Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Homepagina

Inventis: uw online partner in de medische- en zorgsector

medische-websites3.jpg

Al jarenlang is Inventis actief in de medische sector, wij kennen de noden van zowel de sector als de gebruikers dan ook als geen ander.

U profiteert van onze ervaring

We hebben al heel wat projecten uitgevoerd in de medische- en zorgsector, gaande van ziekenhuiswebsites tot interne tools voor artsen en verpleegkundigen. De uitdagingen van de sector zijn ons dan ook zeker bekend.
Samen bekijken we uw concrete uitdaging en stellen de beste online oplossing voor.

Een veelzijdig CMS afgewerkt op uw maat

Een website in de medische of zorg sector heeft andere eisen dan websites in andere sectoren. Daarom werkten we bouwstenen uit om het beheer van uw website gemakkelijker te maken.
Een greep uit de reeds bestaande mogelijkheden van ons gebruiksvriendelijk CMS:

1. Diensten / Specialismen / Verpleegeenheden module

De grootste uitdaging in de website voor een zorgcentrum is op een duidelijke, overzichtelijke manier een combinatie van diensten, specialismen, verpleegeenheden en de daaraan gekoppelde artsen, afdelingshoofden, verpleegkundigen en secretariaten te tonen. Een module waarin zowel diensten, specialismen en verpleegeenheden beheerd worden en vervolgens aangevuld kunnen worden in de andere modules is dan ook elementair.

2. Artsen / verpleegkundigen module

Vrijwel iedere medische website geeft graag een gezicht aan de artsen en verpleegkundigen die de zorg verstrekken. Dit zorgt ook voor vertrouwen bij de bezoekers en patiënten. Wij voorzien dan ook een module om per arts of verpleegkundige een profiel aan te maken en dit vervolgens naar wens te koppelen aan diensten, specialismen, verpleegeenheden, behandelingen, secretariaten, praktijken en dergelijke. Hoe uw structuur ook in elkaar zit, wij kunnen dit voorzien.

IMG_9942.jpg

3. Secretariaten & campussen module

Een extra moeilijkheid die vaak speelt bij medische websites is dat er meerdere campussen en praktijken zijn waar verschillende artsen en departementen op actief zijn. Zo beschikken we ook over de nodige modules om secretariaten te koppelen aan campussen en diensten om vlot bereikbaar te zijn op de bijbehorende pagina’s. Maar ook de raadplegingsuren van artsen kunnen een aanduiding krijgen van de campus waar een arts op dat moment bereikbaar is.

4. Routes module

Zeker in het geval van ziekenhuizen is het vaak een uitdaging om in het gebouw (of zelfs tussen meerdere gebouwen) te navigeren naar de juiste plaats. Indien gewenst voorzien wij dan ook routes naar de nodige afdelingen op de juiste pagina’s, we kunnen zelfs een design voorzien voor de plannetjes om dit aantrekkelijker weer te geven.

5. Brochures

Het informeren van patiënten is een belangrijke taak in de medische sector en ook waarom ieder ziekenhuis een communicatiemanager heeft. Er gaat erg veel moeite in het aanmaken van brochures met de complete informatie van een bepaalde procedure, wat het wenselijk maakt om diezelfde brochures dan ook op de website te plaatsen, gekoppeld aan de juiste onderzoeken/ingrepen, specialismen of zelfs artsen. Wij kunnen dan ook een uitgebreide module voorzien om deze brochures te beheren, ook wanneer deze geëxporteerd moeten worden vanuit interne systemen zoals Infoland.

6. Afdelingswebsites

Bepaalde afdelingen hebben heel wat informatie te delen, waardoor er regelmatig nood is aan een aparte minisite om die informatie te bundelen. Voor ziekenhuizen voorzien we dan ook vaak een module om afdelingswebsites op te zetten waarin de afdelingen zelf aan de slag kunnen.

7. Formulieren module

Een medische website verzamelt vaak heel wat gegevens en inschrijvingen, over uiteenlopende zaken (van inschrijvingen voor opleidingen tot medische vragenlijsten). Een formulieren module laat dan u als beheerder toe om zelf formulieren op te bouwen met verschillende types van velden. De inzendingen kan u zelf verwerken en opvolgen.

Koppelingen met andere systemen

Wanneer er reeds interne software voorhanden is, is het vaak wenselijk om deze te integreren. Zo maakten we binnen de medische sector al heel wat integraties mogelijk, we overlopen kort enkele voorbeelden.

1. HR systeem

Beschikt u reeds over een intern HR systeem waarmee u vacatures en sollicitaties beheert? Onafhankelijk of dat een bestaand of zelf gecreëerd systeem is, als er een koppeling voorzien kan worden, kunnen wij die bouwen. Zo kan u zonder bijkomende inspanningen alle nodige inhoud ook in uw website integreren.

2. Documentenbeheer

Alhoewel we reeds op maat van enkele zorgcentra tools uitwerken voor het beheer van hun documenten is er in veel gevallen reeds een documentenbeheer uitgerold en dienen wij ermee te koppelen om de documenten ook in de website te integreren.

3. Boekhouding

Ook boekhoudsystemen kunnen wij ontsluiten met een website, om zo toegang te geven tot boekhoudkundige data of het toelaten om bepaalde data in het boekhoudsysteem te plaatsen via de website.

4. Afsprakenbeheer

Een tool om afspraken in te plannen met dokters en zorgverleners is vaak al beschikbaar. Het is ook hier geen probleem om dit platform te integreren, om zo per dokter of specialisme vlot het inplannen van afspraken toe te laten. Zodra er een koppeling of eenvoudige link mogelijk is, voorzien wij het nodige aan de kant van de website.

Kinderwebsite

Een aparte doelgroep in de gezondheidszorg is die van de kinderen onder 12 jaar. Deze doelgroep informeren over ingrepen en onderzoeken dienen we anders aan te pakken dan volwassenen. We werkten daarom al reeds verschillende kinderwebsites uit, voor verschillende ziekenhuizen, om op een laagdrempelige en leuke manier kennis te maken met het ziekenhuis. Bekijk bijvoorbeeld die van Mariaziekenhuis, RZ Tienen of HH Leuven ter inspiratie.

IMG_9861.jpg

Bekijk enkele van onze referenties in de medische sector hier.