Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Het Inventis team loopt een marathon, volg ons op de voet!

Geschreven door

inventismarathon.be – Volg onze atleten op weg naar Tromsø

Centraal op de website staan de statistieken van het team en van de afzonderlijke teamleden. Aan de hand van tools als Runkeeper tracken onze teamleden vrijwel iedere training die ze doen. Zolang ze geen kwetsuren oplopen zouden deze in stijgende lijn moeten lopen. Door de statistieken van het team op te tellen komen we op een behoorlijke totale afstand, op het moment van schrijven al van Houthalen tot Albufeira, in het zuiden van Portugal, 2429 km verder. En dit in 386 trainingen, samen goed voor 292 loopuren. Met momenteel nog 141 dagen te gaan tot de marathon, zullen deze statistieken alleen nog maar indrukwekkender worden.

Je kan ook per teamlid de statistieken bekijken, hoe vaak ze per maand gaan lopen, hoeveel uren en de afstand die ze daarbij afleggen. Aangezien jullie allemaal kunnen zien of ze hun trainingsschema wel nauwgezet volgen, voert dit voor hen de motivatie op om zich er ook aan te houden. Op de blog zullen de teamleden regelmatig een bericht schrijven, zo kan je lezen hoe ze hun trainingen zelf ervaren. Ze zullen ook tips delen, over bijvoorbeeld het zoeken van motivatie om ook in slecht weer te blijven lopen, welke muziek het beste voor hen werkt bij het lopen, wat ze doen bij pijnlijke spieren de dag erna, ...

Het doel van deze hele onderneming? Onze teamleden zitten vrijwel de hele dag achter een bureau en geven zich volledig voor hun job, wat het moeilijk maakt om na de uren nog aan die nodige lichaamsbeweging te beginnen. Door te trainen voor de marathon, bewegen de teamleden meer en doen ze op regelmatige basis aan sport. Het gezamenlijke doel om de marathon in Tromsø tot een goed einde te brengen, is bovendien heel bevorderlijk voor de teamspirit. Samen trainen is niet alleen gezellig, maar betekent ook dat je elkaar kan motiveren.

De gehele website is opnieuw een samenwerking van bijna het volledige team. De designers maakten het ontwerp, ontwikkelaars ontwikkelden alles achter de schermen, anderen hielpen met de foto’s of de teksten voor de website, enzovoorts. Zelfs na de uren werd er stevig doorgewerkt om er iets leuks van te maken en het resultaat van deze inspanningen kan je vanaf nu bezichtigen.

Als je fan wordt van de Inventis-pagina op Facebook, word je automatisch een van onze supporters op de website. Om jullie net dat extra zetje te geven om voor ons team te supporteren, koppelen we hier een weddenschap aan. Zodra ons team van lopers 5.000 fans achter zich krijgt, zal het marathonweekend van Jan een onaangename verlenging krijgen. Als tegenprestatie voor de 5.000 supporters zal Jan de 600 km tussen Tromsø en de Noordkaap, in onherbergzaam en arctisch gebied, per fiets afleggen en zijn lijdensweg uiteraard hier rapporteren. Wil je graag zien hoe Jan deze tegenprestatie vervult, ga snel naar de supporterspagina en word een supporter van het team.