Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Artikels

Artikels over website optimalisatie

8 best practices om foutmeldingen te schrijven die je meer conversies gaan opleveren

Foutmeldingen zijn in iedere website of webapplicatie nodig, maar toch leiden ze vaak tot frustraties. En de reden hiervoor is simpel: bedrijven besteden er geen aandacht aan, waardoor ze vaak onduidelijk en onvriendelijk overkomen. Maar dit is net een gemiste kans. Een foutmelding is immers een soort van crisismoment voor je klant en wanneer je hier correct mee omgaat, dan vormt het de ideale manier om je van anderen te onderscheiden, je tone of voice in de kijker te zetten en de gebruikservaring van je klanten te verbeteren. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je gebruikers je website verlaten en je conversies misloopt. Investeer dus zeker tijd in je foutmeldingen, want ze kunnen een moment van frustratie makkelijk ombuigen tot een moment van opluchting. We geven we je alvast 8 best practices voor het schrijven van effectieve foutmeldingen.

Lees meer

Websites optimaliseren met vallen en opstaan: niet iedere A/B test is een succes

Bij Inventis optimaliseren we bestaande websites. Je kan websites op je buikgevoel verbeteren of je kan gaan A/B testen. En het feit dat niet iedere A/B test een betere versie van de website oplevert, toont het nut van deze tests aan. Ik geef een woordje uitleg.

Lees meer

Een nieuwe website gepland? Maak deze 10 fouten zeker niet!

Een nieuwe website laten ontwikkelen en lanceren is altijd een huzarenstukje en heel vaak wordt een nieuwe website maken dan ook onderschat. Heb jij dit jaar het voornemen om een nieuwe website te lanceren? Dan raden we je aan om onderstaande fouten te vermijden.

Lees meer

Een tip voor websites met een zoekmachine

Een zoekmachine is een belangrijke functie op een grote website. Wanneer mensen niet direct weten te navigeren naar de juiste informatie is de zoekfunctie een handig hulpmiddel. De zoektermen die bezoekers ingeven in je zoekmachine zijn interessant om te gaan analyseren. In dit artikel en deze video wil ik de aandacht vestigen op zoektermen zonder resultaat.

Lees meer

Waarom we bij Inventis websites optimaliseren met New Relic

Websites bouwen is meer dan snel wat code in elkaar steken en hopen dat alles vlot draait. Als je een website of webapplicatie ten alle tijden vlot wilt laten draaien is een goede monitoring van de processen nodig. Als een complexe website veel bezoekers moet verwerken is het belangrijk dat zaken die vertragingen zorgen aan het licht komen en geoptimaliseerd worden. Bij Inventis gebruiken we voor onze grotere projecten New Relic om het een en ander te monitoren, in dit artikel kan je lezen hoe en waarom.

Lees meer

Hoe we Blabloom.com meer dan 40% sneller maakten met behulp van Google PageSpeed Insights

Performantie van websites en webapplicaties is belangrijk, want gebruikers wachten niet graag lang op pagina’s die traag inladen. Niet alleen voor webshops is een snelle laadtijd zeker een meerwaarde voor de customer experience, ook zoekmachines houden van snelle websites. Het is dus zowel voor je gebruikers als om te scoren in zoekmachines belangrijk om een snelle website te hebben. In dit artikel laten we zien hoe we Blabloom.com optimaliseerden met behulp van Google PageSpeed Insights.

Lees meer

9 cruciale items voor een homepage

9 redenen waarom je online communicatie in 2015 responsive MOET zijn

Een website of e-mail is eenvoudig gezegd responsive te noemen wanneer de inhoud en vormgeving zich aanpast aan de grootte van het scherm waarmee je de website of e-mail bekijkt.

Lees meer

7 tekenen dat je website niet goed is!

Eenvoudige tips om je website op een snelle manier te optimaliseren

Via deze blogpost wil ik enkele tips weggeven die kort en krachtig zijn en toch bijdragen aan de verbetering van je website. Tips die ten eerste eenvoudig toe te passen zijn en ten tweede weinig tijd kosten!

Lees meer