Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

PigResults, launch the pig in you!

Geschreven door

Pig Results

Na wat opzoekingswerk kwamen we er achter dat er geen enkele tool bestaat die ons statistieken kan bezorgen over het aantal pagina’s in Google. De ultieme kans voor ons dus om een leuke webapplicatie in elkaar te steken, namelijk PigResults. In een eerste instantie zouden we PigResults enkel gebruiken voor onze eigen projecten, maar na verloop van tijd zagen we dat er redelijk wat vraag is naar dit soort statistieken. Hoog tijd dus om een nieuwe versie uit te werken. Samen met stagiair Martijn hebben we dan ook enkele weken hard gewerkt aan de nieuwe versie van PigResults.

Pages in Google (Pig’s)

Van zodra je een website ingeeft op PigResults.com zal de applicatie het aantal pagina’s in Google beginnen op te halen en te parsen. Dit gebeurt enkele keren per dag om je statistieken up to date te houden. Na enkele dagen kunnen we je dan al een beeld geven van hoeveel pagina’s in Google je hebt en kan je deze vergelijken met de resultaten van de voorgaande dagen. Deze weergave gebeurt zowel in tabelvorm als met grafieken.

Pig Battle

Wil je graag je aantal pagina’s vergelijken met de concurrentie? Ook die mogelijkheid hebben we voorzien onder de naam Pig Battle. Op deze manier stemmen we de resultaten van 2 PIG’s met elkaar af en kan je zien wie de winnaar is. Ben je de verliezer dan is het hoog tijd om aan de slag te gaan en je website bij te sturen. Hopelijk scoor je dan beter in de volgende Battle.

Mail Reports

Uiteraard kunnen we van jullie niet verwachten dat er dagdagelijks even gesurft wordt naar onze website. Daarom hebben we e-mail reports voorzien die je op een te kiezen tijdsspanne kan ontvangen. Dit kan dagelijks, wekelijks, 2-wekelijks,maandelijks,… Zo mis je zeker geen enkele verandering in je PIG’s!

Google Analytics

Zelf stellen we ons de vraag of het aantal pagina’s in verhouding zou staan met het aantal bezoekers. Er bestaat maar één ding om hier achter te komen en dat is beide gegevens te meten. Daarom hebben we ook de mogelijkheid voorzien om je PIG’s en Google Analytics op één grafiek te tonen. Zo kan je gemakkelijk vergelijken of je verhoging in pagina’s ook invloed heeft op je bezoekers. Deze integratie is gebeurd via de Google Oauth API, je moet dus nooit je wachtwoord invullen op onze website en we zullen hier ook nooit gegevens over moeten opslaan.

Favorieten

Beschik je over meer dan één website die je in de gaten wil houden, dan zou het makkelijk zijn moest je deze in een lijstje kunnen bekijken. Ook hier hebben we aan gedacht en deze kan je toevoegen aan je favorieten.

Page Rank

Nu we dan toch bezig waren met data op te slaan uit Google, konden we even goed je dagelijkse pagerank even opslaan. Zo krijg je na verloop van tijd een mooi overzicht van de veranderingen in je pagerank.

API Support

Als extraatje denken we ook aan de developers onder ons en bieden we API access aan. Van zodra je ingelogd bent kan je bij je settings een unieke API-key terugvinden die je kan gebruiken om verschillende request te doen naar onze server. Op die manier kan je de statistieken van je website integreren in je eigen CMS of plugins maken om deze te delen met ons.

Graag zouden we PigResults willen perfectioneren, maar daar hebben we jullie hulp voor nodig. We rekenen dus op jullie feedback! Heb je een voorstel of merk je problemen op, deel deze dan zeker even met ons.