Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

Homepagina

Inventis, uw online partner voor cultuur & muziek

IMG_0085.jpg

Al meer dan 10 jaar is Inventis actief in de cultuur & muziek sector, wij kennen de noden van zowel de sector als de gebruikers dan ook als geen ander.

Wij weten wat u en uw bezoekers bezighoudt

Cultuur & muziek, daarin staat de mens centraal. Zowel zij die tickets kopen maar ook zij die de activiteiten organiseren.
De afgelopen jaren heeft Inventis zich toegespitst op de culturele sector om hier gepaste oplossingen te voorzien, niet alleen voor de bezoekers maar ook naar u als organisator, of medewerker toe.

U profiteert van onze ervaring

Door al tal van websites in de cultuursector te hebben gebouwd durven we stellen dat we de sector in de vingers hebben.
We kunnen dan ook zonder twijfel de gepaste oplossingen op maat aanbieden. We analyseren graag samen met jullie de noden en wensen en doen hierin graag een gepast voorstel.

Een veelzijdig beheersysteem, afgestemd op maat

We beschikken over alle bouwstenen die nodig zijn om cultuur websites te bouwen.
Een greep uit de reeds bestaande mogelijkheden van ons CMS

1. Evenementen

Uw doelpubliek op een gebruiksvriendelijke manier uw programma leren kennen is 1 van de toptaken van uw website. De uitgebreide evenementen module is dan ook het werkpaard voor het aansturen / beheren van informatie. Of u nu theatervoorstellingen, optredens uit verschillende genres, langlopende exposities of iets anders wil aankondigen, het kan allemaal met enkele muisklikken.
Enkele highlights van onze evenementen module:

 1. Mogelijkheid tot beheren van (meerdaagse) evenementen
 2. Mogelijkheid om aanbod onder te verdelen in genres, categorieën, ...
 3. Langlopende reeksen, festivals of exposities met verschillende data
 4. Mogelijkheid om automatisch te publiceren op een specifiek tijdstip (het evenement alsook de start van een ticketverkoop)
 5. Koppeling met bestaande systemen zoals Yesplan, Ticketmatic, UiTdatabank, …
 6. Gestructureerde doch dynamische content d.m.v. tekst, foto, video en/of audio

2. Zaalverhuur

Beschik je over 1 of meerdere zalen die verhuurd worden? We voorzien dan niet alleen de mogelijkheid om al deze zalen te voorzien van de nodige informatie maar ook dat je het aanbod overzichtelijk kan weergeven op de website.

3. Uitlichten van activiteiten, projecten, nieuws,...

De homepagina van je website is een ideale plaats om de hoogtepunten van je programma aan te kondigen. Een nieuw event aan te kondigen, een start van een ticket verkoop? Het kan allemaal overzichtelijk in beeld gebracht worden met de highlights module.

4. Pagina module

Met de pagina module kan je heel eenvoudig de pagina’s van je website beheren. Teksten aanpassen, afbeeldingen of bijlagen toevoegen, … dit kan zonder veel moeite dankzij de online editor. 

5. Vacatures

Voor het werven van personeel is een oplijsting van vacatures op je website een meerwaarde. Potentiële werknemers kunnen vacatures raadplegen en gemakkelijk online solliciteren.

6. Team

Wie is wie binnen jullie organisatie? Om dat aan de buitenwereld duidelijk te maken komt de Team module op de proppen. Werknemers kunnen in groepen opgedeeld worden en mooi overzichtelijk, al dan niet met foto op de website getoond worden.

7. Line-up / timetable module

Een overzichtelijk schema is een must voor jullie bezoekers wanneer we spreken over bv. een festival of reeks met meerdere individuele activiteiten. Gaande van één of meerdere dagen tot één of meerdere podia, locaties, … We voorzien een line-up (dagindeling, uurschema,..) waarin de activiteiten optimaal weergegeven worden, ongeacht of de bezoeker deze wenst raad te plegen via een smartphone of desktop. Gebruiksvriendelijkheid met de focus op een responsive uitwerking staan hierin centraal. 

8. Veelgestelde vragen

Als je organisatie met veel mensen in contact komt zijn er ongetwijfeld veel vragen. Om de klantendienst te ontlasten en de meestgestelde vragen te beantwoorden kan deze module helpen. Heel eenvoudig te gebruiken: Een vraag en een antwoord toevoegen en indien nodig in de juiste categorie onderbrengen en klaar!

9. Modules op maat

Je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen het maken. Als je specifieke wensen of noden hebt staan onze developers al klaar om de uitdaging aan te nemen, zij zorgen voor iedere vraag een module op maat.

IMG_0074.jpg

Uw website koppelen met andere systemen

Een goede website is een tool die niet op z’n eentje staat, maar een tool die verbonden is met de systemen waar jullie dagelijks mee werken. Inhoud dubbel ingeven is dubbel werk, daarom zijn koppelingen tussen systemen cruciaal.

Koppelen met ticketsystemen: check!

Het verkopen van tickets is jullie core business, wij zorgen voor een feilloze koppeling tussen jullie ticketsysteem en de website.

 • Ticketmatic
 • Eventbrite
 • SRO
 • Ticketsystemen op maat

Koppelen met uw intern software pakket (ERP)

Data kan van verschillende bronnen komen, ons motto bij Inventis luidt: Als uw systeem het toelaat, kunnen wij het aan de website koppelen!

 • De website voorzien van data uit Yesplan: check!
  Als u werkt met Yesplan kunnen wij er voor zorgen dat uw website probleemloos met de juiste data gevoed wordt.
 • Salesforce als bron van data: check!
 • Koppeling met Uitdatabank: check!
  Dezelfde data meer dan 1 keer ingeven proberen we te allen tijde te vermijden en daarom is in de evenementensector een koppeling met de Uitdatabank zeer handig.
  Met de koppeling kan je heel gemakkelijk evenementen delen.
 • Andere software pakketten
  Waar de data ook van komt, als uw systeem een connectie toelaat kunnen wij de website van de juiste data voorzien. Onze technische mensen krijgen iedere mogelijke koppeling gelegd.
logo's.jpg

E-mailmarketing 

E-mail blijft een belangrijk communicatiekanaal voor organisaties, daarom is het belangrijk dat er een goede e-mailmarketing flow is.

 • Koppeling met e-mailsoftware
  Mailchimp, Campaign Monitor, Flexmail, … u noemt het maar, wij kunnen er mee koppelen.
 • Van ticketsysteem naar e-mailmarketing
  Waar je klantendata ook zit, we hebben ervaring om efficiënt data uit te wisselen tussen ticketsystemen en e-mailmarketing platformen. We kunnen meedenken en meehelpen bij het bouwen van e-mailflows voor bezoekers. Reminder mails, praktische updates of upselling e-mails gebaseerd op gegevens van de klant, we hebben het allemaal al gedaan.
 • Aansturen infoschermen (narrowcasting)
  Infoschermen zijn bijna overal aanwezig, infoschermen moeten voorzien worden van nuttige data. Het Inventis CMS kan perfect de juiste info naar de juiste schermen sturen. Van festivalterreinen over concertzalen tot in dierentuinen hebben we al bezoekers wegwijs gemaakt met de juiste data.
 • Webshop voor merchandising
  Als u merchandise aan de man of vrouw wil brengen kunnen we ook helpen met een webshop op poten te zetten, door onze uitgebreide e-commerce ervaring kunnen we voor u de juiste oplossing aanbieden.

Altijd online ook tijdens piekverkopen

Websites van Inventis hebben al succesvol tickets verkocht voor Pukkelpop, Graspop, Ancienne Belgique, Trix, De Roma en andere organisatoren van concerten waar meer vraag was dan aanbod. Wij weten wat we moeten doen om een website online te houden tijdens piekverkopen. Door onze websites goed te optimaliseren en te voorzien van performante caching en een nauwe samenwerking met onze hostingpartner slagen we er in om tickets vlot te verkopen en uw bezoekers niet te frustreren.

Bekijk enkele van onze referenties in de cultuursector hier.