Uw browser is sterk verouderd. Upgrade je browser voor een betere gebruikers ervaring en veiligheid.

header bg
Terug naar overzicht

Ancienne Belgique

De Ancienne Belgique is al vele decennia één van de toonaangevende concertzalen van België. Talloze wereldsterren passeerden er al de revue. Een concertzaal vertrouwt voor haar communicatie voor een groot deel op haar website. Inventis is al jaren vaste partner voor de online aanwezigheid van de AB.
website Ancienne Belgique
De Ancienne Belgique is al vele decennia één van de toonaangevende concertzalen van België. Talloze wereldsterren passeerden er al de revue. Een concertzaal vertrouwt voor haar communicatie voor een groot deel op haar website. Inventis is al jaren vaste partner voor de online aanwezigheid van de AB.
klant Ancienne Belgique
sector Cultuur & muziek
geleverde diensten Analyse & consulting, Development

De opdracht anno 2020

Een nog betere (online) AB-ervaring creëren, zowel voor de bezoekers als voor de medewerkers. Met een volledig vernieuwde grafische identiteit en Salesforce als nieuwe centrale informatiebron werd de bestaande website volledig vernieuwd, zowel aan de voor- als aan de achterzijde.

Salesforce, regisseur achter de schermen

Alle event-gerelateerde informatie wordt door AB centraliseerd in Salesforce. Dit gaat van promotionele en redactionele informatie tot productie en planning van de concerten. Salesforce is in dat opzicht veel meer dan enkel en alleen een bron aan informatie, de dagdagelijkse werking binnen Ancienne Belgique wordt hierin bepaald.

Het was vanzelfsprekend dat de website naadloos aan Salesforce gekoppeld moest worden; een doordachte synchronisatie voedt de website dagdagelijks met nieuwe data, wat de operationele werking van AB vereenvoudigt.

Jouw persoonlijke AB ervaring

De website speelt al jaren in op de voorkeuren van zijn/haar bezoekers. Met de vernieuwde website zijn we hierin nog een stap verder gegaan en dit onder de noemer ‘Mijn AB’. Van bij de registratie wordt er afgestemd op de muzikale interesses en zal de website aanbevelingen gaan doen op basis hiervan.

Het aanbod aan artiesten en genres in de AB is enorm breed, om de zoektocht naar jouw favoriete artiesten te vergemakkelijken werd er een integratie voorzien met Spotify en Facebook. Synchroniseer de artiesten die je vaak beluistert of volgt en kom zo te weten wanneer je ze in de Ancienne Belgique live aan het werk kan zien!

Programma met uitgebreide filtermogelijkheden

De website van AB is natuurlijk de plaats bij uitstek waar muziekliefhebbers kunnen ontdekken of hun favoriete band in de AB speelt.

Door een uitgebreide en gebruiksvriendelijke filter kan iedere bezoeker z’n weg vinden in het uitgebreide aanbod van de AB.

Uitgebreide integratie met Ticketmatic

Met Ticketmatic als verkoopkanaal is het belangrijk dat er een goede koppeling is met de eventdata komende uit Salesforce. Naast het weergeven van de actuele ticketstatus per event zijn er tal van functionaliteiten beschikbaar voor AB-profielen onder Mijn AB. Zo kan een gebruiker niet alleen zijn toekomstige evenement raadplegen en tickets downloaden maar ook zijn/haar volledige concerthistoriek raadplegen. Met COVID en de vele geannuleerde evenementen hebben we ook de functionaliteit voorzien om terugbetalingen via de website te laten verlopen.

Dergelijke processen automatiseren vereenvoudigt de werking en spaart vooral ook heel wat kostbare tijd uit bij de AB-collega’s.

Narrowcasting op schermen in AB

Doorheen de AB hangen her en der infoschermen. De informatie op deze schermen wordt gevoed door de website, zo kunnen de medewerkers van de AB efficiënt alle informatie overzichtelijk beheren.

Zoals je ziet is de website van de AB veel meer dan een gewone website maar een werkinstrument waarmee de medewerkers van de AB dagelijks werken en waarmee ze in contact staan met duizenden muziekliefhebbers.

Meer weten?

Wil je meer over dit project weten of wil je weten wat Inventis voor uw project kan betekenen?
Neem contact met ons op

Terug naar overzicht
Ontdek hier wat Inventis voor de cultuur & muziek sector kan betekenen