlak. Een jaar geleden was het Inventisteam zelf nog hard aan het trainen om hun goede voornemen voor 2011, het uitlopen van een marathon, waar te maken.

Lees verder

Instant messaging op kantoor

Geschreven door: Dirk Bonhomme

Om snel iets aan een collega te vragen of om kleine bestanden door te sturen gebruiken we bij Inventis al jaren Windows Live Messenger. De Mac gebruikers onder ons kunnen ook van deze dienst gebruik maken door bv Adium te installeren. Op enkele probleempjes na, zoals trage bestandsoverdracht, werkt dit vlot en kan iedereen elkaar snel bereiken.

Lees verder

Leven op een wolk: Dropbox

Geschreven door: Dirk Bonhomme

"Dropbox is software that syncs your files online and across your computers." Wat is Dropbox? Online opslag Dropbox biedt online opslag aan van 2GB (gratis) tot 100GB ($200/jaar). Ze beheren zelf geen servers maar maken gebruik van het beveiligde en zeer betrouwbare Amazon's Simple Storage Service (S3)....

Lees verder

Een rubbertje voor je iPhone 4

Geschreven door: Tom Claus

Afgelopen vrijdag is de iPhone 4 gelanceerd in België en Nederland. Ben je ook bij de gelukkigen en al in het bezit van deze nieuwe Apple smartphone, dan wil je hem zeker zo lang mogelijk krasvrij houden. In deze blogpost bespreken we hoe je een gratis hoesje kan verkrijgen en hoe je hem designvol tegen krassen kan beschermen.

Lees verder

Skitch: Screenshots maken met Mac maar dan beter

Geschreven door: Chris Ramakers

Screenshots Natuurlijk is dit hetgeen waar het vooral rond draait, je wil makkelijk en snel een screenshot nemen. Hier zijn tal van tools voor die volgens mij zelfs overbodig gemaakt worden door de ingebouwde screencapturing functies van Mac OS X. Iedere Mac OS X gebruiker kent de CMD+SHIFT+3 of CMD+SHIFT+4 shortcuts wel en de...

Lees verder

Inbox zero, my hero

Geschreven door: Bart Ariën

Inbox zero is een manier van werken waardoor iedereen dit kan toepassen in elke willekeurige email client. Er zijn geen ingewikkelde tools voor nodig of dure licenties maar enkel een gezonde portie aanpassingsvermogen. In een wereld waar email onmisbaar geworden is in het dagelijks leven biedt inbox zero een simpel concept waarin je zelf...

Lees verder

Over tekstvelden, CSS en... FireFox 3.6

Geschreven door: Bart Geraerts

Na de installatie van de nieuwste versie van FireFox merkte ik al snel dat bepaalde tekstvelden van websites er anders uitzagen. De tekst stond niet meer verticaal gecentreerd. Al snel bleek dat ik niet de enige was die deze verandering ontdekt had . De verandering van de uitlijning na de upgrade naar 3.6 doet zich enkel voor wanneer...

Lees verder

Online betalen met kredietkaart via 3-D Secure

Geschreven door: Dieter Verjans

3-D Secure is een XML-gebaseerd protocol dat wordt gebruikt als extra proces voor het beveiligen van online transacties. Bij het online betalen wordt er een extra authenticatie stap toegevoegd waarbij de betaling enkel kan doorgaan nadat de kaartgebruiker zich kan identificeren als rechtmatige kaarthouder. Maak je als...

Lees verder

Kredietkaartfraude via webshops

Geschreven door: Dieter Verjans

Heb je een webshop en heb je de mogelijkheid om online te betalen. Neem dan zeker even deze blogpost door omdat er geen 100% garantie is dat je je geld zult ontvangen.

Lees verder
{* Remarketing tag *}