Inventis Linkdump - April '11

Geschreven door: Bart Vandebeek , Tom Claus en Wim Hendrikx

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die in de maand april tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Inventis Linkdump

Dankzij onze Play Blog blijft iedereen op een makkelijke en vlotte manier op de hoogte van het reilen en zeilen in onze sector. Regelmatig stromen er ook dingen door van de Play Blog naar onze projecten. Maar … omdat we niet egoïstisch willen zijn en aangezien onze Play Blog niet public is laten we maandelijks een selectie van de meest interessante links doorstromen naar de Inventis Blog. Een beetje zoals #linktuesday maar dan maandelijks.

Ben je zelf nog een leuke of interessante link tegengekomen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten op deze blogpost!

Font-face generator

http://www.fontsquirrel.com/fontface/generator
ingezonden door Bart Vandebeek

Tegenwoordig wordt @font-face door de meeste browsers ondersteund.
Het embedden van @font-face is eenvoudig via enkele regels CSS maar elke font file ontwikkelen voor de verschillende browsers is meestal een ander paar mouwen.
Daarom kwam Font Squirrel naar buiten met deze handige @font-face Kit Generator.

Custom Select

http://rixth.github.com/customSelect/
ingezonden door Tom Claus

Selectboxen stylen is niet evident, zeker niet als je een selectbox wil met daarin enkele radiobuttons of een input field. Maar enkele dagen geleden kwam ik deze

 

repository tegen op github met een toch wel erg interessante library. Deze library is eigenlijk een jQuery UI widget die je alle vrijheid geeft met selectboxen. Doordat de waardes netjes terug in de selectbox geplaatst worden, kan je dit verder afhandelen met jQuery alsof het een gewone selectbox is.

jQuery Slideshow Skitter

http://thiagosf.net/projects/jquery/skitter/
ingezonden door Wim Hendrikx

jQuery slideshows schieten als wortels uit de grond. Zie de vele lijstjes maar als je in google zoekt op "jquey slideshow". Een slideshow die ik tot nu toe veel gebruik is Tiny Carousel. Een simpel scriptje waarmee je snel een mooie slideshow kan maken. Toch kom je af en toe zaken tegen die het niveau weer net iets hoger trekken. Een voorbeeldje hiervan is Skitter. Een jQuery slideshow met wel 22 zeer mooie effecten. Skitter is gratis te gebruiken en hij is volledig cross browser. Tot mijn verbazing werkt hij zelfs vlot in Internet Explorer 6. Met de verschillende opties kan je hem helemaal naar je hand zetten. Enkele interessante features zijn thumb navigatie en fullscreen weergave.

5 Reacties op deze blogpost:

Dirk Bonhomme
Door Dirk Bonhomme op 05 mei 2011

Ik heb de technische details van Skitter nog niet bekeken maar de demo is echt waanzinnig mooi. Dit probeer ik asap ergens te gebruiken!

Brecht Billiet
Door Brecht Billiet op 06 mei 2011

Hoe zit het met IE6-7 als je over de font-face generator spreekt?

Bart Vandebeek
Door Bart Vandebeek op 06 mei 2011

@ Brecht:

De generator zet je font om naar .eot dus ie6 en 7 zouden ondersteund moeten zijn.
De rendering op zich op windows, daar ga ik mij nog niet over uitspreken. Ik bekijk op voorhand altijd even het font dat ik wil gebruiken en hoe het rendert in de browsers. Als dat voor mij qua kwaliteit voldoende is, dan pas ga ik er mee aan de slag in mijn designs.

Joost
Door Joost op 06 mei 2011

Zeer handig overzicht, dit is de eerste Linkdump die ik van Inventis lees, ga zeker die van de afgelopen maanden doornemen!

Bert Carremans
Door Bert Carremans op 06 juli 2011

Super! Zeker de website van CustomSelect is me al van pas gekomen.

{* Remarketing tag *}