Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Is de 'over ons' pagina van je website ook zo’n gedrocht?

Geschreven door

Lees je 'over ons' pagina eens luidop

Heb je je 'over ons' pagina al eens luidop gelezen? Lees ze zelf nog eens en probeer je in de schoenen van je lezers te plaatsen. Zou je zoiets tegen je vrienden vertellen als ze vragen wie of wat je bedrijf precies is?

Zou je onderstaande bv. vertellen tegen iemand? (Sorry RAADHUIS, dat ik jullie als voorbeeld neem)

Ik denk dat niemand begrijpt waar je het over hebt.

Hoe kan je het dan wel goed aanpakken?

Start met vragen op te lijsten die je doelpubliek heeft

Meestal worden teksten voor op een website, zeker de 'over ons' pagina, geschreven vanuit “wat willen wij zeggen”.

Dat moet je ombuigen naar “wat willen onze lezers weten?”.

Willen de lezers weten dat de onderneming in de jaren 80 gestart is? En wat er in 1991 gebeurde met gedelegeerd bestuurder X? Willen lezers weten dat je team jong en dynamisch is? Of hoeveel koffie je drinkt?

Of willen lezers weten wat je nu voor hen kan betekenen?

  • Waarom is dit bedrijf beter dan de concurrentie?
  • Is dit bedrijf betrouwbaar?
  • Waar staat het bedrijf voor? (Delen we gemeenschappelijke waarden?)

Gebruik verschillende soorten content

Het internet is meer dan platte tekst. Foto’s, grafieken en video kunnen zeker op een 'over ons' pagina een meerwaarde bieden.

Zeker video verdient z’n plaats daar.  Een oprechte video kan zoveel meer vertellen dan een stuk saaie tekst.

Op video ga je automatisch je verhaal verstaanbaar vertellen (dat hoop ik toch) en je verschijning in een video is een eerste kennismaking met je potentiële klant. Jij ziet/kent hem niet, maar je potentiële klant kan zo een gezicht/persoon op je bedrijf plakken.

Vertel je verhaal

Mensen houden van een goed verhaal en ieder bedrijf heeft wel een verhaal.

Vertel het kort en bondig en maak het interessant voor de lezer.

Schrijf ook hier geen literair meesterwerk, maar schrijf vlot en boeiend. Ga niet te veel in detail en gebruik relevante anekdotes wanneer mogelijk.

Gebruik getuigenissen en social proof

Enkel jezelf aan het woord laten op je 'about us' pagina is een gemiste kans. Deze pagina is ook een ideale plaats om getuigenissen van klanten te tonen. Potentiële klanten lezen graag wat anderen over je zeggen.

Als je kan laten zien dat anderen tevreden over je zijn, werkt dit als social proof. Mensen hebben sneller vertrouwen in dingen die door anderen gebruikt en goedgekeurd worden.

Heeft iedere website een 'over ons' pagina nodig?

Nee, want meestal gaat de hele website over “ons” of over de producten of diensten waar bezoekers voor komen. Wij hebben bv. geen 'over ons' pagina, maar hebben die info verwerkt in een "waarom Inventis?" pagina.

Als je website vooral gefocust is op producten - zoals bijvoorbeeld een webshop - kan een goede 'over ons' pagina waar je het verhaal achter de eigenaars vertelt wel interessant zijn.

Hoe ziet er een goede 'over ons' pagina dan uit?

Enkele voobeelden:

http://www.problogger.net/about-problogger/
Problogger is een blogger die ik al jaren volg en op zijn 'about' pagina brengt hij een mooi en oprecht verhaal met een video als extra.

http://mailchimp.com/about/
Ook Mailchimp heeft een leuke 'about' pagina. Zij beginnen direct met social proof: "More than 12 million people and businesses around the world use MailChimp". Dat zet meteen de toon! Daarna vertellen ze hun verhaal beknopt met een mix van tekst en foto's.

Conclusie

Een 'over ons' pagina moet geen lijdensweg zijn om te maken en om te lezen. Zorg ervoor dat je vragen beantwoordt die je doelpubliek heeft en schrijf in een vlotte en leesbare taal.

Zo simpel kan het zijn, maar meestal zijn de simpele dingen het moeilijkst. Alle gedrochten van 'over ons' pagina’s zijn hier de bewijzen van.