Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

De eenvoud van TeuxDeux als todosysteem

Geschreven door

De eenvoud van TeuxDeux als todosysteem

Een todolijst mag geen taak op zich zijn, het moet eerder een tool zijn die ervoor zorgt dat je een goed zicht hebt op je taken. Daarnaast is het het hulpmiddel bij uitstek om je werk in kaart te brengen en een beeld te geven van wat er vandaag nog bij kan, wat je best naar morgen verschuift of wat je best ooit (langere termijn) doet.

Veel todosystemen hebben tal van leuke features die het leven rond todo's eenvoudig moeten maken, voor de ene persoon zal dit een zegen zijn terwijl dat andere persoon moeite zal hebben om mooi binnen de lijntjes van het systeem te kleuren. Het systeem dat voor mij door de jaren heen het meest efficiënt bleek was een blad papier dat elke maandagmorgen werd opgesteld met de dagen van de week erop (spijtig genoeg stonden hier al te vaak zaterdag en zondag ook bij) en de taken per dag. Naar het einde van de week bleek deze lijst al wat moeilijker aan te houden door nieuwe taken die erbij kwamen, maar elke maandag was er weer een frisse start met een nieuwe verdeling zodat alles terug keurig verdeeld was. De nieuwe taken werden ingepland en de taken die niet afgewerkt waren kregen een plaatsje op de nieuwe planning. Een duidelijk overzicht, minder stress en een goed systeem dat perfect bij mijn manier van werken past.

Enkele weken geleden kwam ik op de website van TeuxDeux terecht na het lezen van een blogpost over timemanagement. Het vreemde was dat dit de exacte digitale versie was van het systeem dat ik al maanden gebruikte om mijn todo's op papier in kaart te brengen. Het schitterende aan dit concept is de eenvoud van het systeem. Geen toeters en bellen, beperkte mogelijkheden en een prachtig kiss-design zorgen ervoor dat dit naar mijn mening een van de betere todosystemen is. Net zoals mijn blad papier kan ik per dag todo's ingeven, deze eenvoudig weg verplaatsen naar andere dagen of weken en zelfs “someday”-todo's inplannen. Naast de extra functies van doorstrepen van afgewerkte todo's en het verwijderen van todo's moet je niet meer van TeuxDeux verwachten, that's it!

Ben je zelf nog op zoek naar het ideale todo systeem dan is TeuxDeux zeker een testje waard, een account opzetten duurt enkele seconden en je bent vertrokken. Baat het niet dan schaadt het niet...Meer informatie: www.TeuxDeux.com