Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Verse vakliteratuur, 6 nieuwe boeken

Geschreven door

vakliteratuur

Getting Things Done Getting Things Done
(Gekozen door Jan)
Aangezien ik al meerdere boeken gelezen heb die vaak refereerden naar GTD was het de hoogste tijd om Getting Things Done van David Allen te lezen. Ik verwacht dat efficiënt werken centraal zal staan in dit boek en het streeft naar een hoge productiviteit tijdens de werkuren. Benieuwd of het boek de hoge verwachten kan inlossen.

Web design: Navigation Web design: Navigation
(Gekozen door Bjorn)
Het navigeren is heel belangrijk als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. Daarom heb ik dit boekje besteld om een idee te krijgen hoe je een navigatie op verschillende manieren kan gebruiken. Dit boekje geeft je een overzicht van talrijke websites met elk een specifieke vorm van navigeren.

Designing Interfaces Designing Interfaces
(Gekozen door Dirk)
Als programmeur is het niet direct mijn taak om websites te ontwerpen of grafische interfaces te bepalen, toch krijg ik hier vaak mee te maken. Zeker in ons beheerpanel Webadmin bepaal ik per module welke elementen er zijn en waar iedere knop en dropdownmenu moet staan. Een knop van links naar rechts verplaatsen of een formulier opdelen in fieldsets maakt voor een klant vaak een enorm verschil. Met dit boek hoop ik meer inzicht te krijgen in usability om zo het beheer van websites nog intuïtiever te maken.

High Performance MySQL High Performance MySQL
(Gekozen door Kim)
Dit boek is speciaal gekozen om het ganse team up-to-date te houden over de nieuwste performance updates van MySQL 5 en 5.1. Het behandelt bijna alle aspecten van het optimaliseren en het zo goed mogelijk gebruiken van de resources van een MySQL server: performance, beschikbaarheid, backups, replicatie, etc. Er is ook een speciaal hoofdstuk over de security van een server en welke handige tools er zowat beschikbaar zijn om alles zo vlot mogelijk te laten lopen.

The Pragmatic Programmer The Pragmatic Programmer
(Gekozen door Chris)
Workflow, Productivity, GTD, InboxZero, Scrum, Agile, enz ... zijn allemaal termen die de laatste tijd vaak de revue passeren op ons kantoor. In een team van 17 en meer medewerkers zijn dit natuurlijk ook termen die erg van toepassing zijn want met hoe meer medewerkers (of developers in mijn geval) hoe moeilijker dat planning en productiviteit worden. The Pragmatic Programmer biedt een aantal oplossingen en tips die bijdragen tot een betere productiviteit en workflow voor software ontwikkeling, en hopelijk meer specifiek voor onze toekomstige projecten.

The Mythical Man Month The Mythical Man Month
(Gekozen door Chris)
Software project management is een belangrijke stap in de ontwikkeling van applicaties, of ze nu web of anders gebaseerd zijn. Ook voor ons is het belangrijk dat een ontwikkelaarsteam vlot en productief werkt, een goede planning en functionele omschrijving heeft van het project en vooral goed samenwerkt. Een goed geoliede machine met andere woorden. Hoewel dit boek meer dan 30 jaar geleden geschreven is geldt het al één van de meest invloedrijke boeken ooit geschreven over Software Engineering.

Verleden jaar werd onze laatste bestelling boeken reeds besproken in een blogpost (Verse vakliteratuur, 10 nieuwe boeken). Heb jij zelf nog interessante boeken geleend of gekocht, laat het ons weten!