Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Dashboard widgets voor webdevelopers

Geschreven door

Dashboard widget voor webdevelopers

HostWidget

Als developer zit je soms wel eens in het /etc/hosts bestand te werken om een IP-adres en hostname toe te voegen. Maar dit bestand oproepen (al dan niet met root-rechten), het aanpassen, opslaan en hierna soms ook nog eens je netwerkverbinding te herstarten kan lang duren. Hier heeft Hostwidget eens oplossing voor gevonden en kan je snel en gemakkelijk door enkele klikken je hostname toevoegen en aanpassen.

Website: http://www.dissipate.co.uk/hostswidget/

Hidden Files

Standaard zijn verborgen bestanden niet zichtbaar op OS X. Dit kan soms nogal tot irritaties leiden als je enkele bestanden zoals een .htaccess of .htpasswd zoekt en wil aanpassen. Uiteraard kan je de ‘AppleShowAllFiles’ via de terminal en de nodige commando’s inschakelen en uitschakelen. Maar de HiddenFiles widget maakt het mogelijk je verborgen bestanden zichtbaar en onzichtbaar te maken door één simpele muisklik.

Website: http://www.apple.com/downloads/dashboard/developer/hiddenfiles.html

PHP Function Reference

In de moderne HTML en PHP editors zit een uitgebreide documentatie van de meest gebruikte functies en hun parameters. Maar beschik je niet over een lokale PHP documentatie, dan kan je best deze dashboard widget installeren. Met ‘PHP Function Reference’ heb je de volledige PHP documentatie binnen handbereik en kan je snel en eenvoudig opzoeken wat die ééne functie weer juist doet en welke parameters je moet opgeven. Ook kan je via deze widget de voorbeelden en alternatieve PHP functies bekijken of snel en gemakkelijk het juiste PHP datum formaat kiezen aan de hand van een voorbeeld.

PHP Function Reference

Website: http://andrew.hedges.name/widgets/#phpfr

Loremify

'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit', maar verder geraken de meeste onder ons ook niet. Maar om nu telkens naar de Lorem ipsum website te surfen is iets te veel werk en moeite. Met behulp van Loremify kan je snel en gemakkelijk een random Lorem ipsum tekst kopiëren en kan je kiezen of deze tekst al dan niet van HTML-tags voorzien moet worden. Ook kan je hiermee snel en gemakkelijk kopteksten en lijsten genereren.

Website: http://tobiasahlin.com/blog/introducing-loremify/

Screenshot Plus

In Mac OS X kan je snel screenshots maken met de daarvoor voorziene sneltoetsen. Maar stel dat je deze screenshots liever op een andere locatie wilt opslaan of niet als PNG maar als JPG wilt opslaan. Wat moet er gebeuren nadat je de screenshot hebt gemaakt... Voor dit alles biedt Screenshot Plus een oplossing en kan je ook nog een voorbeeld van je screenshot bekijken alvorens je deze gaat opslaan.

PHP Function Reference

Website: http://www.apple.com/downloads/dashboard/business/screenshotplus.html

Make-A-Pass

Snel en gemakkelijk wachtwoorden generen kan met tal van widgets. Maar meestal zijn de instelmogelijkheden redelijk beperkt. Met Make-A-Pass kan je alle soorten paswoorden genereren en volledig naar jouw hand instellen.

Website: http://andrew.hedges.name/widgets/#makeapass

Symbol Caddy

In sommige HTML editors heb je de mogelijkheid om accenten om te zetten naar HTML code. Maar beschik je niet over deze mogelijkheid en je wil bijvoorbeeld snel de HTML code hebben van het registered trademark symbool? Dan kan je gebruik maken van de Symbol Caddy widget. Deze widget beschikt over tal van symbolen, karakters en andere speciale tekens, waarvan je telkens de HTML-code kan kopiëren.

Website: http://www.doubleforte.net/widgets/symbol-caddy/

Ben je zelf ook al enkele interessante dashboard widgets tegen gekomen, deel deze dan zeker met ons!