Inventis Linkdump - Maart '11

Geschreven door: Dirk Bonhomme , Stijn Janssen en Tom Claus

Ook deze maand willen we jullie de meest interessante items van onze Play Blog niet onthouden. Dus bij deze de meest interessante links die in de maand maart tot op onze Inventis Play Blog geraakt zijn, speciaal voor jullie geselecteerd door ons team!

Inventis Linkdump

Dankzij onze Play Blog blijft iedereen op een makkelijke en vlotte manier op de hoogte van het reilen en zeilen in onze sector. Regelmatig stromen er ook dingen door van de Play Blog naar onze projecten. Maar … omdat we niet egoïstisch willen zijn en aangezien onze Play Blog niet public is laten we maandelijks een selectie van de meest interessante links doorstromen naar de Inventis Blog. Een beetje zoals #linktuesday maar dan maandelijks.

Ben je zelf nog een leuke of interessante link tegengekomen, aarzel dan niet om een reactie achter te laten op deze blogpost!

Kleurprofielen bij het ontwerpen van websites

http://www.netlash.com/blog/detail/kleurprofielen-bij-het-ontwerpen-van-websites
ingezonden door Stijn Janssen

Kleurprofielen in Photoshop. Het zorgde al vaak voor nutteloze en tijdsrovende discussie over de juiste kleuren tussen designers en ontwikkelaars. Daarom is het belangrijk dat iedereen van het team die Photoshop gebruikt ook dezelfde instellingen heeft. Eerst gebruikten we hiervoor de instructies van Viget  maar vorige maand kwam Netlash met een licht aangepast alternatief dat ons wel aansprak. In de daaropvolgende week werden bij iedereen deze instellingen toegepast zodat alle designers en ontwikkelaars nu op één lijn zitten en niet meer discussiëren over kleuren, maar over pixels.

Top 20 MySQL best practices

http://net.tutsplus.com/tutorials/other/top-20-mysql-best-practices/ 
ingezonden door Dirk Bonhomme

Het kloppend hart van iedere website is de database. In dit artikel komen een twintigtal bekende en minder bekende tips aan bod om je MySQL database beter te gebruiken. De tips gaan van snellere queries, kleinere tabellen tot betere indexen en enkele meer algemene handigheden.

HTML5 Boilerplate v1.0

http://html5boilerplate.com/#v1 
ingezonden door Tom Claus

De HTML5 Boilerplate is afgelopen maand in een officiele release gekomen met het versienummer 1.0. Dit met tal van aanpassingen en uitbreidingen zoals een aangepast javascript loader, server configuratie scripts en een volledig uitgebreide en vernieuwde documentatie. Verder hebben ze het vanaf nu ook over een human.txt bestand en zijn ze voorzien van tal van tutorial video's om snel op weg te zijn met de boilerplate. Zeker de moeite om eens te bekijken dus. 

Ben je op zoek naar een HTML5 template voor je mobiele website? Neem dan zeker eens een kijkje op http://html5boilerplate.com/mobile/, want daar kan je een mobiele versie terugvinden van de gekende HTML5 Boilerplate.

1 Reactie op deze blogpost:

Sven Peeters

Reageer ook op dit artikel

U kan optioneel inloggen met Twitter of Facebook. U krijgt dan de mogelijk om uw reactie ook te delen via Twitter of Facebook
Login with twitter
Aanmelden
{* Remarketing tag *}