Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Een nieuwe website gepland? Maak deze 10 fouten zeker niet!

Geschreven door

In een redesign vliegen zonder doel of strategie

Een nieuwe website laten maken om gewoon een nieuwe website te maken is nooit een goed idee.

Wat is het doel van de nieuwe website? Denk na over wat er specifiek verbeterd moet worden. Lijst deze doelen op en gebruik ze om een nieuwe website te maken die niet slechter gaat presteren dan je huidige website.

SEO over het hoofd zien

Scoren in Google is voor de meeste websites heel belangrijk. Als je een nieuwe website laat ontwikkelen, is het belangrijk dat je op voorhand nadenkt over enkele zaken:

De snelheid van je pagina’s niet in de gaten houden

Bezoekers hebben geen tijd om minuten te wachten tot jouw website verschijnt. Pagina’s moeten bliksem snel laden. Hoe sneller, hoe beter.

Zorg ervoor dat je nieuwe website minstens even snel laadt als de oude. In het beste geval is je nieuwe website sneller, want zowel je gebruikers als Google houden van snelle websites.

Niet denken vanuit de noden van je bezoekers

Te veel websites vertrekken vanuit het bedrijf zelf dat vertelt wat het wil vertellen. Ellenlange pagina’s over de bedrijfsgeschiedenis en pagina’s vol met lof en stoef over het bedrijf is niet waarvoor bezoekers naar je website komen.

Bezoekers komen met een doel. Ze willen een oplossing voor hun probleem of vraag.
Onderzoek daarom wat klanten willen lezen over je producten en diensten en neem dat als vertrekpunt.

En de geschiedenis van ons bedrijf en de foto van de stichter? Die mag gerust ergens op de website staan, maar zet het niet in de weg voor de bezoeker die een oplossing voor zijn probleem zoekt.

De inhoud niet verbeteren

Maar al te vaak gebeurt het dat bij een nieuwe website de oude teksten gewoon worden overgenomen. De nieuwe website is dan gewoon de oude website in een ander jasje. In de meeste gevallen gaat de nieuwe website dan ook niet beter presteren dan de oude.

De inhoud van een website is hetgene waarvoor mensen naar een website komen. De inhoud van de website overtuigt de bezoekers om te kopen of om klant te worden.

Oude wijn in nieuwe zakken heeft nog nooit wonderen gedaan.

Een onrealistische deadline nastreven

Een nieuwe website kost veel tijd en energie. Van idee tot oplevering gaan er vaak vele maanden overheen. Hier geldt ook het motto: haast en spoed is zelden goed.

Ga doordacht en zorgvuldig te werk en neem je tijd. De grootte van het webproject bepaalt het aantal mandagen dat nodig is om de website te ontwikkelen. Bespreek samen met je web agency wat een realistische deadline is, want een te krappe deadline gaat vaak ten koste van de kwaliteit.

Te veel focussen op design

Het design van je website is belangrijk, maar focus hier niet te veel op. Een goed design zorgt voor een goede uitstraling, maar mag de inhoud van je website niet in de weg staan.

Niemand wordt klant of koopt een product omdat je website echt wel een blits design heeft.

Een creatieve navigatie in je hoofd? Laat deze best in je hoofd zitten en ga voor een eenvoudige maar duidelijke navigatie. Navigaties die anders werken dan de meeste mensen gewoon zijn, is zelden een goed idee.

Zorg ervoor dat het design van je website degelijk is, maar zorg vooral voor een goede invulling.

Niet aan mobiele gebruikers denken

Mensen surfen meer en meer met hun smartphone. Een website die niet gemakkelijk te gebruiken is met een smartphone is dan ook geen goede investering.

Denk al vanaf het begin in het ontwikkelproces van je nieuwe website aan mobiele gebruikers en test doorheen het development proces regelmatig op verschillende mobiele toestellen.

Je website niet op https:// zetten

Ondertussen een no brainer, maar toch worden er nog websites online gezet zonder een SSL certificaat. Een SSL certificaat zorgt voor de “s” in https en zorgt ervoor dat gegevens beveiligd over het internet gestuurd worden.

Niet alleen is een website met een SSL certificaat veiliger voor gebruikers, maar ook Google is een grote voorstander van https websites.

Denken dat de website klaar is na de lancering

Een goede website leeft en heeft een inhoud die regelmatig wordt aangepast en up-to-date gehouden.

Maar daarnaast kan ook de website zelf altijd beter gemaakt worden. Zo kunnen A/B tests verbeteringen naar boven brengen die een groot verschil maken.

Bij een A/B test bedenk je bijvoorbeeld een nieuwe titel of tekst op een pagina en 50% van je bezoekers krijgen de nieuwe versie te zien en 50% de oude versie. Dan kan je perfect meten welke versie het beste converteert. Lees zeker “Verdubbeling van omzet met 1 simpele A/B test” eens om te zien wat een A/B test kan doen.

Conclusie

Als je een nieuwe website laat ontwikkelen pak je dit best zorgvuldig en doordacht aan. Werk nauw samen met je webbureau en besteed voldoende aandacht aan de inhoud van je nieuwe website!

Van plan om je website in 2019 te vernieuwen? Misschien kunnen wij daar bij helpen. Wij doen altijd ons uiterste best om van ieder webproject een succes te maken, dus geef ons zeker een seintje als je eens vrijblijvend wilt samenzitten.

Extra tip: zorg dat je website een deel is van een digitale strategie

Een website is altijd maar een deel van een groter geheel, als je online wil slagen moet je website deel uitmaken van een doordacht plan. Hoe krijg je de juiste bezoekers op je website? Welk verhaal vertellen we? Hoe zetten we remarketing doordacht in? ... Bij onze dowloads kan je ons internet strategie schema downloaden, bekijk dit zeker eens! 

Wil je een website die rendeert en deel uitmaakt van een doordachte strategie? Dan is Inventis de juiste partner.

Wil je meer waardevolle tips en updates ontvangen? Schrijf je dan in voor onze internetstrategie tips per mail.