Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Verse vakliteratuur, 10 nieuwe boeken

Geschreven door

vakliteratuur

Permission marketing (Turning Strangers Into Friends And Friends Into Customers) Permission marketing (Turning Strangers Into Friends And Friends Into Customers)
(Gekozen door Jente)
Als er een guru is op het vlak van (internet) marketing, is het Seth Godin wel. Om eerlijk te zijn heb ik dit boek gekocht om eens na te gaan of de Seth Godin hype terecht is. Mijn interesse is gewekt en in dat opzicht is Godin al geslaagd in zijn marketing, mij heeft hij al als “customer”, nu nog zien of ik zijn vriend wil worden.

Landing page optimization Landing page optimization
(Gekozen door Jente)
De pagina waarop bezoekers je website binnenkomen zijn vaak bepalend voor het succes van je website. De pagina’s van je website waarop de meeste bezoekers "landen" optimaliseren kan een aardige verbetering van je website betekenen. De eerste pagina die je bezoeker ziet moet namelijk een goede eerste indruk geven en de bezoeker overtuigen om verder te gaan klikken binnen je website of direct de juiste actie te ondernemen. Vandaar de keuze voor dit boek.

Power reading Power reading
(Gekozen door Jan)
Zelf ben ik altijd geïntrigeerd geweest door mensen die op een uurtje een boek kunnen verorberen, vandaar mijn keuze voor dit boek. Omdat er veel positieve reviews waren over dit boek besloot ik om me eens te verdiepen in “speed reading” met als eerste stap de aankoop van dit boek. Wat het resultaat zal zijn weet ik nog niet, ik ga er vanuit dat dit boek een goede cursus is om het aantal woorden dat je per minuut kan lezen op te drijven. Of dit bij iedere persoon mogelijk is laat ik voorlopig in het midden, binnen enkele weken weet ik het je te vertellen.

Google Adwords that work Google Adwords that work
(Gekozen door Jente)
Adwords, het advertentieprogramma van Google, is een goede manier om bezoekers naar websites te krijgen/kopen. Slecht gebruik van Google Adwords is echter een goede manier voor Google om geld te verdienen en zal jou enkel geld kosten en frustraties opleveren. Dit boek beweert 7 geheimen te hebben om geld te verdienen met Adwords. Ik ben benieuwd naar de inhoud.

Winning results with Google Adwords Winning results with Google Adwords
(Gekozen door Jente)
In navolging van het vorige boek zal dit boek ook (hopelijk) voor nieuwe inzichten zorgen met betrekking tot Google Adwords. Dit boek vertelt je meer over het opstarten van campagnes, optimaliseren en evalueren. Adverteren met Google Adwords is een leuk “spelletje” maar je moet er voor zorgen dat je wint.

The iPhone developer’s cookbook The iPhone developer’s cookbook
(Gekozen door Dirk)
Omdat ik al jaren interesse heb om applicaties te ontwikkelen voor mobiele apparaten leek de iPhone mij het geschikte toestel om hiermee te beginnen. Het toestel is krachtig en in tegenstelling tot bv Java is er maar 1 variant van de SDK en programmeertaal. In plaats van mij direct te storten op het leren van de, voor mij, volledig nieuwe programmeertaal Objective-C heb ik eerst het boek "iPhone Developer's Cookbook" gelezen. Dit boek overloopt alle mogelijkheden van de SDK en geeft hier steeds voorbeelden en tips bij. Dit gaf mij een goed idee over de mogelijkheden maar ook de beperkingen van het platform.

Programming in objective-C 2.0 Programming in objective-C 2.0
(Gekozen door Dirk)
Programming Objective-C 2.0 dat vanaf nul begint met het aanleren van de taal en de Apple frameworks was mijn tweede keuze in deze lijst. Het richt zich niet zozeer op de grafische kant maar echt op de basis. Mijn verwachting is dat ik na het lezen van dit boek de Objective-C taal en SDK volledig begrijp en de voorbeelden uit het eerste boek zonder problemen kan namaken. Nadien is het mijn beurt om enkele creatieve ideeën uit te werken.

Code complete Code complete
(Gekozen door Chris)
Boeken over programmeertalen zijn er genoeg, iedereen heeft wel één of meerdere boeken over PHP, CSS, HTML, VB of Java achter de kiezen. Maar de basis, de absolute basis is meestal niet gedekt in die boeken. Daarom dat ik op zoek ging naar wat ervaren developers als 'the single most influential book you have ever read on programming' zien en kwam al vrij snel uit bij Code Complete van Steve McConnell. Dit boek staat vol met best practices, technieken en methoden die je een betere developer maken, een betere vakman als het ware. Waarom noem je die variabele zo? Waarom moet je op deze manier testen? Hoe bouw je complexe if/else statements zo optimaal mogelijk op? Hopelijk weet ik het antwoord over een dikke 2 maanden als ik deze joekel achter de kiezen heb.

Waiting for your cat to bark Waiting for your cat to bark
(Gekozen door Jente)
Na het lezen van “Call to action”, een boek van dezelfde auteurs, is mijn interesse gewekt om meer te lezen van deze auteurs. Waiting for your cat to bark zou je moeten helpen om klanten te overtuigen op manieren die verschillend zijn van traditionele marketing. We gaan niet wachten tot de kat gaat blaffen, we gaan dit boek lezen.

Yes! Yes!
(Gekozen door Jente)
Niet ieder boek van deze lijst is specifiek op het web gericht, het boek “Yes!” is een algemeen boek over persuasion of overtuigen. Wie weet geeft dit boek wel nieuwe inzichten die we kunnen gebruiken om bezoekers of klanten te overtuigen. Het boek heeft mij toch al kunnen overtuigen om het te kopen. Benieuwd of ik na het lezen ervan iedereen kan overtuigen van mijn goede ideeën.

In een vorige blogpost (Verse vakliteratuur) bespraken we ook al onze vorige bestelling van 12 boeken die we in mei 2009 hebben besteld. Heb jij zelf nog interessante boeken geleend of gekocht, laat het ons weten!