Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Het grote Inventis-jaaroverzicht

Geschreven door

PHP Benelux Conference in Antwerpen (januari)

PHP Benelux Conference in Antwerpen
In januari trokken een aantal leden van het Inventisteam naar de PHP Conference in Antwerpen. Chris en Kim volgden er boeiende presentaties, terwijl Stijn en Tom een handje toestaken bij de organisatie.

Marathon Photoshoot (februari)

Marathon Photoshoot

Een groot deel van het Inventisteam zou in 2011 deelnemen aan de Midnight Sun Marathon in Tromsø (Noorwegen). Voor die gelegenheid bouwden we een website. Omdat we daarvoor passende foto’s nodig hadden, organiseerden we een photoshoot waarbij alle lopers in hun outfit moesten poseren.

Photoshoot in Sportbos Genk (februari)

Photoshoot in Sportbos Genk

In de wintermaanden trainden de Inventis Runners regelmatig in het verlichte sportbos van Genk. In februari was er zelfs belangstelling van de pers en werden er foto’s genomen voor in de krant.

Bezoek aan brandweer Genk (februari)

Bezoek aan brandweer Genk

Coach Jan Troch, die de marathontrainingen van Inventis begeleidde, had het hele team uitgenodigd voor een rondleiding bij de brandweer van Genk, waar hij werkt. Hierna volgde er een gezellig etentje in een Italiaans restaurant.

Midwinterjogging (februari)

Midwinterjogging

Dirk, Dieter, Jan, Leen en Wim besloten hun loopconditie al eens aan een test te onderwerpen en namen eind februari samen met de coach deel aan de 10 kilometer van de Midwinterjogging in Kiewit.

Spaghetti (maart)

Spaghetti

De project managers wilden het team bedanken voor het goede werk dat in de eerste maanden van het jaar reeds geleverd werd en trakteerden het hele team op een dampend bord spaghetti.

Lentebarbecue (april)

Lentebarbecue

Begin april scheen de zon al volop en was het ideaal weer om al buiten te eten. Tijdens de middagpauze stond er een lentebarbecue met souvlaki’s, lekker brood en rauwkost op het menu.

Dauwtrip III (april)

Dauwtrip

Een aantal teamleden stonden een uurtje vroeger op voor een frisse ochtendwandeling en genoten van de ontwakende natuur.

PHP Hackaton (mei)

PHP Hackaton

Eind mei verzamelde een bende geeks zich in het Inventiskantoor voor de PHP Hackaton. Zij kregen 24 uur lang de tijd om een volledig nieuw project uit de grond te stampen. Een vermoeiende 24 uur zonder slaap later werd er een winnend team uitgekozen.

Marathontraining (mei)

Marathontraining

In juni nemen 14 teamleden van Inventis deel aan een marathon in Tromsø. Meerdere keren per week gingen ze daarom samen lopen. In mei organiseerden we nog eens een training waarop de volledige groep lopers aanwezig was.

Webkarting (juni)

Webkarting

Begin juni organiseerde Nucleus een webkarting trophy. Een Inventisteam, bestaande uit Gert, Jan, Wim, Tom, Bart G, Dieter en Stijn, nam ook deel en eindigde op een mooie vierde plaats.

Inventis Marathon (juni)

Inventis Marathon

Het avontuur van het jaar was ongetwijfeld de Inventis Marathon. De lopers vertrokken naar de stad Tromsø, in het hoge noorden van Noorwegen. Na een paar dagen de mooie streek verkend te hebben, was het op zaterdagavond zo ver. De Inventis Runners deden hun uiterste best in de 10 kilometer, halve marathon en marathon. Op de geblesseerde lopers na bereikte iedereen de eindmeet. Een prachtprestatie!

Pukkelpop 2011 (augustus)

Pukkelpop 2011

Na acht maanden voorbereiding keken de teamleden van Inventis enorm uit naar Pukkelpop 2011. Na de rampspoed van de zware storm en het daarop volgende vroegtijdige einde van het festival, waren de teamleden zwaar aangeslagen. Toch is het Inventisteam er als team sterker uitgekomen. Op dit moment kijken we al volop uit naar de editie van 2012, zodat we het hoofdstuk helemaal kunnen afsluiten.

Fronteers Conference (oktober)

Fronteers Conference

In oktober gingen Tom en Stijn naar de Fronteers Conference in Amsterdam om er bij te leren over nieuwe webtechnieken en een dagje aan sightseeing te doen.

Ticket to Ride (oktober)

Ticket to Ride

In oktober vond er een heuse spellenavond plaats op het Inventiskantoor. Het gezelschapsspel waarin we ons verdiepten was Ticket to Ride, een spannend bordspel over treinen.

InventisMonday 1 (december)

InventisMonday 1

Na de geslaagde Ticket to Ride-avond namen we het initiatief om maandelijks op een maandagavond iets leuks te ondernemen met het hele team. Op de allereerste InventisMonday gingen we gezellig iets eten en ons daarna uitleven op de bowlingbaan.

Bezoek van de Sint (december)

Bezoek van de Sint

Op 6 december kreeg Inventis bezoek van de Sint en zijn Zwarte Piet. Voor iedere werknemer hadden ze een strenge boodschap, maar gelukkig brachten ze ook een volle zak snoep mee!

Kerstrun in As (december)

Kerstrun in As

Om hun conditie nog eens aan een test te onderwerpen, besloten enkele lopers mee te doen aan de Kerstrun in As. Ze zetten er hun beste beentje voor op verschillende afstanden en werden aangemoedigd door de supporters. Achteraf kwam iedereen samen in Jan zijn huis om er op te warmen bij een kom lekkere soep en bij te praten bij een drankje.