Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

De Inventis Challenge 2012: Een grenzenverleggend avontuur

Geschreven door

Na een maandenlange voorbereiding waren 10 Inventis mannen er klaar voor! Kilometers werden er gewandeld, tal van blaren verzorgd en pijn verbeten. Op 5 september was het dan zo ver, op naar de Franse en Spaanse Pyreneeën!

Dag 1 Gavarnie - Camping San Anton Torla

 

Nadat we per vliegtuig naar Toulouse afgereisd waren begaven we ons naar Gavarnie, de startplaats van onze challenge. Op de meest afgelegen parking van Gavarnie bonden we de wandelschoenen aan om ze 4 dagen bijna onafgebroken te dragen. De eerste wandeldag bracht ons over overwegend dalende paden na 15 kilometer genieten van adembenemende landschappen in het Spaanse Torla, een dorpje in een heuse canyon gelegen in het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido. Op de camping wachtte ons een stevig avondmaal.

Bekijk alle foto's van de eerste wandeldag

Dag 2 Camping San Anton Torla - Refugio Góriz

 

Na een verkwikkende nachtrust op een gezellige camping in knusse bungalows moest er stevig gewandeld worden. Een slordige 17 kilometer over de bekende GR11 met als einddoel de op 2200 meter hoogte gelegen refugio de Góriz. Er moet stevig geklommen worden dus! Onderweg werd het duidelijk waarom dit landschap beschermd wordt als nationaal park, de natuur en de uitzichten zijn er prachtig. De ene waterval was al adembenemender dan de andere, het werd op geen enkel moment saai. De tocht door deze canyon zullen we niet snel vergeten.

Bekijk alle foto's van de tweede wandeldag

Dag 3 Refugio Góriz - Refuge de Brèche de Roland

Na een laten we zeggen avontuurlijke nachtrust met de nodige decibels gesnurk (slapen in een berghut is een ervaring om nooit te vergeten) was het tijd voor het moment van de waarheid, de passage van Spanje naar Frankrijk doorheen de Brèche de Roland op 2.807 meter hoogte. De wandeling bracht ons doorheen een heus maanlandschap over ontelbare rotsen en moeilijke passages tot aan ons einddoel, de Brèche de Roland. Een indrukwekkend zicht over de Spaanse en Franse Pyreneeën was onze beloning, al konden we er niet al te lang van genieten. Door een onweer beslisten we iets vroeger dan voordien de refuge aan de voet van de breche op te zoeken.

Bekijk alle foto's van de derde wandeldag

Dag 4 Refuge de Brèche de Roland - Gavarnie

Op dag 4 deden we wat de dag voordien niet mogelijk was door het slechte weer: de beklimming van de Taillon, een top van 3.144 meter, een hele uitdaging voor onze challengers. Stap voor stap baanden we onze weg naar de top door de voelbaar ijler wordende lucht. Naarmate de top dichterbij kwam werd het uitzicht indrukwekkender. Op de top kregen we een prachtig uitzicht ter compensatie van onze inspanning. Na enkele minuten genieten werd het tijd voor een lange weg naar beneden om ‘s avonds ruim 3000 meter lager te staan aan het Inventis kantoor.

Bekijk alle foto's van de vierde wandeldag

De challenge van 2012 was weer een ervaring voor het leven, iedereen die de tocht meegemaakt heeft zal dit zeker beamen! Op naar de Challenge van 2013...

Bekijk zeker ook onze challenge van 2011!