Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Inventis Challenge 2012: de voorbereidingen zitten op schema

Geschreven door

Inventis testmoment

Materiaalkeuze

Degelijk materiaal maakt een trektocht aangenamer, we zijn ondertussen met dank aan het team van Kariboe Hasselt al voor een groot deel uitgerust met het juiste materiaal. Goede wandelschoenen, wandelsokken en een comfortabele rugzak zijn de basis, de rest kan gerust als bijzaak bestempeld worden. Inventis organiseerde een groepsaankoop bij Kariboe om iedereen te voorzien van het materiaal om te starten.

Trainingen

De trainingen worden stilaan opgedreven, er wordt gewandeld, gelopen, gefietst, gezwommen en alle andere fysieke activiteiten die je maar kan bedenken om de conditie op peil te houden. We hebben nog 3 maanden om de conditie op te bouwen die nodig is om een rugzak van +10 kilo doorheen de bergen te sleuren.

Testmomenten

Iedere maand wordt er een testmoment gehouden om te zien hoe ver het team staat. Tijdens het testmoment van mei werd er gefocust op oriëntatie en kaartlezen en werd er voor het eerst met pak en zak enkele hoogtemeters overwonnen. Tijdens de test moest er met behulp van stafkaart en kompas een parcours afgelegd worden. Onderweg zouden er 2 mijnterrils beklommen moeten worden en dat hebben we geweten, er werd gepuft en gezweet maar iedereen heeft de test met glans doorstaan. Hieronder kan je het filmpje van de test bekijken.