Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

De eerste Inventis MasterClass was een succes!

Geschreven door

MasterClass Inventis 1

De aftrap van de MasterClass werd gegeven door Jan die Inventis kort voorstelde zodat de aanwezige studenten een zicht hadden van de activiteiten van Inventis en het team achter deze naam. Aan de hand van deze introductie kregen ze al te zien dat Inventis meer doet dan enkel websites bouwen. Het ontstaan van Inventis werd volledig uit de doeken gedaan en gaf de studenten een beeld van hoe klein Inventis gestart was en hoe we gegroeid zijn tot een team van 18 personen.  

http://speakerdeck.com/inventis/voorstelling-inventis-masterclass

Verkoopproces

Hieraansluitend gaf Jan ook een presentatie over het verkoopproces van een website. Welke stappen doorloop je best om tot een goed eindresultaat te komen of hoe moet je met klanten omgaan? Jan haalde deze punten aan in een boeiende presentatie en vertelde hoe het verkoopproces van Inventis geëvolueerd is door de jaren heen.

http://speakerdeck.com/inventis/verkoopproces

Informatie Architectuur & Wireframing

Enkele onderwerpen die zelden aan bod komen in school zijn Informatie Architectuur en Wireframing. Daarom kwam Jente wat meer uitleg geven over deze onderwepen. Zo leren ze de meerwaarde kennen van IA en wireframes en weten ze ook hoe ze dit het beste kunnen toepassen op diverse projecten.

http://speakerdeck.com/inventis/informatie-architectuur-wireframing

Social Media

Social Media, zijn niet weg te denken in ons dagdagelijks leven. Inventis krijgt dan ook meer en meer de vraag van klanten om een social media strategie voor hun uit te tekenen. Dennis en Jochen kwamen dan ook een presentatie geven over hoe je het beste sociale netwerken kan gebruiken voor je bedrijf. Wat zijn de valkuilen? Wat plaats je best op Facebook, wat dan weer niet? Aan de hand van enkele heldere cases werden de mogelijkheden van Facebook en Twitter uit de doeken gedaan.

http://speakerdeck.com/inventis/social-media

HTML5 & CSS3

Als afsluitende presentatie kwamen Tom en Stijn ons wat meer vertellen over HTML5 en CSS3. De meeste studenten hebben hier wel al over gehoord, maar hadden geen specifiek beeld van de mogelijkheden en de problemen die kunnen opduiken. Het was vooral een presentatie met voorbeelden en cases om de studenten te motiveren meer gebruik te maken van deze nieuwe technologieën.

http://speakerdeck.com/inventis/html5-css3 (Bekijk de HTML versie online)

Afsluiter en Evaluatie

Na alle presentaties was er tijd om nog wat na te praten over de verschillende onderwerpen. Hierbij vroeg Inventis ook aan de aanwezigen om deze eerste MasterClass te evalueren. Zo kregen we tal van positieve reacties binnen en weten we ook met welke dingen we een volgende keer zeker rekening moeten houden.

De MasterClass heeft zijn doel bereikt, studenten die wat wouden bijleren over de manier van werken van een professioneel team gingen met tal van nieuwe ideeën en een pak nieuwe kennis naar huis. Deze MasterClass zal dan ook zeker een vervolg krijgen. Wil je er volgende keer zeker bij zijn en als eerste op de hoogte zijn? Schijf je dan zeker in op onze MasterClass nieuwsbrief: