Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Verwijder de autocomplete waarden voor forms in Firefox

Geschreven door

Firefox Autocomplete

Het probleem

Als je een developer bent zoals ik zal je snel genoeg merken dat de dropdown met suggesties overvol geraakt met voorheen ingevulde waarden. Op deze manier is het nut van deze functie natuurlijk een stuk minder. Ik had bijvoorbeeld als ik in een veld mijn email adres moest ingeven de keuze uit meer dan 50 opties die met een C beginnen waaronder Chris1, Chriss, Chrisr, Chrisramakers, Christophe, Christof en uiteindelijk ook de waarde die ik nodig had: chris@inventis.be. Bijna alle waarden die tevoorschijn komen als ik de eerste twee letters van mijn voornaam ingeef heb ik ooit maar 1 maal nodig gehad bij testen of zijn simpelweg een typefout maar blijven wel tot vervelens toe terugkomen. Het was zelf zo ver gekomen dat ik meer toetsaanslagen nodig had om in de lijst naar de juiste optie te navigeren dan dat ik nodig had om mijn heel emailadres letter voor letter zelf in te geven, niet ideaal dus.

De oorzaak

De oorzaak is simpel, als developer moet je veel testen, en je vult al snel enkele verkeerde gegevens in om je formulier validatie te testen, meerdere test emailadressen, etc ... met als gevolg dat ik na een jaartje ongeveer 20 varianten van mijn e-mailadres in de dropdown had staan. Vandaag werd het me allemaal wat te veel en ging ik op zoek naar de oplossing en die was snel gevonden.

De oplossing

Je kan kiezen om al je opgeslagen form gegevens te wissen via Tools > Clear Private Data maar dan ben je alles kwijt, niet ideaal dus aangezien ik wel gebruik wil blijven maken van autocomplete. Een betere oplossing is dat je tijdens het kiezen uit de dropdown lijst gewoon met SHIFT+DELETE DELETE de geselecteerde waarde kan verwijderen uit de form geschiedenis. Zeer handig en weer een kleine frustratie minder!

PS: voor de Internet Explorer gebruikers onder ons, jullie kunnen gewoon op dezelde manier te werk gaan maar moeten enkel op DELETE drukken, voor één maal is het makkelijker in Internet Explorer moet ik toegeven. Zoals coudenysj in de comments reeds opmerkte kan je sinds de vorige versie van Firefox zelfs met enkel de DELETE knop items verwijderen, geen SHIFT+DELETE meer nodig dus. Als iemand nog voor andere browsers weet hoe dit werkt, laat gerust iets weten via de comments!