Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Inventis marathon, een grensverleggende ervaring

Geschreven door

Inventis marathon

De voorbereidingen waren niet van de poes, er werd getraind, hard getraind en veel getraind! Maar liefst meer dan 8000km werd er gezwoegd en gezweet. Helaas kreeg het team te kampen met tal van blessures de ene al wat erger dan de andere, Dirk, Stijn en Chris werden definitief geveld door blessures, zagen hun inspanningen niet beloond en moesten verstek geven voor de wedstrijd.

De dag van de waarheid

25 juni stonden we met 10 teamleden en onze coach aan de start van wat een onderneming ging worden waarbij iedereen tot op zijn of haar limiet zou gaan. Een ervaring voor het leven.

Om 19u had Kim de eer om als eerste het beste van zichzelf te geven in de 10km wedstrijd. De eerste 6 kilometer verliepen volgens schema maar daarna was het doorbijten geblazen. Na 01:43:37.28 bereikte Kim moe maar voldaan de eindmeet. Chapeau!

Terwijl Kim de wedstrijd van z’n leven liep steeg de spanning bij de marathonlopers naar ongekende hoogte. De drankgordels werden gevuld, tepels afgeplakt, veters goed gestrikt en nog enkele bezoekjes aan het toilet. Om 20u30 weerklonk het startschot en weg waren we voor een rondje lopen van 42km en 195 meter. Nog voor de eerste kilometer gelopen was lagen de energierepen van Jente al op de grond, dan maar verder zonder lunchpakket! Nadat we de eerste keer de Tromso bridge passeerden was het duidelijk dat Wim met enige ambitie gestart was, hij legde er meteen een stevig tempo op en de rest was aangewezen op achtervolgen. Stijn, Dirk, Dieter en Tom vonden nog even de tijd en de adem om een polonaise te doen voor de camera, de sfeer zat er duidelijk nog in.

Stijn en Dirk, de geblesseerde lopers hielden het zoals gepland na enkele kilometers voor bekeken, meer zat er helaas niet in. De rest zette zijn calvarietocht verder.

Naarmate de kilometers vorderden begon hier en daar het licht al uit te gaan. De kaap van de halve marathon rondde iedereen zonder problemen, maar een marathon begint pas na kilometer 30 wordt gezegd, en inderdaad dat hebben we aan den lijve mogen ondervinden. Iedereen heeft zowel witte als zwarte sneeuw gezien, tijdens de laatste kilometers werd de uithouding van iedereen danig op de proef gesteld zowel mentaal als fysiek.

De coach wist als eerste de finish te bereiken, Jente, Wim en Bjorn volgden niet veel later. Jan, zorgde voor de verrassing van de dag, hij was omwille van blessures eigenlijk niet van plan om de marathon te lopen maar zijn doorzettingsvermogen, karakter en trots dreven hem tot het uiterste. Opgeven staat niet in het woordenboek van de Inventis runners en daarom liepen Jan, Tom en Dieter de ziel uit hun lijf en bereikten ook zij de finish!

Ondertussen was het ook de beurt aan Bart, Leen en Niki om aan hun uitdaging te beginnen, de start van de halve marathon werd om 22u30 gegeven. Het parcours van de halve marathon liep samen met het 2de deel van de marathon dus kwamen de lopers elkaar tegen, ideaal om elkaar wat te motiveren. De halve marathon lopers spaarden zichzelf niet en zette allemaal een puike prestatie neer. Bart kon nog net Leen achter zich houden met 1 luttele seconde en even later kwam Niki ook voldaan over de meet.

 

Een ervaring voor het leven

De midnight sun marathon werd een ervaring voor het leven, samen trainen, samen afzien en samen de eindmeet halen laat niemand onberoerd. Iedereen heeft zijn grenzen meer dan verlegd door maanden te trainen en op de dag zelf zichzelf te overtreffen. Niemand had nog maar iets aan energie over, iedereen had alles gegeven en dat maakt lopen zo mooi. De pijn is al bijna vergeten, de stramme spieren zijn terug soepel en hier en daar wordt er al gepraat over een nieuwe uitdaging…

De uitslagen

10km

 • Kim516de01:43:37.28

Halve marathon

 • Bart313de02:02:35.08
 • Leen314de02:02:36.09
 • Niki399ste02:38:36.83

Marathon

 • Coach Jan150ste03:43:00.89
 • Jente186ste03:49:08.57
 • Wim215de03:54:34.58
 • Bjorn225ste03:56:21.56
 • Jan419de04:46:42.32
 • Tom488ste05:19:09.37
 • Dieter492ste05:22:48.63

Lees het volledige verslag en bekijk de video van onze onvergetelijke 4daagse op www.inventismarathon.be