We zijn Google Analytics Qualified

Geschreven door: Dieter Verjans Dieter Verjans

Iedereen wilt weten hoe goed zijn website het doet op het wereldwijde web. Bezoekersaantallen raadplegen, trends analyseren, events tracken, doelen meten ... De meest gebruikte tool hiervoor is ongetwijfeld Google Analytics. Omdat de kennis omtrent het juiste gebruik van Google Analytics binnen het team niet voldoende was, hebben we besloten om met 4 teamleden de Google Analytics Individual Qualification (IQ) test af te leggen.

We zijn Google Analytics Qualified

Google Analytics?

Google Analytics laat je toe om via verschillende functies je website te analyseren op verschillende vlakken. Google Analytics instellen op je website is simpel, de trackingcode kopiëren en plakken voor de afsluitende tag op elke pagina die je wilt bijhouden. Maar met Google Analytics kun je meer dan enkel het aantal bezoeken, paginaweergaves, bouncepercentage opvragen. Omdat Google Analytics meer is dan enkel bezoekersaantallen en het constant blijft veranderen leek het ons daarom handig om deze test af te leggen.

De test

Om voor de test te leren kun je zonder problemen aan zelfstudie doen via de Google Analytics IQ lessen die online aangeboden worden door Google op de Google Conversion University
Deze lessen zijn echter wel in het Engels, maar aangezien het examen zelf ook in het Engels is zal dit weinig tot geen problemen geven. Het valt zeker aan te raden om de lessen allemaal goed door te nemen, want het examen is niet zo simpel.

Samen met Bart Ariën, Jente en Tom lasten we iedere vrijdag tijdens de Inventis Playground een uur tot anderhalf uur tijd in om samen de lessen door te nemen, dit om de weg naar het examen samen en gemakkelijker af te kunnen leggen. Na enkele weken studie besloten we om de test/examen af te leggen.

De test kun je zelf ook afleggen via http://google.starttest.com en kost $50.

Nadat je je geregistreerd hebt en de betaling hebt afgehandeld krijg je 90 minuten de tijd om de test af te leggen. De test loopt over 70 vragen en je hebt minimum een percentage van 80% nodig om te slagen voor de test. Iedereen was van de eerste keer geslaagd en heeft hiervoor een certificaat gekregen dat hij Google Analytics Qualified is.

Google Analytics Qualified

Google Analytics Individual Qualification
We mogen ons nu zelf Google Analytics Qualified noemen, mochten er dus vragen zijn omtrent het analyseren van je website via Google Analytics, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. We helpen je graag verder.

4 Reacties op deze blogpost:

Nicky
Door Nicky op 23 september 2010

Proficiat ! Dit staat ook nog op men verlanglijstje, toch maar eens werk van maken.

Bjorn
Door Bjorn op 23 september 2010

Dit staat op m'n lijstje voor Oktober :-)

Peter
Door Peter op 23 september 2010

Wel positief dat je niet vanzelf slaagt op het examen, niet de eerste de beste kan het dus halen. Goed gedaan.

Christiane Peschen
Door Christiane Peschen op 15 februari 2012

Proficiat. Ik denk dat ik er ook dringend werk van moet maken :-)

{* Remarketing tag *}