Website optimalisatie

Blogartikels in de categorie “Website optimalisatie”

Een nieuwe website gepland? Maak deze 10 fouten zeker niet!

Geschreven door: Jan Raedschelders

Een nieuwe website laten ontwikkelen en lanceren is altijd een huzarenstukje en heel vaak wordt een nieuwe website maken dan ook onderschat. Heb jij dit jaar het voornemen om een nieuwe website te lanceren? Dan raden we je aan om onderstaande fouten te vermijden.

Lees verder

8 best practices om foutmeldingen te schrijven die je meer conversies gaan opleveren

Geschreven door: Jan Raedschelders

Foutmeldingen zijn in iedere website of webapplicatie nodig, maar toch leiden ze vaak tot frustraties. En de reden hiervoor is simpel: bedrijven besteden er geen aandacht aan, waardoor ze vaak onduidelijk en onvriendelijk overkomen. Maar dit is net een gemiste kans. Een foutmelding is immers een soort van crisismoment voor je klant en wanneer je hier correct mee omgaat, dan vormt het de ideale manier om je van anderen te onderscheiden, je tone of voice in de kijker te zetten en de gebruikservaring van je klanten te verbeteren. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je gebruikers je website verlaten en je conversies misloopt. Investeer dus zeker tijd in je foutmeldingen, want ze kunnen een moment van frustratie makkelijk ombuigen tot een moment van opluchting. We geven we je alvast 8 best practices voor het schrijven van effectieve foutmeldingen.

Lees verder

Websites optimaliseren met vallen en opstaan: niet iedere A/B test is een succes

Geschreven door: Jente Kasprowski

Bij Inventis optimaliseren we bestaande websites. Je kan websites op je buikgevoel verbeteren of je kan gaan A/B testen. En het feit dat niet iedere A/B test een betere versie van de website oplevert, toont het nut van deze tests aan. Ik geef een woordje uitleg.

Lees verder

Een tip voor websites met een zoekmachine

Geschreven door: Jente Kasprowski

Een zoekmachine is een belangrijke functie op een grote website. Wanneer mensen niet direct weten te navigeren naar de juiste informatie is de zoekfunctie een handig hulpmiddel. De zoektermen die bezoekers ingeven in je zoekmachine zijn interessant om te gaan analyseren. In dit artikel en deze video wil ik de aandacht vestigen op zoektermen zonder resultaat.

Lees verder

Waarom we bij Inventis websites optimaliseren met New Relic

Geschreven door: Dieter Verjans

Websites bouwen is meer dan snel wat code in elkaar steken en hopen dat alles vlot draait. Als je een website of webapplicatie ten alle tijden vlot wilt laten draaien is een goede monitoring van de processen nodig. Als een complexe website veel bezoekers moet verwerken is het belangrijk dat zaken die vertragingen zorgen aan het licht komen en geoptimaliseerd worden. Bij Inventis gebruiken we voor onze grotere projecten New Relic om het een en ander te monitoren, in dit artikel kan je lezen hoe en waarom.

Lees verder

Hoe we Blabloom.com meer dan 40% sneller maakten met behulp van Google PageSpeed Insights

Geschreven door: Dieter Verjans

Performantie van websites en webapplicaties is belangrijk, want gebruikers wachten niet graag lang op pagina’s die traag inladen. Niet alleen voor webshops is een snelle laadtijd zeker een meerwaarde voor de customer experience, ook zoekmachines houden van snelle websites. Het is dus zowel voor je gebruikers als om te scoren in zoekmachines belangrijk om een snelle website te hebben. In dit artikel laten we zien hoe we Blabloom.com optimaliseerden met behulp van Google PageSpeed Insights.

Lees verder

9 cruciale items voor een homepage

Geschreven door: Martijn Knoops

Wil je het maximum uit je bestaande website halen? Ben je van plan een nieuwe website te (laten) bouwen? Of vraag je je af hoe je door middel van een website meer leads kunt genereren? Wel dan is deze blogpost eentje die je niet mag missen. Op een homepagina zijn er een héél aantal elementen cruciaal. Deze elementen bepalen...

Lees verder

9 redenen waarom je online communicatie in 2015 responsive MOET zijn

Geschreven door: Stefan Hellings

Een website of e-mail is eenvoudig gezegd responsive te noemen wanneer de inhoud en vormgeving zich aanpast aan de grootte van het scherm waarmee je de website of e-mail bekijkt.

Lees verder

7 tekenen dat je website niet goed is!

Geschreven door: Martijn Knoops

Vroeger was het ‘hebben’ van een website meer dan voldoende. De dag van vandaag is dit helemaal anders. Scoort je website slecht op bepaalde punten dan zal je dit met zekerheid zien in de statistieken. Neem nu als voorbeeld het design van je website. Een goed design gaat verder dan alleen de vormgeving. Een goed design start met een...

Lees verder

Eenvoudige tips om je website op een snelle manier te optimaliseren

Geschreven door: Martijn Knoops

Via deze blogpost wil ik enkele tips weggeven die kort en krachtig zijn en toch bijdragen aan de verbetering van je website. Tips die ten eerste eenvoudig toe te passen zijn en ten tweede weinig tijd kosten!

Lees verder

Verdubbeling van omzet met 1 simpele A/B test

Geschreven door: Jente Kasprowski

Een website is nooit af en perfect. Moet je daarom ieder jaar je website volledig vernieuwen? Nee, integendeel! Start met een werkende website en verbeter deze week na week door de juiste A/B tests te doen. Voor Blabloom, een webshop die baby- en kinderproducten verkoopt, stelden we een test op met een wel heel opmerkelijk resultaat.

Lees verder

22,5% meer aanvragen na A/B test contactformulier!

Geschreven door: Gert Bangels

Belisol contacteerde Inventis om hun contactformulier te optimaliseren. Met de vraagstelling: “Hoe kunnen we het contactformulier aantrekkelijker maken zodat we meer aanvragen krijgen?” ging Inventis dan ook al snel aan de slag om die drempel te verlagen.

Lees verder

Hoe wij uw websites testen

Geschreven door: Chris Ramakers

Mensen maken fouten, op zich is dat niet zo erg, zo lang ze maar gevonden en opgelost worden. We moeten uiteindelijk een eindproduct van hoogstaande kwaliteit af kunnen leveren, daar zijn we immers voor gekend. Eén van de manieren om deze fouten te vinden is door veelvuldig en grondig te testen.

Lees verder

1 gouden tip om uw eigen website te verbeteren

Geschreven door: Jente Kasprowski

Een website kan altijd beter, de optimalisatie van een website is daarom een oneindig streven naar perfectie. Indien u uw website wil verbeteren heb ik 1 gouden tip: bekijk uw eigen website vanuit de ogen van uw bezoekers! In dit artikel gaan dieper in op deze gouden tip.

Lees verder
{* Remarketing tag *}