Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Hoe prijzen webdesign vergelijken?

Geschreven door

Webdesign is een sector waar het onderscheid tussen een amateur en een professional soms moeilijk te maken is voor een leek. Daarom is het goed om te weten hoe je een goede webbouwer kiest. Hier kan je een lijstje vinden met dingen waarop je kan letten als je prijzen van webdesigners met elkaar wil vergelijken.

 • Geen appelen en peren vergelijken
  Het is belangrijk dat je offertes laat maken die je met elkaar kan vergelijken. Bezorg ieder webbureau dezelfde goed uitgewerkte projectomschrijving. Enkel dan kunnen de gevraagde webbureaus een offerte opstellen die te vergelijken is.
 • Kwaliteit afgeleverde projecten
  Een belangrijke maatstaf om de kwaliteit van een webagency te beoordelen is het niveau van de reeds afgewerkte projecten in hun portfolio, bekijk en vergelijk daarom deze projecten ook met elkaar. Een webbouwer die referenties aflevert van mindere kwaliteit kan in prijs ook een stuk lager liggen. Aan jou de keuze met welke afwerking je tevreden bent en wat je budget toelaat.
 • Welke diensten/producten zijn inbegrepen?
  Een website laten maken kan heel wat meer voeten in de aarde hebben dan enkel wat html pagina's online zetten. Wat is allemaal in de offertes inbegrepen en wat zijn extra kosten? Zorgt je webbureau standaard voor de nodige zoekmachine optimalisatie (SEO) of is dit een meerprijs? Je website dient te worden voorzien van de nodige inhoud, is er een deel begeleiding in copywriting inbegrepen in de offerte of dien je zelf je content bij elkaar te rapen? Is er een cms (content management systeem) voorzien om je website te beheren? En wat zijn de mogelijkheden van het CMS die in de offerte inbegrepen zijn? Vraag indien mogelijk altijd een demo van het gebruikte CMS. Is er in de offerte ook een deel opleiding om het cms te gebruiken voorzien of dien je dit zelf te ontdekken via trial and error?
 • Concept
  Bedenkt de webbouwer samen met jou een werkend concept of moet je alle ideeën aanleveren en heeft het webbureau een louter uitvoerende taak? Ook dit bepaalt mee de prijs van een offerte, een webbouwer die tijd steekt in een goed concept voor jouw website zal misschien iets duurder zijn maar de kans dat je ROI hoger zal liggen is reëel.
 • Vaste vs. variabele kosten
  Zijn alle kosten die op de offerte staan vermeld eenmalig of zijn er maandelijks of jaarlijks terugkerende kosten. Indien je maandelijks een bepaald bedrag moet betalen voor je website is de initiële investering allicht lager maar wat betaal je in totaal over een langere periode, meestal komen deze formules met maandelijkse aflossingen duurder uit op langere termijn. Hoe hoog zijn de terugkerende onkosten zoals hosting, domeinnamen en eventuele licenties? De jaarlijks terugkomende kosten kunnen een doorslaggevende factor zijn aangezien de levensduur van een website gemiddeld een 3 tal jaren is bereken je best de kosten voor de hele levensduur van je website.
 • Service na verkoop
  Hoe is de service na verkoop, ben je bereid om wat extra te betalen aan een webagency met een goede klantenservice? Ik kan je vertellen dat een goede service meestal van goudwaarde is, je kan je immers niet veroorloven dat updates maandenlang op zich laten wachten of nog erger: dat je website voor langere periodes offline is. Hoe kan je nagaan of de service van een webbureau goed is? Je kan enkele bestaande klanten opbellen en vragen of ze tevreden zijn van hun webbouwer.
 • Prijzen zeggen niet alles
  Om alles nog eens extra moeilijk te maken is de prijs niet altijd een goede maatstaf om kwaliteit te meten. Goede websites kunnen relatief goedkoop zijn en dure website kunnen erbarmelijk slecht zijn. Informeer je dus grondig voor je een beslissing neemt.

Conclusie

Prijzen van webdesign vergelijken is geen makkelijke opdracht, neem vooral je tijd en bekijk de kwaliteit van het reeds geleverde werk. Ben je op zoek naar een webbureau om je te helpen, neem dan gewoon even contact met ons op en wij helpen je graag verder.