Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

De Magic Mouse klikt, veegt en scrolt!

Geschreven door

Magic Mouse

Mijn verwachtingen van de Magic Mouse

Alvorens mijn aankoop van de Magic Mouse had ik enkele verwachtingen:

  • Minder problemen met de scroll zoals bij de Mighty Mouse.
  • Leuker en gemakkelijker werken, doordat je ook kan navigeren met de muis.
  • Het nieuwe model is een stuk platter geworden, gaat dit niet voor krampen zorgen?
  • De Magic Mouse werkt via bluetooth en op batterijen, deze zullen ongetwijfeld na enkele weken aan vervanging toe zijn.

Eerste bevindingen

Na het uitpakken van de Magic Mouse ben je al dadelijk onder de indruk van het strakke design. Er is geen knop of scrollwieltje meer te zien en de muis is een stuk platter geworden.

Na het inschakelen van de Magic Mouse, wordt deze direct herkend door de iMac en maakt er automatisch connectie mee. Dit is extra handig voor wie geen extra's wil installeren of eerst connectie moet maken via bluetooth alvorens aan de slag te kunnen gaan.

Een dag werken met de Magic Mouse

De eerste werkdag met de Magic Mouse was even wennen. Je probeert naar een scrollwieltje te zoeken dat er niet is en omwille van de zeer platte vorm van de muis moet je hand ook hieraan even wennen.

Het spijtige is dat ik toch wel enkele knoppen mis, zoals de zijknoppen of de scroll-klik. Want nu heb je de mogelijkheid niet meer om Exposé of een andere sneltoets op te roepen via de Magic Mouse. Verder konden de multitouch mogelijkheden ook beter uitgewerkt worden, want nu heb je enkel de mogelijkheid om links/rechts te navigeren met 2 vingers. De multitouch zou pas interessant worden als je hiermee ook foto's kon draaien, Exposé oproepen of wisselen van Space.

Conclusie na een week

De Magic Mouse is een hele verbetering t.o.v. de Mighty Mouse. Ze is een stuk moderner en past perfect in het design-rijtje van Apple. De vernieuwde touch-scroll werkt verbazend goed op enkele momenten na, waar de muis ineens verspringt van scrollpositie.

Het leuke aan de Magic Mouse is dat je niet weet wat Apple hiervoor nog in petto heeft. Apple kan door middel van een firmware update heel nieuwe functies en verbeteringen toevoegen aan het multitouch vlak.

Toch zal ik de Magic Mouse niet blijven gebruiken voor professionele doeleinden. 8 Uur per dag werken met een muis die niet goed in je hand ligt, zorgt voor redelijk wat krampen in de vingers en pols. Denk goed na alvorens voor dit nieuwe model te kiezen, omdat je ook moet inboeten op verschillende functionaliteiten zoals de zijknoppen of scroll-klik.

Voor- en nadelen

Pluspunten

  • Ideaal voor zowel linkshandige als rechtshandige
  • Knap en strak design
  • Hoog gadgetgehalte

Minpunten

  • Ergonomie
  • Batterijverbruik van 30% per week
  • Multitouch slecht uitgewerkt (oplosbaar door externe tools)

Het gezegde 'Wie mooi wil zijn moet afzien' geldt zeker voor de Magic Mouse. Want wie hier enkele uren per dag mee werkt, zal al snel ondervinden dat deze muis hier niet voor ontworpen is. Het is en blijft natuurlijk wel een leuk gadget om te showen langs je iMac of Macbook.