Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Challenge: 2500 echte volgers op Instagram

Geschreven door

We begonnen op 4 mei 2016 aan deze challenge toen de account helloblabloom 625 volgers had. 1875 volgers te verzamelen dus, een uitdaging!

We volgden zelf 356 accounts.

We gaan ook de uitdaging aan om de volgers zo relevant mogelijk te houden, Blabloom heeft immers niets aan 2500 spamaccounts. We willen echte mensen die tot het doelpubliek van Blabloom behoren.

Waarom wil Blabloom meer volgers op Instagram?

Blabloom gebruikt nu al actief instagram maar wanneer het aantal volgers beperkt is gaan de resultaten ook beperkt blijven. Het kost evenveel tijd en moeite om een account met 600 volgers van inhoud te voorzien dan een account van 6.000 of 60.000 volgers.

Extra volgers zijn een hefboom voor succes. Hoe meer relevante volgers, hoe meer rendement van de inspanningen die er voor Instagram geleverd worden.

Hoe meer volgers krijgen op Instagram?

Meer volgers krijgen op Instagram gaat in de meeste gevallen met mondjesmaat vanzelf.
Als je regelmatig goede content post op Instagram zal je account organisch wel wat volgers krijgen. Maar als je het proces wil versnellen moet je extra inspanningen doen.

Wat gaan we in de eerste maand doen om meer volgers op Instagram te krijgen? Enkele tips:

Relevante accounts volgen

Het doelpubliek van Blabloom bestaat uit moeders met jonge kinderen.
doelpubliek BlabloomUit Google Analytics kunnen we afleiden dat vrouwen tussen 25 en 34 het overgrote deel van ons doelpubliek vormen, we richten ons vooral op Instagram accounts van deze profielen.

Iedere moeder die een foto van een baby deelt (en dat zijn er wel wat :) ) is dus een account die mogelijk interessant is om te volgen.
Iedere persoon die je volgt krijgt een melding dat hij/zij gevolgd wordt door jou, en dan bestaat de kans dat deze jouw account gaat bekijken en eventueel terugvolgt.

Hoe vind je relevante accounts?

Gebruikt je doelpubliek #hashtags?

Hashtags zijn een goed startpunt om doorheen Instagram te browsen. Kijk welke hashtags je doelpubliek gebruikt en kijk wie deze tag nog gebruikt.

tip: Als je een lokaal doelpubliek wil opbouwen kan je best Nederlandstalige hashtags gebruiken.

De tag #mamasmeisje levert al direct weer wat resultaten op, tal van foto’s van jonge kinderen en hun mama’s, het doelpubliek van Blabloom. Deze mensen kan je weer gaan volgen.
Maak een lijst van deze tags en ga regelmatig kijken of er nieuwe foto’s zijn van nieuwe accounts die je kan volgen.
De tag #zwanger heeft +70.000 berichten van mogelijk interessante accounts voor Blabloom.

Bekijk de volgers van je concurrenten

Je concurrenten hebben hetzelfde doelpubliek als jou, hun volgers zijn dus een ideale bron van nieuwe fans. Volg daarom je concurrenten en bekijk hun berichten en vooral wie er hun berichten leuk vindt of reacties plaatst.
Volg deze mensen en wie weet heb je er binnenkort weer een fan bij.

Anderen hun berichten “liken”

Likes of “vind ik leuks” zorgen voor heel wat social media verslavingen, iedere like zorgt voor een shot dopamine. Bovendien is de kans ook groot dat jouw naam voor de ogen van de gebruiker verschijnt na het geven van een hartje. Iedere keer dat je naam verschijnt onder de aandacht van een potentiële volger is er een kans dat deze je profiel gaat bekijken en eventueel jou gaat volgen.

Overdrijf hier zeker niet in, wees oprecht, ga niet als een kip zonder kop alles “liken” maar zorg er voor dat je regelmatig toch interactie hebt met de profielen die je volgt. 

Reageren op anderen hun berichten

Reageren op foto’s van mensen die je volgt is de volgende stap. Een reactie plaatsen kost meer tijd dan gewoon een foto leuk te vinden maar de impact is vaak ook veel groter.
Maar ook hier: wees oprecht in je reacties, ga niet bij ieder bericht reageren en schrijf relevante reacties.

De Blabloom-instagram andere kanalen delen

Blabloom heeft +8000 fans op Facebook en ook meer dan 8000 e-mailadressen in hun mailinglijst. Dat zijn mogelijk contacten die ook Instagram-volgers kunnen worden. Het is daarom interessant om regelmatig je Instagram-account te delen via deze kanalen en op te roepen om je te volgen.
Je Instagram-account enkel vermelden is de eerste stap, iets extra bieden via je account is een stapje verder. Je kan bvb op Instagram een extra blik achter de schermen geven door meer persoonlijke foto’s te delen op Instagram dan op Facebook. Als je op ieder kanaal dezelfde content plaatst is er geen echte reden om je overal te gaan volgen.

Af en toe iets extra voor je Instagram-volgers is dan ook geen slecht idee. Misschien is een speciale actie of give-away wel een goed idee om extra aandacht te schenken aan je Instagram account.

Dat zijn de eerste tactieken die we de komende weken gaan toepassen om het aantal volgers van de Blabloom Instagram-account te verhogen.

Je ziet dat we geen truucs toepassen om snel 2.500 volgers te krijgen, we geloven namelijk niet in het kopen van Instagramvolgers, massaal automatisch accounts gaan volgen en massaal automatisch foto’s gaan liken. Dat zal zeker wel snel veel nieuwe volgers opleveren maar we willen relevante volgers.

Liever 10 goede volgers die echt tot de doelgroep van Blabloom behoren dan 100 spamaccounts.

We starten vol goede moed en zijn benieuwd naar de resultaten en we houden onze lezers in de gaten. We doen geven regelmatig een update dus volg onze blog via RSS, volg onze Facebookpagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief.