Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

TweetForLife : Tweet mee of doe een bod voor het goede doel!

Geschreven door

TweetForLife : Tweet mee of doe een bod voor het goede doel!

Het idee was geboren op de blog van Kevin de Mulder. “Hoeveel zou het waard zijn om de hele Belgische twittersfeer dezelfde boodschap te laten tweeten?” Al snel begonnen vrijwilligers zich aan te bieden om het hele concept op poten te zetten. Ook Inventis droeg zijn steentje bij aan dit project en verzorgde het webdesign en de volledige webontwikkeling van de Tweet For Life website.

Tweet mee!

De website is opgedeeld in 2 luiken. Het luik voor Twitter participant en het luik voor organisaties en bedrijven. Iedereen die in het bezit is van een Twitter account kan zich inschrijven via de website en stemt er dan mee in om na de afloop van de veiling één tweet te posten met de boodschap van +/-100 karakters die de hoogste bieder opgeeft. De overige 40 karakters mag je zelf verder aanvullen met een persoonlijke hashtag of boodschap. De officiële boodschap moet je wel ongewijzigd laten.

Doe een bod!

Hiernaast kunnen bedrijven en organisaties een bod doen voor deze ene tweet. Via de website kan je in real time zien hoeveel unieke followers je kan bereiken met je boodschap en hiervoor een gepast bod uitbrengen. Bieden voor deze ene tweet is mogelijk tot 22 december 2010 12u. Commerciële tweets zijn toegestaan, maar politieke, racistische of beledigende boodschappen worden niet toegelaten en niet opgenomen tussen de biedingen. Nadat de veiling is afgesloten krijgen de ingeschreven participanten een mailtje met daarin de opgelegde boodschap die ze binnen een bepaalde tijdspanne moeten tweeten. Via de nodige scripts controleren we dit uiteraard en krijgen deze deelnemers al dan niet een herinneringsmail om de tweet alsnog te plaatsen.

Als extraatje zijn er ook enkele wallpapers als download beschikbaar gesteld, zodat je helemaal in de Tweet For Life sfeer kan komen.

Door één enkele tweet kan je voor een pak extra followers zorgen en hiermee ook meteen ons op te bieden bedrag verhogen. Schrijf je dus snel in en laat een weeskind niet in de steek!

Geef gerust je mening over het project/concept en vespreid de boodschap zodat we een zo groot mogelijk bedrag kunnen inzamelen voor het goede doel.