Webdesign

Blogartikels in de categorie “Webdesign”

9 tips om neurowetenschap te gebruiken in webdesign

Geschreven door: Jente Kasprowski

Onlangs volgde het designteam van Inventis een workshop rond neurowetenschap in UX omtrent kleurgebruik, vormen, het effect van symmetrie, … om op die manier de bezoeker vertrouwen en rust te bieden op een website. Maar daarnaast kan je neurowetenschap ook gebruiken om jouw bezoekers jouw gewenste doelen te laten bereiken: producten kopen, reizen boeken, contact opnemen, lead worden, … We geven je daarom negen tips om mee aan de slag te gaan.

Lees verder

7 tips die helpen om met een webdesigner samen te werken

Geschreven door: Bart Vandebeek

Laten we eerlijk zijn: webdesign is vrij breed te interpreteren en tegenwoordig is het niet moeilijk meer om een website te bouwen. Van het neefje dat ooit jouw eerste website bouwde tot de agencies die jouw website omtoveren tot een grafisch pareltje met toeters en bellen, iedereen kan het! De job van de echte webdesigner is gedoemd om te verdwijnen! Daarom moeten we stilaan beginnen op te passen willen we als webdesigner nog een toekomst zien… Of toch niet? Natuurlijk niet!! Webdesign is zoveel meer dan een website grafisch wat opsmukken, zoveel meer dan een website ‘dynamisch’ maken, zoveel meer dan zomaar een website! Hier, bij Inventis, bouwen we websites die niet alleen grafisch mooi aansluiten bij jouw branding maar vooral websites die jouw doelstellingen bereiken, leads verzamelen, meer producten te verkopen, …, kortom onze webdesigners denken verder dan enkel wat mooie kleurtjes.

Lees verder

Het design van je website is belangrijk!

Geschreven door: Jente Kasprowski

Is het design van je website belangrijk? NATUURLIJK, is dit belangrijk. Vaak beoordelen mensen je bedrijf of zaak op basis van de look & feel van je website. Ook al is dit niet altijd eerlijk. Als het design van je website niet betrouwbaar overkomt, is het vertrouwen winnen van mensen bijna onmogelijk. Ook al heb je de...

Lees verder

18 redenen waarom bezoekers van je website wegklikken!

Geschreven door: Jente Kasprowski

Veel bezoekers op je site is geen bewijs van succes, als deze bezoekers meteen weer weg klikken zonder de gewenste actie te ondernemen is deze bezoeker niets waard. Om welke redenen zouden bezoekers je website verlaten?

Lees verder

Maak een succesvolle productpagina die scoort!

Geschreven door: Jente Kasprowski

Waarom zouden mensen nu net bij jou kopen en niet bij de concurrentie? Hopelijk kan een klant hier onmiddellijk een klaar antwoord opgeven, anders scheelt er wat aan je strategie. Over het algemeen kan je stellen dat mensen voor jou kiezen, omdat je ofwel de goedkoopste bent ofwel omdat je iets unieks hebt. Vermits het toch onze bedoeling is om een zo groot mogelijk rendement te behalen, gaan we niet voor de goedkoopste maar proberen we ergens in uit te blinken. Wij zullen je alvast vertellen hoe je met een succesvolle productpagina je online business kunt doen slagen.

Lees verder

Kerst give-away, interesse in een schetspakket?

Geschreven door: Jan Raedschelders

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden, ook bij Inventis zit de kerstsfeer er al goed in. Helemaal in de vrijgevige sfeer van Kerstmis, schenken we dit jaar 20 Inventis webdesign schetsboeken in combinatie met een set schetspotloden weg aan de bezoekers van onze site.

Lees verder

PigResults, launch the pig in you!

Geschreven door: Tom Claus

Hoe goed doet je website het op het internet? De statistieken van Google Analytics zijn hierbij een prachtig hulpmiddel want deze biedt heel wat mogelijkheden om meer te weten te komen over je bezoekers. Wanneer het gaat over bezoekers aantrekken is Google Search echter van belang. We bedachten een leuke tool die het aantal pagina’s in Google weet te tracken en te analyseren, eventueel in samenspraak met Google Analytics.

Lees verder

10 Eigenschappen van een kwalitatieve interface

Geschreven door: Gert Bangels

Een kwalitatieve interface is meer dan wat fraais afleveren en dat weten we bij Inventis maar al te goed. Na een algemene briefing, een vragenlijst en een wireframe gaan we aan de slag met het grafische aspect. In deze blogpost lichten we 10 eigenschappen toe welke naar onze mening essentieel en belangrijk zijn. Samen gaan we de checklist af die garant staat voor een kwalitatief eindproduct.

Lees verder

Waarom webdesign geen printdesign is

Geschreven door: Gert Bangels

Grafisch design en webdesign lijken dicht bij elkaar te liggen maar vaak is dat niet het geval. Veel kleine verschillen maken samen een groot verschil. Lees hier meer over het verschil tussen webdesign en printdesign.

Lees verder

Welke vragen beantwoordt een goede homepagina?

Geschreven door: Jente Kasprowski

De homepagina van een website is een belangrijke pagina om bezoekers op te vangen en op weg te zetten naar datgene wat ze zoeken. Op welke vragen moet een goede homepagina een antwoord bieden?

Lees verder

Nieuwe vacatures bij Inventis

Geschreven door: Niels Jaspers

Als Informatie Architect sta je in voor het voorbereidende werk voor het development team. Een projectomschrijving van een klant en/of projectmanager zet je om naar use-cases, datastructures, systeem diagrammen, ... Het is noodzakelijk dat je een ingewikkeld geheel kan opdelen in een logische structuur. Op basis van je analyses kan je...

Lees verder

Inventis @ Dutch PHP Conference 2010

Geschreven door: Chris Ramakers en Kim Ausloos

Het is elk jaar vroeg opstaan om naar DPC af te zakken maar zoals altijd is de trip zelf al half de fun. Zeker als je niet alleen moet reizen. De trein om 7u in Weert stond dan ook op ons te wachten om richting Amsterdam af te zakken. Na een treinrit van ongeveer een 1u45m kwamen we aan op Amsterdam Centraal waar we de tram...

Lees verder

Marketing Innovation Day

Geschreven door: Niki Dubois

Een kort verslag van de vijf beste sprekers op Marketing Innovation. Een evenementen over nieuwe inzichten in digitale marketing.

Lees verder

Database optimalisatie: de Inventis MySQL talk

Geschreven door: Kim Ausloos

Een tijdje geleden hielden we de eerste 'Talk' bij Inventis. Deze talk ging over MySQL database optimalisatie.

Lees verder
{* Remarketing tag *}